Kvitlen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  50 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Kvitlen - fremtidens selvbetjeningshytte!

Den utradisjonelle og framtidsrettede selvbetjeningshytta Kvitlen, er av helseminister Bent Høie omtalt som Norges vakreste - ta turen og bedøm selv! Den moderne og innovative storstua tar opp i seg det beste fra over 100 års hyttebygging i regi av Stavanger Turistforening. Resultatet er et fantastisk springbrett midt i et av Rogalands flotteste turområder. Kvitlen sin historie går tilbake til middelalderen og mer om det kan du lese på de flott oppslagene på hytta. Sommerstid anbefales det å ta med badetøy da det er fint med en dukkert i den flotte elva. Velkommen til din nye favoritthytte!

OM HYTTA

Antall soveplasser totalt: 50

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 20

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene.

Kvitlen er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er flere muligheter til å komme seg inn til hytta.  Hytta står ulåst.

Hytta har 26 sengeplasser og 24 madrasser tilgjengelig på hems. Her er det med andre ord plass til mange. Men den føles sjelden trang da den består av to isolerte bygningskropper, forbundet med en gang, slik at mindre grupper kun trenger å varme opp et begrenset bruksareal og mulighet for å sitte i mindre grupper. 

Hytta er plassert flott i terrenget, med panoramautsikt både utover dalen og ned mot den fristende badekulpen like utenfor vinduet. Selve trappa er bygget som et amfi med storslått natur midt i mot. Her kan kaffekoppen nytes. 

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Men du må ha med eget sengesett eller lakenpose til å sove i. Det er solstrøm (12v), gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. 

Her finner du proviantlisten vår.

For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BESTILLING

For å bestille overnatting på Kvitlen trykker du her.

HUND:

Det er et eget hunderom med egen inngang. Her er det fire senger og vedfyringsmulighet. Det er også fire hundebur på dette hunderommet. Har du med hund må du også booke seng på dette rommet. Vi anbefaler at 1 i følget sover med hunden slik at andre også kan benytte seg av tilgjengelig hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

BETAL ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Det er mange fine turmuligheter rundt hytta. Det er ein svært fin rundtur rundt Nordre Kvitladalen. Den starter ved hytta og er totalt 7,7 km. Hele runden er T-merket. Fra Kvitlen går det T-merket sti videre til turistforeningshytta Støle. Vestover er det T-merket til Hovlandstølen og videre, til det populære serverings- og overnattingsstedet Byrkjedalstunet, går det en umerket sti. Denne er krevende men svært spennende.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kun 1,5 timers kjøring fra Stavanger og Sandnes, og sentralt plassert i forhold tl Dalaneregionen og Jæren, vil dete bli innfallsporten til fjellet for svært mange. Du kan starte å gå fra parkeringsplassen ved: Stavtjørn, Ørsdalen/Eikebrekka og Bjordal.

Veien opp fra Bjoral til Kvitlen er kortest, ca 5,5 km , men det er også den mest krevende turen inn til hytta. Turen frå Eikebrekka til Kvitlen er lettgått, men den er 10,5 km. Turen fra Stavtjørn til Kvitlen er enda lengre og mer krevende, da du i tillegg skal ned frå Hommi via Nordre Kvitladalen.

Turbeskrivelse fra Eikebrekkå

Turbeskrivelse fra Bjordal

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

En kan starte å gå fra parkeringsplassen ved Stavtjørn, Ørsdalen og Bjordal. Det er som regel ikke skiforhold, men når det er mulig, er det kun å anbefale å gå fra Ørsdalen. Det er da best å starte turen, fra det gamle startstedet nede i svingene, nedenfor tunellen i Eikebrekka. Vintertur her er helst for spesielt interesserte.

SjekkUT | Kvitlen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
11

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Kvitlen ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT