Kvitlen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  26 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Kvitlen - fremtidens selvbetjeningshytte!

Den utradisjonelle og framtidsrettede selvbetjeningshytta Kvitlen, er av helseminister Bent Høie omtalt som Norges vakreste - ta turen og bedøm selv!

Den moderne og innovative storstua tar opp i seg det beste fra over 100 års hyttebygging i regi av Stavanger Turistforening. Resultatet er et fantastisk springbrett midt i et av Rogalands flotteste turområder.

Hytta har mange sengeplasser og stor kapasitet. Den består av to isolerte bygningskropper, forbundet med en gang, slik at mindre grupper kun trenger å varme opp et begrenset bruksareal. Det er 26 sengeplasser og 24 madrasser tilgjengelig på hems.

Selve hyttebygget er allerede blitt en severdighet i seg selv: Hytta er plassert flott i terrenget, med panoramautsikt både utover dalen og ned mot den fristende badekulpen like utenfor vinduet. Selve trappa er bygget som et amfi med storslått natur midt i mot. Velkommen til din nye favoritthytte!

Se video av Kvitlen her.

UTSTYR:

Kvitlen er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hvis du ønsker å forhåndsbestille rom på Kvitlen kan du trykke her.

BETALING:

Du betaler for oppholdet direkte i bookingen, eller ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Du kan også laste ned DNT sin hyttebetalingsapp før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Gratis overnatting ved 3 netter på samme ubetjente og selvbetjente hytte.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Det er mange fine turmuligheter rundt hytta. Det er ein svært fin rundtur rundt Nordre Kvitladalen. Den starter ved hytta og er totalt 7,7 km. Hele runden er T-merket. Fra Kvitlen går det T-merket sti videre til turistforeningshytta Støle. Vestover er det T-merket til Hovlandstølen og videre, til det populære serverings- og overnattingsstedet Byrkjedalstunet, går det en umerket sti. Denne er krevende men svært spennende.

HUND:


Det er et eget hunderom med egen inngang. Her er det fire senger og vedfyringsmulighet. Det er også fire hundebur på dette hunderommet. Hunderom må bookes på forhånd her. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kun 1,5 timers kjøring fra Stavanger og Sandnes, og sentralt plassert i forhold tl Dalaneregionen og Jæren, vil dete bli innfallsporten til fjellet for svært mange. Du kan starte å gå fra parkeringsplassen ved: Stavtjørn, Ørsdalen/Eikebrekka og Bjordal.

Veien opp fra Bjoral til Kvitlen er kortest, ca 5,5 km , men det er også den mest krevende turen inn til hytta. Turen frå Eikebrekka til Kvitlen er lettgått, men den er 10,5 km. Turen fra Stavtjørn til Kvitlen er enda lengre og mer krevende, da du i tillegg skal ned frå Hommi via Nordre Kvitladalen.

Turbeskrivelse fra Eikebrekkå

Turbeskrivelse fra Bjordal

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

En kan starte å gå fra parkeringsplassen ved Stavtjørn, Ørsdalen og Bjordal. Det er som regel ikke skiforhold, men når det er mulig, er det kun å anbefale å gå fra Ørsdalen. Det er da best å starte turen, fra det gamle startstedet nede i svingene, nedenfor tunellen i Eikebrekka. Vintertur her er helst for spesielt interesserte.

Annonse