Dølerud

Annonse

Om hytta

Bestilling av Markahyttene for 2020 åpner i slutten av oktober. Det er derfor ikke mulig å bestille lenger frem i tid enn til 31.12.2019.

Dølerud - eventyrhytte i Østmarka, ikke langt fra Østmarkskapellet. Hytta har har 8 sengeplasser fordelt på 2 rom. Kort adkomst fra P-plass på Grønmo. Adkomst på vei (ca. 2 km), på kronglete sti (ca. 1 km). Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i brønn (drikkevann må kokes). Ikke tillatt med hund inne på hytta. Direkte adkomst utenfra til stue (ingen gang). Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass.

Prøv klatreveggen på uthuset! Den er satt opp til glede for store og små. Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB for bidraget.

Her kan du laste ned Dølerudpermen. I Dølerudpermen kan du lære om dyr og trær i nærheten av Dølerudhytta. Du kan lese om beveren som bodde i Sølvdobla, om ekornet ved Dølerudbakken og elgen på furukollen, om ask og frosk, gran og mygg, og maurtua i den gamle utedoen. På kartet ser du hvor du kan gå for å finne dem eller se etter spor etter dem. I permen er det forslag til steder å gå tur og ting å gjøre, lete etter og utforske underveis. Du kan også lese om rare ting som folk trodde i gamle dager. Takk til Sparebankstiftelsen DNB som gjorde dette mulig.

Bestilling
Dølerud er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen.Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Utstyr
Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn (2 stk.) til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Hytta har ikke strøm.

Vannkilde
Vann fra brønnen må kokes før det drikkes. Det går fint å bruke det til å vaske gulv ol.

Beskrivelse av hytta
Hytta er ca. 45 m2, på ett plan. Kjøkkenet er 9 m2 med vedovn. Stua er møblert med et to meter langt langbord og en liten sofakrok. Det er to soverom med 2 køyesenger i hvert av dem. Totalt er det plass til 8 personer.

Utedo ligger like bak vedskjulet.

Historie
I gamle dager var Dølerud en liten husmannsplass med to rom og peis hvor mor kokte graut. Det var fjøs og låve, hest og ku. Rundt husene var det åker med korn og potet og slåttemark. Langs kanten var det steinrøyser. Det var mye stein som måtte ryddes ut av jorda på Dølerud. Husmannsfolk var fattigfolk. De leide hus og jord på gården til en bonde. Husleia var pliktarbeid for bonden. Det var et slit å skaffe nok mat til folk og dyr på en liten husmannsplass. Om vinteren måtte ofte kuene spise kvist og blader. Og folk måtte spise barkebrød og mosegraut.Andre DNT-hytter i Marka

DNT Oslo og Omegn har 26 ubetjente hytter i Oslomarka.

Aktuelle kart:
Turkart: Hytta finner du på turkartet Oslo Østmark (2012) 1:25 000, Østmarka (2010) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca, og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kortest adkomst fra parkeringsplassen på Grønmo, men det er nesten like kort fra Godheim/Godlia på Enebakkveien (fv. 155). Begge rutene er blåmerket.
Ca. 2-3 km.

Med buss:
Fra Oslo Bussterminal tar du buss nr. 550 mot Enebann-Lillestrøm. Alternative busstopp: Sørliveien, Klemetsrud skole, Godheim.

Annonse

Eier

DNT Oslo og Omegn

Kontakt hytte