Dølerud

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  8 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Den gamle husmannsplassen Dølerud har kort innmarsj fra Grønnmo som gjør hytta ypperlig til ettermiddagsturer eller for barnefamilier. I tillegg er det muligheter for padling med kanoer på Svartkulp.

Bestilling

Hele hytta reserveres ved bestilling (gjelder fram til 31.12.2021).

Dølerud er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn (2 stk.) til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen ren lakenpose og putevar, eller rent sengetøy. 

Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

Kano

Det ligger tre kanoer ved Svartkulp (5 min unna) som kan lånes av de som bor på hytta. Nøkkel og vester (til ungdom fra 40 kg og voksne) ligger i bua ved hytta.

Vannkilde

Vann fra brønnen må kokes før det drikkes. Det går fint å bruke det til å vaske gulv og lignende.

Beskrivelse av hytta

Hytta er ca. 45 m2, på ett plan. Direkte adkomst utenfra til stue (ingen gang). Kjøkkenet er 9 m2 med vedovn. Stua er møblert med et to meter langt langbord og en liten sofakrok. Det er to soverom med 2 køyesenger i hvert av dem. Totalt er det plass til 8 personer. Utedo ligger like bak vedskjulet.

Aktiviteter

Prøv klatreveggen på uthuset! Den er satt opp til glede for store og små. Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB for bidraget.

Her kan du laste ned Dølerudpermen. I Dølerudpermen kan du lære om dyr og trær i nærheten av Dølerudhytta. Du kan lese om beveren som bodde i Sølvdobla, om ekornet ved Dølerudbakken og elgen på furukollen, om ask og frosk, gran og mygg, og maurtua i den gamle utedoen. På kartet ser du hvor du kan gå for å finne dem eller se etter spor etter dem. I permen er det forslag til steder å gå tur og ting å gjøre, lete etter og utforske underveis. Du kan også lese om rare ting som folk trodde i gamle dager. Takk til Sparebankstiftelsen DNB som gjorde også dette mulig.

Andre DNT-hytter i Oslomarka 

DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.  

Aktuelle kart

Turkart: Hytta finner du på turkartet Oslo Østmark (2012) 1:25 000, Østmarka (2010) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca, og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • Booking
 • Kano
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kortest adkomst fra parkeringsplassen på Grønmo, men det er nesten like kort fra Godheim/Godlia på Enebakkveien (fv. 155). Begge rutene er blåmerket.
Ca. 2-3 km.

Med buss:
Fra Oslo Bussterminal tar du buss nr. 550 mot Enebann-Lillestrøm. Alternative busstopp: Sørliveien, Klemetsrud skole, Godheim.

SjekkUT | Dølerud

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
74

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Dølerud ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT