Vikkelihytta

Om hytta

Vikkelihytta - snøsikkert om vinteren og fine bademuligheter om sommeren (9 sengeplasser). Ca. 9 km på sti fra Maura i Nannestad. Kano og robåt tilgjengelig. Bilvei helt frem til hytta, kun når veien er åpen, sjekk Facebook: Almenningsdrift Romerike SA. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i brønnen. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel, minst en i følget må være medlem. Forhåndsbooking av sengeplass. Les mer om Vikkelihytta på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Vikkelihytta åpnet 17. august 2014 og ligger idyllisk til ved nordvestenden av Store Vikka ikke så langt fra Maura i Nannestad. DNT Oslo og Omegn, i samarbeid med Nannestad Turlag, står for driften av hytta. Nannestad-almenningene eier Vikkelihytta.

Hovedhytta er ca. 60 m2. Vedskjul og utedo er i samme bygning men med inngang i hver sin ende. Hytta har kjøkken, stue, og to store soverom med hhv. 3 og 6 sengeplasser. Brønn ligger kun 30 meter fra hytta.

Overnattingsgjester kan fritt benytte hyttas kano og robåt. Redningsvester tilgjengelig.
Se alt om Barnas Hytte

Vil du leie en eller flere sengeplasser på Vikkelihytta?

Se oversikt over når det er ledige sengeplasser/Bestill plass på hytta

  • Har du spørsmål til bookingsystemet, ta kontakt med oss på telefon 22 82 28 22, eller pr. epost marka@dntoslo.no

Det er elektronisk bom. Les veiledningen her.

Aktuelle kart:

Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034"
Turkart: 1:50 000 Romeriksåsene, Øvre Romerike, 1:100 000 Mjøsa-Randsfjorden, alle fra Nordeca

Fasiliteter

  • Båt
  • Kano
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

  • Sommerbil
  • Sykkel

Adkomst sommer

Adkomst sommer

Gå fra Kløvberget:
Det er blåmerket sti ca. 9 km fra Kløvberget om Vesle-Vikka. Kløvberget busstopp øverst i Holkebylia boligfelt, her stopper Ruterbuss 855 Jessheim –- Maura.Følg skilter mot Nipkollen og Vikkelihytta. Siste ca. 500 m langs skogsbilvei. Alternativt umerket sti fra Buråsstua over Gullikshaugen. Bilvei helt fram er et alternativ, følg skilt mot Nordåsen skistadion, like forbi stadion ta til venstre i Grustaket parkeringsplass og til venstre i et kryss etter ca. 3,5 km.

Hytta ligger ved stikrysset for blåmerkede stier mot Klofjell 655 moh. - 2,5 km og mot Marifjell 717 moh. (Nannestads høyeste punkt, utsiktstårm)- ca. 5 km. Fra Klofjell er det praktfull utsikt over Romerike og Nordmarka.

OBS! Veien stenges når det blir kaldt og 2-3 cm snø. Den åpner ikke før telen er ute av bakken. Det er elektronisk bom. Les veiledningen her.

Adkomst vinter

Adkomst vinter

Det er ikke mulig å kjøre inn til hytta vinterstid/når Almenningen har stengt veien. Parkering ved Grustaket parkeringsplass eller Nordåsen skistadion. Det er også maskinpreparert løype fra Maura skole. Følg skiløypa og skilt mot "Vikkelihytta" til venstre i Grustaket, ta til venstre i krysset ca. 3,5 km etter Grustaket, i sørenden av Honsjøen.

Kart - "Grustaket"

Papirkart

Kartblad: 045 Oslo Nordmark