Skåpet

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  42 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Skåpet - en selvbetjent turistforeningshytte ulik alle andre!

Konseptet består i en hovedhytte med felles oppholdsrom og kjøkken, samt et par soverom og hems (12 soveplasser). Resten av sengeplassene er fordelt på 6 separate hytter, som er plassert som selvstendige satelitter rundt om i terrenget. Hver av de små sovehyttene har fem sengeplasser, og heldekkende panoramavinduer på bygningsflaten, som vender ut mot Soddatjørn.

Den spektakulære hytta er innfallsporten til rutenettet i Frafjordheiene på sørsiden av Lysefjorden. Skåpet er også første overnatting på fotturen Lysefjorden Rundt, en sammenhengende ukesvandring rundt hele Lysefjorden som går innom de verdenskjente attraksjonene Preikestolen, Kjerag og Flørlis 4444 trappetrinn. Les mer om vandreturer langs Lysefjorden ved å klikke her.

UTSTYR:

Skåpet er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

Det er utendørs dusj og badstu i et eget bygg på anlegget.

BOOKING:

På Skåpet er det 6 sovehytter med 5 soveplasser i hver (2 senger + hems). Hver av disse bookes som en enhet, med fast pris per hytte uavhengig av antall gjester. Etter kl. 1900 er ledige hytter åpne for alle. Hyttene står åpne hele året, så man trenger ikke å ha med seg nøkkel. Vanlige overnattingspriser for selvbetjente hytter gjelder per person for de som ikke har booket. Vi anbefaler alle å booke hytte på forhånd. Det er kun tillatt med hund i hytte nr. 4 og 5. Grupper som ikke har hund bes booke andre hytter enn disse.

Dersom du ønsker å forhåndsbooke hytte på Skåpet, trykk her!

I hovedhytta er det 12 soveplasser som ikke kan bookes, i sesong er to av disse reservert for hytteverter. For å kunne ta imot ekstra personer i høysesongen er det 13 stk løse madrasser 75x190 uten dyner og pute. Disse er fordelt: 2 stk ekstra på hver lille hytte, og 3 stk i hovedhytte slik at det totalt er 55 madrasser på anlegget.

Gamle Skåpet, som har 6 senger er også mulig å booke. Se utleiehytter.

BETALING:

Du betaler for oppholdet direkte i bookingen, eller ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Du kan også laste ned DNT sin hyttebetalingsapp før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Gratis overnatting ved 3 netter på samme ubetjente og selvbetjente hytte.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Det er masse fine turmuligheter rundt hytta. Skåpet er innfallsporten til Stavanger Turistforenings omfattende hytte- og rutenett i Frafjordheiene, og til ukesturen Lysefjorden Rundt. Den fantastiske fjordbygda Flørli 4444 ligger kun en snill dagsmarsj unna. Flotte bademuligheter i Soddatjørn, og masse bær i heiene rundt hytta.

HUND:

Hund er tillatt i hytte nummer 4 og 5. Her er det fem senger for hundeeiere og vedovn. Hunderom må bookes på forhånd her.

Les mer om hund på STF hyttene her. Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Hytte nummer 6 av småhyttene har vært på utstilling i slottsparken i forbindelse med feiringen av kongeparets 25 år på tronen. Utstillingen het "Kongepar i 25 år" og bestod av 2 hytter fra Den Norske Turistforeningen. Stavanger Turistforening er stolte over at Skåpet ble plukket ut til å representere det moderne innen turisthytter. Ta turen til Skåpet og opplev hyttene du også!

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Steikeovn
 • Badstu
 • Dusj
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

30 km. med bil fra Oanes. Kjør over Lysefjordbroa mot Forsand. Derfra følger man mot Øvre Espedal og videre på bygdeveg inn til Vinddalen. Merk at veien er smal og svingete, ta hensyn til fastboende og folk som beveger seg langs veien.

Siste 6 km. er på en smal svingete vei. 1 time og 10 minutters (pause ikkje medregnet) gange til hytta. Skåpet ligger på ruten Lysefjorden Rundt og har merking videre til Fossmark og Flørli, samt resten av rute- og hyttenettet i Frafjordheiene.

I perioder med mye snøsmelting og/eller nedbør blir det mye vann i stien, og turen inn blir adskillig mer krevende enn på tørt sommerføre.

Turbeskrivelse Vinddalen-Skåpet

Informasjon om kollektivtilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Vinterstid kan forholdene til Skåpet være krevende, det vil ofte være vanskelige forhold for å ta seg inn med ski. Veien fra Øvre Espedal brøytes normalt ikke om vinteren, så skituren må starte der snøen begynner. Veien brøytes som regel til vinterferien. Det er mulig å parkere på p- plass Røssdalen. Avstanden er 6,5 km. fra Øvre Espedal til Vinddalen + 1 km. om du parkerer på p-plass ved Røssdalen.

Annonse