Saltfjellstua

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

BELIGGENHET

Saltfjellstua ligger midt i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark én km sør for Søre Bjøllåvatnet/Vuolep Ruovdajávrre. Her er det to hytter med ti sengeplasser pluss hems (fire sengeplasser) i hovedhytta og seks sengeplasser i sikringshytta.

Fra hytta kan du følge rutenettet på Saltfjellet i alle retninger. Det går merket sti fra E6 ved Semska gjennom Namnlausdalen og fra Lønsdal stasjon til hytta. Nordlandsruta passerer sørover til Bolna. Du kan velge å gå vestover til Beiarn, eller nordover til bl.a. Tverrbrennstua. 

Hytta er også langs den historiske vandreruta Telegrafruta.

SMITTEVERN

Restriksjonene som har preget hyttedriften vår siden mars 2020 er nå opphevet. Det betyr at man kan benytte seg av hyttene som før pandemien. Forhåndsbestill gjerne sengeplassene. Og hold dere hjemme ved sykdom.

UTSTYR

Hyttene har tilsammen 20 sengeplasser. Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr og dekketøy. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene. Det er vedfyring til oppvarming og gass til matlaging. Belysning fra solcellestrøm.

AKTIVITETER

Saltfjellstua ligger i et område med bra fiske. Det er ellers et område med mange flotte stier. Fjelløpet Telegrafruta Ultra passerer hyttetunet.

HUND

På Saltfjellstua er det tillatt med hund på hovedhytta, men ikke på sikringshytta.

BOOKING

Det er ikke lenger er krav om forhåndsbestilling av sengeplasser. Men bestill gjerne  på forhånd , da vet du at du har sengeplass.

BETALING

Overnatting på hytta kan betales i forkant eller etterkant med bankoverføring eller vipps. Betaling kan også betales med kort eller kontant på turlagets kontor. Forhåndsbestiller man via nett betales oppholdet i sin helhet med kort.

DNT MEDLEMSKAP

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

HISTORIE

Hytta ligger langs den Historiske vandreruta "Telegrafruta" som hadde offisiell åpning i 2015.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Vann
  • Vedovn

Passer for

  • Hund
  • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med bil kan du følge E6 nordover/sørover Saltfjellet til du kommer til Semska (her er det tre jernbanehus - gamle Semska stasjon - på østsiden av veien) hvor det er parkering på Annas plass. Herfra følger du merket rute på nordsiden av Namnlauselva gjennom hele Namnlausdalen. Kommer du med toget på Nordlandsbanen går du av på Lønsdal stasjon og følger merket rute derfra til Saltfjellstua. Beregn ca. 7 timer inn til hytta for begge rutene.

Adkomst vinter

Fra Semska følges sommerruta et stykke. Ved nedstigningen i Raudiskaret mot Søre Bjøllåvatnet, går man over sørenden av vatnet og på vestsiden av elva som renner ned mot stua. Dette for å unngå elvedalen.

Fra Krukki går man på østsiden av elva oppe i høyden mot Saltfjellstua. Her unngår man skredutsatte partier.

Kartutsnitt for vinterruter ses her.

Annonse

SjekkUT | Saltfjellstua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Saltfjellstua ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT