Jonstølen

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  32 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Velkommen til Turistforeningshytte nummer 501! Den nye hytta ligger i barnevennlig avstand fra bilvei sommerstid, og fantastiske fjellopplevelser venter rett utenfor hyttedøra.

Den optimale selvbetjeningshytta er Jonstølen kalt - med rette. Den moderne og innovative storstua tar opp i seg det beste fra over 100 års hyttebygging i regi av Stavanger Turistforening. Resultatet er et fantastisk springbrett midt i Rogalands toppturparadis - eller bare et herlig dagsturmål året rundt.

Selve hyttebygget kan fort bli en severdighet i seg selv: Bygningskroppen bukter seg over det frittliggende svaet den er reist på, hytteveggene er vinklet for å gi panoramautsikt både utenfra og innenfra, selv trappa er vinklet som et amfi med storslått natur midt i mot. Velkommen innom om du skal overnatte eller bare er på dagstur.

Hytta har proviantlager.

Hund: Eget hunderom med egen inngang. Fem senger og vedovn. To hundebur. Hunderom må bookes på forhånd her.

Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal benyttes i sengene. Oppslag finnes på hytta.

Booking: På Jonstølen kan du (og gjerne hunden din) booke sengeplass på forhånd (men du må ikke). Bestillingsinformasjon finner du i margen til høyre.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler: Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.

Viktig: Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Turmuligheter: Det er mange fine turmuligheter rundt hytta. Av toppturer er Snønuten (1606 moh) den mest imponerende. En avstikker til glimmerbruddet 1 km vest for hytta kan også anbefales. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007, "Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene".

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Mobildekning finnes nordøst for hytta på vestsiden av Raudnuten.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklaser

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

 • Sommerbil
 • Sykkel

Adkomst sommer

Kjør fv. 13 til Nesflaten i Suldal. Ta av mot Bråtveit og kjør forbi Mosvatnet fram til opparbeidet parkeringsplass. Ca. 20 minutter å gå herfra til hytta.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Om vinteren må en ta på seg skiene omtrent ved de øverste gårdene på Bråtveit. Kjør bilen så langt du kan før du møter snøen, parkér bilen og gå videre på ski.

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter (Statens Kartverk)