Jonstølen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  32 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Jonstølen - den moderne turisthytta, perfekt for barnefamilien i flotte omgivelser!

Velkommen til Jonstølen, Turistforeningshytte nummer 501! Den nye hytta fra 2014, ligger i barnevennlig avstand fra bilvei sommerstid, og fantastiske fjellopplevelser venter rett utenfor hyttedøra.

Jonstølen er kalt "Den optimale selvbetjeningshytta", og det med rette. Den moderne og innovative storstua tar opp det beste fra over 100 års hyttebygging i regi av Stavanger Turistforening. Resultatet er et fantastisk springbrett midt i Rogalands toppturparadis - eller bare et herlig dagsturmål året rundt.

Selve hyttebygget kan fort bli en severdighet i seg selv: Bygningskroppen bukter seg over det frittliggende svaet den er reist på, hytteveggene er vinklet for å gi panoramautsikt både utenfra og innenfra, selv trappa er vinklet som et amfi med storslått natur midt i mot. Velkommen innom, enten du vil overnatte eller bare komme på dagstur.

UTSTYR:

Jonstølen er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting kan du trykk her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Det er mange fine turmuligheter rundt hytta. Av toppturer er Snønuten (1606 moh.) den mest imponerende. En avstikker til glimmerbruddet 1 km. vest for hytta kan også anbefales. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019, Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Jonstølen har et eget hunderom med egen inngang. Her er det fem senger, vedovn og to hundebur. Hunderom må bookes på forhånd her. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Mobildekning finnes nordøst for hytta på vestsiden av Raudnuten.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Kjør fv. 13 til Nesflaten i Suldal. Ta av mot Bråtveit og kjør forbi Mosvatnet fram til opparbeidet parkeringsplass. Det er ca. 20 minutter å gå herfra til hytta.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Om vinteren må en ta på seg skiene omtrent ved de øverste gårdene på Bråtveit. Kjør bilen så langt du kan, før du møter snøen, parkér bilen og gå videre på ski.

Varsel

Værvarsel for Jonsstølen. Vis på YR.no
Fre (13.08)Delvis skyet23º0 mm
Lett bris (4.2m/s) Vest
Lør (14.08)Lettskyet19º0 mm
Svak vind (2.7m/s) Nordvest
Søn (15.08)Lettskyet20º0 mm
Svak vind (1.8m/s) Nord-nordvest
Man (16.08)Lettskyet22º0 mm
Svak vind (2.4m/s) Sør-sørvest
Tir (17.08)Delvis skyet20º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Sør-sørvest
Ons (18.08)Regnbyger18º2 mm
Lett bris (3.6m/s) Sør
Tor (19.08)Delvis skyet17º0 mm
Lett bris (3.6m/s) Vest-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter (Statens Kartverk)

Annonse
Værvarsel for Jonsstølen. Vis på YR.no
Fre (13.08)Delvis skyet23º0 mm
Lett bris (4.2m/s) Vest
Lør (14.08)Lettskyet19º0 mm
Svak vind (2.7m/s) Nordvest
Søn (15.08)Lettskyet20º0 mm
Svak vind (1.8m/s) Nord-nordvest
Man (16.08)Lettskyet22º0 mm
Svak vind (2.4m/s) Sør-sørvest
Tir (17.08)Delvis skyet20º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Sør-sørvest
Ons (18.08)Regnbyger18º2 mm
Lett bris (3.6m/s) Sør
Tor (19.08)Delvis skyet17º0 mm
Lett bris (3.6m/s) Vest-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt