Legg til huskeliste
    143
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Den gamle husmannsplassen Dølerud har kort innmarsj fra Grønmo, noe som gjør hytta ypperlig til ettermiddagsturer eller for barnefamilier. I tillegg er det muligheter for padling med kanoer på Svartkulp.

    Bestilling

    Dølerud er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

    Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

    Utstyr

    Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn (2 stk.) til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen ren lakenpose og putevar, eller rent sengetøy. 

    Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

    Kano

    Det ligger tre kanoer ved Svartkulp (5 min. unna) som kan lånes av de som bor på hytta. Nøkkel og vester (til ungdom fra 40 kg og voksne) ligger i bua ved hytta.

    Vannkilde

    Vann fra brønnen må kokes før det drikkes. Det går fint å bruke det til å vaske gulv og lignende.

    Beskrivelse av hytta

    Hytta er ca. 45 m2, på ett plan. Direkte adkomst utenfra til stue (ingen gang). Kjøkkenet er 9 m2 med vedovn. Stua er møblert med et to meter langt langbord og en liten sofakrok. Dølerud har to rom med to køyesenger i hvert rom, til sammen 8 sengeplasser. Utedo ligger like bak vedskjulet.

    Husk tøfler!

    Aktiviteter

    Prøv klatreveggen på uthuset! Den er satt opp til glede for store og små. Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB for bidraget.

    Her kan du laste ned Dølerudpermen. I Dølerudpermen kan du lære om dyr og trær i nærheten av Dølerudhytta. Du kan lese om beveren som bodde i Sølvdobla, om ekornet ved Dølerudbakken og elgen på furukollen, om ask og frosk, gran og mygg, og maurtua i den gamle utedoen. På kartet ser du hvor du kan gå for å finne dem eller se etter spor etter dem. I permen er det forslag til steder å gå tur og ting å gjøre, lete etter og utforske underveis. Du kan også lese om rare ting som folk trodde i gamle dager. Takk til Sparebankstiftelsen DNB som gjorde også dette mulig.

    Andre DNT-hytter i Oslomarka 

    DNT Oslo og Omegn har 42 ubetjente hytter i Marka/ved fjorden.

    Aktuelle kart

    Turkart: Hytta finner du på turkartet Oslo Østmark (2012) 1:25 000, Østmarka (2010) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca, og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

    Fasiliteter

    • Booking
    • Kano
    • Bade
    • Teltplass
    • Vedovn

    Passer for

    • Barnevennlig
    Annonse
    OslomarkaØstmarka

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Oppdatering pr 22.11.23
    NB! Stien mellom Dølerud og Godlia er sperret av en stor beverdam. Tidligere har det vært mulig å gå rundt, men vannet har nå steget såpass høyt at det er vanskelig å passere området. Så lenge det er is på vannet er det mulig å passere over isen.
    Vi anbefaler derfor å benytte sti fra Grønmo eller Sandbakken P. plass.

    Kortest adkomst fra parkeringsplassen på Grønmo, men det er nesten like kort fra Godheim/Godlia på Enebakkveien (fv. 155). Begge rutene er blåmerket.
    Ca. 2-3 km.

    Med buss:
    Fra Oslo Bussterminal tar du buss nr. 550 mot Enebakk-Lillestrøm. Alternative busstopp: Sørliveien, Klemetsrud skole, Godheim.

    SjekkUT | Dølerud

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    143

    SjekkUT-besøk