Dølerud

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  8 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Den gamle husmannsplassen Dølerud har kort innmarsj fra Grønnmo som gjør hytta ypperlig til ettermiddagsturer (merk at dagsbesøk/drop in ikke er tillatt) eller for barnefamilier. I tillegg er det muligheter for padling med kanoer på Svartkulp.

Hytta må forhåndsbestilles. 

 • Hele hytta reserveres ved bestilling. 
 • Hytta bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.  
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøysett (sovepose ikke tillatt). 
 • Spay gjerne klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Varmt vann og grønnsåpe kan erstatte klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. 
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.  
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta  

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Dølerud - eventyrhytte i Østmarka, ikke langt fra Østmarkskapellet. Hytta har har 8 sengeplasser fordelt på 2 rom. Kort adkomst fra P-plass på Grønmo. Adkomst på vei (ca. 2 km), på kronglete sti (ca. 1 km). Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Slå på/av gassblusset ved ankomst/avreise. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøysett (sovepose ikke tillatt). Vann hentes i brønn (drikkevann må kokes). Ikke tillatt med hund inne på hytta. Direkte adkomst utenfra til stue (ingen gang). Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking.

Prøv klatreveggen på uthuset! Den er satt opp til glede for store og små. Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB for bidraget.

Her kan du laste ned Dølerudpermen. I Dølerudpermen kan du lære om dyr og trær i nærheten av Dølerudhytta. Du kan lese om beveren som bodde i Sølvdobla, om ekornet ved Dølerudbakken og elgen på furukollen, om ask og frosk, gran og mygg, og maurtua i den gamle utedoen. På kartet ser du hvor du kan gå for å finne dem eller se etter spor etter dem. I permen er det forslag til steder å gå tur og ting å gjøre, lete etter og utforske underveis. Du kan også lese om rare ting som folk trodde i gamle dager. Takk til Sparebankstiftelsen DNB som gjorde også dette mulig.

Bestilling

Dølerud er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen.Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss (slå på/av ved ankomst/avreise) til koking av mat, vedovn (2 stk.) til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar. Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

Hytta har ikke strøm.

Kano

Det ligger tre kanoer ved Svartkulp (5 min unna) som kan lånes av de som bor på hytta. Nøkkel og vester(til ungdom fra 40 kg og voksne) ligger på i bua ved hytta.

Vannkilde

Vann fra brønnen må kokes før det drikkes. Det går fint å bruke det til å vaske gulv og lignende.

Beskrivelse av hytta

Hytta er ca. 45 m2, på ett plan. Kjøkkenet er 9 m2 med vedovn. Stua er møblert med et to meter langt langbord og en liten sofakrok. Det er to soverom med 2 køyesenger i hvert av dem. Totalt er det plass til 8 personer. Utedo ligger like bak vedskjulet.

Historie

I gamle dager var Dølerud en liten husmannsplass med to rom og peis hvor mor kokte grøt. Det var fjøs og låve, hest og ku. Rundt husene var det åker med korn og potet og slåttemark. Langs kanten var det steinrøyser. Det var mye stein som måtte ryddes ut av jorda på Dølerud. Husmannsfolk var fattigfolk. De leide hus og jord på gården til en bonde. Husleia var pliktarbeid for bonden. Det var et slit å skaffe nok mat til folk og dyr på en liten husmannsplass. Om vinteren måtte kuene ofte spise kvist og blader. Og folk måtte spise barkebrød og mosegrøt.

Andre DNT-hytter i Oslomarka DNT Oslo og Omegn har 32 ubetjente hytter i Marka.  

Aktuelle kart: Turkart: Hytta finner du på turkartet Oslo Østmark (2012) 1:25 000, Østmarka (2010) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca, og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • Booking
 • Kano
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kortest adkomst fra parkeringsplassen på Grønmo, men det er nesten like kort fra Godheim/Godlia på Enebakkveien (fv. 155). Begge rutene er blåmerket.
Ca. 2-3 km.

Med buss:
Fra Oslo Bussterminal tar du buss nr. 550 mot Enebann-Lillestrøm. Alternative busstopp: Sørliveien, Klemetsrud skole, Godheim.

SjekkUT | Dølerud

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

73

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Dølerud ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT