Vikkelihytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  9 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Vikkelihytta ligger i snørike Romeriksåsene. Denne flotte hytta ligger i nær tilknytning til Marikollen som gir flott utsyn over Østlandet og videre opp mot Guldbrandsdalen. Hytta har enkel adkomst både sommer som vinter.

Bestilling

Hele hytta reserveres ved bestilling (gjelder fram til 31.12.2021).

Vikkelihytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy (sovepose er ikke tillatt). 

Om hytta

Hovedhytta er ca. 60 m2. Vedskjul og utedo er i samme bygning, men med inngang i hver sin ende. Hytta har kjøkken, stue, og to store soverom med hhv. 3 og 6 sengeplasser. En av sengene er familieseng dvs. 120 cm bredde nede. 

DNT Oslo og Omegn, i samarbeid med Nannestad Turlag, står for driften av hytta. Nannestad-almenningene eier Vikkelihytta.

Vannkilde

Brønn ligger kun 30 meter fra hytta. Vannet bør kokes før det drikkes. 

Kano

Overnattingsgjester kan fritt benytte hyttas kano og robåt. Redningsvester tilgjengelig.

Andre DNT-hytter i Oslomarka 

DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.  

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkart: 1:50 000 Romeriksåsene, Øvre Romerike, 1:100 000 Mjøsa-Randsfjorden, alle fra Nordeca. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • Båt
 • Kano
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Gå fra Kløvberget: Det er blåmerket sti ca. 9 km fra Kløvberget om Vesle-Vikka. Kløvberget busstopp øverst i Holkebylia boligfelt, her stopper Ruterbuss 855 Jessheim - Maura. Følg skilter mot Nipkollen og Vikkelihytta. Siste ca. 500 m langs skogsbilvei. Alternativt umerket sti fra Buråsstua over Gullikshaugen. Bilvei helt fram er et alternativ, følg skilt mot Nordåsen skistadion, like forbi stadion ta til venstre i Grustaket parkeringsplass og til venstre i et kryss etter ca. 3,5 km.

Hytta ligger ved stikrysset for blåmerkede stier mot Klofjell 655 moh. - 2,5 km og mot Marifjell 717 moh. (Nannestads høyeste punkt, utsiktstårm)- ca. 5 km. Fra Klofjell er det praktfull utsikt over Romerike og Nordmarka.

OBS! Veien stenges når det blir kaldt og 2-3 cm snø. Den åpner ikke før telen er ute av bakken. Sjekk Facebook for oppdatert informasjon: Almenningsdrift Romerike SA.  

Det er elektronisk bom. Les veiledningen her.

Adkomst vinter

Det er ikke mulig å kjøre inn til hytta vinterstid, etter at Bjerke Almenningen har stengt veien. Parkering ved Grustaket parkeringsplass eller Nordåsen skistadion. Det er også maskinpreparert løype fra Maura skole. Følg skiløypa og skilt mot "Vikkelihytta" til venstre i Grustaket, ta til venstre i krysset ca. 3,5 km etter Grustaket, i sørenden av Honsjøen.

Kart - "Grustaket"Romeriksallmenningen har oppdatert informasjon om veiene til hytta.

Se mer på Skiforeningen 

SjekkUT | Vikkelihytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
92

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vikkelihytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT