Saltfjellstua

  Legg til huskeliste
  15
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  BELIGGENHET

  Saltfjellstua ligger midt i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark én km sør for Søre Bjøllåvatnet. Her er det to hytter med ti sengeplasser pluss hems (fire sengeplasser) i hovedhytta og seks sengeplasser i sikringshytta.

  Fra hytta kan du følge rutenettet på Saltfjellet i alle retninger. Det går merket sti fra E6 ved Semska gjennom Namnlausdalen og fra Lønsdal stasjon til hytta. Nordlandsruta passerer sørover til Bolna. Du kan velge å gå vestover til Beiarn, eller nordover til bl.a. Tverrbrennstua. 

  Hytta er også langs den historiske vandreruta Telegrafruta.

  UTSTYR

  Hyttene har tilsammen 20 sengeplasser. Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr og dekketøy. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene.  

  Det er vedfyring til oppvarming og gass til matlaging. Belysning fra solcellestrøm.

  AKTIVITETER

  Saltfjellstua ligger i et område med bra fiske. Det er ellers et område med mange flotte stier. Fjelløpet Telegrafruta Ultra passerer hyttetunet.

  HUND

  På Saltfjellstua er det tillatt med hund på hovedhytta, men ikke på sikringshytta.

  BESTILLING

  Det er ikke lenger er krav om forhåndsbestilling av sengeplasser. Men bestill gjerne på forhånd, det er mer forutsigbart for alle.

  BETALING

  Forhåndsbestiller du via nett betales oppholdet i sin helhet med kort. Overnatting på hytta betales med appen "DNT Hyttebetaling", eller med Vipps. Se oppslag med vippsnummer på hytta.

  DNT MEDLEMSKAP

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

  HISTORIE

  Hytta ligger langs den Historiske vandreruta "Telegrafruta" som hadde offisiell åpning i 2015.

  Hytta ligger også langs den 650 km lange Nordlandsruta .

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Vann
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Skoleklasser
  Annonse
  Saltfjellet og SvartisenSaltfjelletSaltfjellet-Svartisen nasjonalpark

  Adkomst sommer

  Med bil kan du følge E6 nordover/sørover Saltfjellet til du kommer til Semska (her er det tre jernbanehus - gamle Semska stasjon - på østsiden av veien) hvor det er parkering på Annas plass. Herfra følger du merket rute på nordsiden av Namnlauselva gjennom hele Namnlausdalen. Kommer du med toget på Nordlandsbanen går du av på Lønsdal stasjon og følger merket rute derfra til Saltfjellstua. Beregn ca. 7 timer inn til hytta for begge rutene.

  Adkomst vinter

  Fra Semska følges sommerruta et stykke. Ved nedstigningen i Raudiskaret mot Søre Bjøllåvatnet, går man over sørenden av vatnet og på vestsiden av elva som renner ned mot stua. Dette for å unngå elvedalen.

  Fra Krukki går man på østsiden av elva oppe i høyden mot Saltfjellstua. Her unngår man skredutsatte partier.

  Kartutsnitt for vinterruter ses her.

  SjekkUT | Saltfjellstua

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  15

  SjekkUT-besøk