Sundmorkvatn turisthytte

    Legg til huskeliste
    8
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Velkommen til nyoppussede Sundmorkvatn turisthytte. På kanten av Skurvedalen naturreservat ligger hytta som binder sammen Lysefjorden og Lyngsheia. I en avsides dal med klukkende vann på alle kanter og nydelige dagsturmuligheter i alle himmelretninger finner du STFs nyeste tilskudd til hyttefamilien! 

    Sundmorkvatn turisthytte åpne...

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Utleie
    • Vedovn
    Annonse
    RyfylkeStavanger TuristforeningSetesdal-Ryfylke villreinområde

    Adkomst sommer

    1: Fra Songesandveien R4668. 7 km. ca 2,5 time. Parker ved siden av veien på umerket parkeringsplass 300m etter avkjørselen opp til Kåsastølen.

    Det er ikke rødmerket med T inn til hytta, men stort sett tydlig sti.

    Fra parkeringsplass går du rett opp 100m til eksisterende sti fra Kåsastølen, gå 4,5km til stidele som er 600m før Sundmork fjellgard. Ta av når du kommer til Sundmorkvatnet. Her er det 2,5 km inn til hytta på litt mindre tydlig sti . ingen skilt og ingen merking. Følg sti mellom Sundmorkvatnet og Teinebekktjørnane. Det er ny bro over Teinebekken. Kryss over noen fuktige myrer samt følg sørsiden av vannet helt fram til hytta.

    2: Fra Bakken Gard. 5,5km. ca 2 timer. Det er umerket sti opp Skurvedalen. Med Songesandstølen så fortsetter stien videre opp langs Sundmorksåna forbi Svartehølen. Over tømmerbro 200m før hytta. Ps , ca halveis er det verdt å gå innom Skurvedalstjørna også kalla Paradis.

    3: Gå fra Leiken ved Songesandveien, inn Nystøldalen og videre på vestsiden av Sundmorkvatnet, en tur på 9 km som tar ca 3 timer.

    Adkomst vinter

    Om vinteren er det litt avhengig av om det er brøytet. Ved normalte snøforhold så brøytes veien. Kan være stengt i perioder med dårlig vær. Det blir brøytet til p-plass med Norsk Folkehjelp Strand og Forsand hytta på Lyngsheia. Om det er brøytet videre kan du kjøre helt til opp til Sandvatnet 610moh. Herfra er det 9 km til hytta. Er isen trygg så krysser du vannet 3,3 km til Pramstød lett opp til Pramstølleite 630 moh. Følg dalen ned til Sundmorkvatnet. Ved 475 moh kryss over vannet til hytta. Gå langs land om isen er utrygg da kan du krysse over helårsbro 200m nedenfor hytta. Krysser du rett over vannet så kan det være trygges å følge langs land i steden for snødekt elveleie pga. mye utrygg is i elveleie. Husk det er mer motbakker på vei hjem.

    SjekkUT | Sundmorkvatn turisthytte

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    8

    SjekkUT-besøk