Vikkelihytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

OBS! Veien til Vikkelihytta er stengt fom. 3 oktober og vil være stengt i 3 uker. I tillegg er det byggeaktivitet på Vikkelihytta ut september 2021. Uthuset skal bygges om, men det er fortsatt mulig å bruke hovedhytta.

Vikkelihytta ligger i snørike Romeriksåsene. Denne flotte hytta ligger i nær tilknytning til Marikollen som gir flott utsyn over Østlandet og videre opp mot Guldbrandsdalen. Hytta har enkel adkomst både sommer som vinter.

Hytta må forhåndsbestilles.

 • Hele hytta reserveres ved bestilling.
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
 • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Vikkelihytta - snøsikkert om vinteren og fine bademuligheter om sommeren (9 sengeplasser). Ca. 9 km på sti fra Maura i Nannestad. Kano og robåt tilgjengelig. 

Bilvei helt frem til hytta, kun når veien er åpen, sjekk Facebook: Almenningsdrift Romerike SA. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sengetøy. Vann hentes i brønnen. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel, minst en i følget må være medlem. Forhåndsbooking av sengeplass.

Bestilling

Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Bestilte plasser disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Vikkelihytta åpnet 17. august 2014 og ligger idyllisk til ved nordvestenden av Store Vikka ikke så langt fra Maura i Nannestad. DNT Oslo og Omegn, i samarbeid med Nannestad Turlag, står for driften av hytta. Nannestad-almenningene eier Vikkelihytta.

Utstyr og informasjon om hytta:

Hovedhytta er ca. 60 m2. Vedskjul og utedo er i samme bygning, men med inngang i hver sin ende. Hytta har kjøkken, stue, og to store soverom med hhv. 3 og 6 sengeplasser. En av sengene er familieseng dvs. 120 cm bredde nede. Brønn ligger kun 30 meter fra hytta. Vannet bør kokes før det drikkes. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Pr. sept. 2021: lite vann i brønnen. Ta med drikkevann hjemmefra.

Kano

Overnattingsgjester kan fritt benytte hyttas kano og robåt. Redningsvester tilgjengelig.

Det er elektronisk bom. Les veiledningen her.

Andre DNT-hytter i Oslomarka DNT Oslo og Omegn har 32 ubetjente hytter i Marka.  

Aktuelle kart:

Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkart: 1:50 000 Romeriksåsene, Øvre Romerike, 1:100 000 Mjøsa-Randsfjorden, alle fra Nordeca. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • Båt
 • Kano
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Gå fra Kløvberget: Det er blåmerket sti ca. 9 km fra Kløvberget om Vesle-Vikka. Kløvberget busstopp øverst i Holkebylia boligfelt, her stopper Ruterbuss 855 Jessheim –- Maura.Følg skilter mot Nipkollen og Vikkelihytta. Siste ca. 500 m langs skogsbilvei. Alternativt umerket sti fra Buråsstua over Gullikshaugen. Bilvei helt fram er et alternativ, følg skilt mot Nordåsen skistadion, like forbi stadion ta til venstre i Grustaket parkeringsplass og til venstre i et kryss etter ca. 3,5 km.

Hytta ligger ved stikrysset for blåmerkede stier mot Klofjell 655 moh. - 2,5 km og mot Marifjell 717 moh. (Nannestads høyeste punkt, utsiktstårm)- ca. 5 km. Fra Klofjell er det praktfull utsikt over Romerike og Nordmarka.

OBS! Veien stenges når det blir kaldt og 2-3 cm snø. Den åpner ikke før telen er ute av bakken. Det er elektronisk bom. Les veiledningen her.

Adkomst vinter

Det er ikke mulig å kjøre inn til hytta vinterstid, etter at Bjerke Almenningen har stengt veien. Parkering ved Grustaket parkeringsplass eller Nordåsen skistadion. Det er også maskinpreparert løype fra Maura skole. Følg skiløypa og skilt mot "Vikkelihytta" til venstre i Grustaket, ta til venstre i krysset ca. 3,5 km etter Grustaket, i sørenden av Honsjøen.

Kart - "Grustaket"Romeriksallmenningen har oppdatert informasjon om veiene til hytta.

Se mer på Skiforeningen 

SjekkUT | Vikkelihytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

92

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vikkelihytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT