Jonstølen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
Bli DNT-medlem

Jonstølen - toppturparadis både sommer og vinter!

Velkommen til Jonstølen, Turistforeningshytte nummer 501! Her venter fantastiske fjellopplevelser rett utenfor hyttedøra. Snønuten er et yndet turmål både sommer og vinter. 

OM HYTTA

Antall soveplasser totalt: 36

Antall senger tilgjengelig for bestilling : 12

Fra 9 desember 2021 er det igjen obligatorisk sengebooking på hyttene. En meters-regelen er tilbake, noe som betyr at vi må begrense antall gjester på hyttene våre. Vi har derfor redusert antall tilgjengelige senger på hver hytte i bestillingssystemet, slik at gjestene kan overholde meteren under hytteoppholdet.

Jonstølen er en selvbetjent hytte som betyr at her finnes det med matlager (proviant) .

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Du må ha med eget sengesett eller lakenpose. Det er solstrøm (og lademulighet til mobil, ta med biladapter), gass til matlaging, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Hytta står ulåst. 

Jonstølen er kalt "Den optimale selvbetjeningshytta", og det med rette. Den moderne og innovative storstua tar opp det beste fra over 100 års hyttebygging i regi av Stavanger Turistforening. Selve hyttebygget er en severdighet i seg selv: Bygningskroppen bukter seg over det frittliggende svaet den er reist på, hytteveggene er vinklet for å gi panoramautsikt både utenfra og innenfra, selv trappa er vinklet som et amfi med storslått natur midt i mot. Velkommen innom, enten du vil overnatte eller bare komme på dagstur.

Her finner du proviantlisten vår

For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BESTILLING

For å bestille overnatting kan du trykk her

HUND

Jonstølen har et eget hunderom med egen inngang. Her er det fem senger, vedovn og to hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

BETAL ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Det er mange fine turmuligheter rundt hytta. Av toppturer er Snønuten (1606 moh.) den mest imponerende. En avstikker til glimmerbruddet 1 km. vest for hytta kan også anbefales. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019, Turhåndbok Ryfylkeheiene.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Mobildekning finnes nordøst for hytta på vestsiden av Raudnuten. 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Kjør fv. 13 til Nesflaten i Suldal. Ta av mot Bråtveit og kjør forbi Mosvatnet fram til opparbeidet parkeringsplass. Det er ca. 20 minutter å gå herfra til hytta.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Om vinteren må en ta på seg skiene omtrent ved de øverste gårdene på Bråtveit. Kjør bilen så langt du kan, før du møter snøen, parkér bilen og gå videre på ski.

Annonse

SjekkUT | Jonstølen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
31

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Jonstølen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT