Jonstølen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  32 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Jonstølen - den moderne turisthytta, perfekt for barnefamilien i flotte omgivelser!

Velkommen til Jonstølen, Turistforeningshytte nummer 501! Den nye hytta fra 2014, ligger i barnevennlig avstand fra bilvei sommerstid, og fantastiske fjellopplevelser venter rett utenfor hyttedøra.

Jonstølen er kalt "Den optimale selvbetjeningshytta", og det med rette. Den moderne og innovative storstua tar opp det beste fra over 100 års hyttebygging i regi av Stavanger Turistforening. Resultatet er et fantastisk springbrett midt i Rogalands toppturparadis - eller bare et herlig dagsturmål året rundt.

Selve hyttebygget kan fort bli en severdighet i seg selv: Bygningskroppen bukter seg over det frittliggende svaet den er reist på, hytteveggene er vinklet for å gi panoramautsikt både utenfra og innenfra, selv trappa er vinklet som et amfi med storslått natur midt i mot. Velkommen innom, enten du vil overnatte eller bare komme på dagstur.

UTSTYR:

Jonstølen er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hvis du ønsker å forhåndsbestille rom på Jonstølen kan du trykke her.

BETALING:

Du betaler for oppholdet direkte i bookingen, eller ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Du kan også laste ned DNT sin hyttebetalingsapp før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Gratis overnatting ved 3 netter på samme ubetjente og selvbetjente hytte.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Det er mange fine turmuligheter rundt hytta. Av toppturer er Snønuten (1606 moh.) den mest imponerende. En avstikker til glimmerbruddet 1 km. vest for hytta kan også anbefales. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019, Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Jonstølen har et eget hunderom med egen inngang. Her er det fem senger, vedovn og to hundebur. Hunderom må bookes på forhånd her. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Mobildekning finnes nordøst for hytta på vestsiden av Raudnuten.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Kjør fv. 13 til Nesflaten i Suldal. Ta av mot Bråtveit og kjør forbi Mosvatnet fram til opparbeidet parkeringsplass. Det er ca. 20 minutter å gå herfra til hytta.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Om vinteren må en ta på seg skiene omtrent ved de øverste gårdene på Bråtveit. Kjør bilen så langt du kan, før du møter snøen, parkér bilen og gå videre på ski.

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter (Statens Kartverk)

Annonse