Skåpet

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  42 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Skåpet - en selvbetjent turistforeningshytte ulik alle andre!

De spektakulære hyttene er innfallsporten til rutenettet i Frafjordheiene på sørsiden av Lysefjorden. Skåpet er også første eller siste hytte på fotturen Lysefjorden Rundt, en sammenhengende ukesvandring rundt hele Lysefjorden som går innom de verdenskjente attraksjonene Preikestolen, Kjerag og Flørlis 4444 trappetrinn. Les mer om vandreturer langs Lysefjorden ved å klikke her. Med kun 1,5 times vandring fra parkeringen i Vinddalen er Skåpet en fin plass for barnefamilier eller andre som vil på helgetur.

OM HYTTA

Antall sovehytter totalt: 6

Antall sovehytter tilgjengelig for bestilling: 6

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene.

Hovedhytta: 2 soverom med henholdsvis 2 og 4 senger og hems med 6 madrasser. Merk at ingen av disse soveplassene kan bestilles.

Konseptet Skåpet består av en hovedhytte med felles oppholdsrom og kjøkken, 2 soverom med henholdsvis 2 og 4 senger og hems med 6 madrasser. Merk at ingen av disse soveplassene kan bestilles. Men hva gjør vel det når du kan bestille din egen lille hytte! 6 mindre hytter er plassert som selvstendige satelitter rundt om i terrenget. Hver av de små hyttene har fem sengeplasser (2 senger + hems med 3 madrasser). Hver av disse bookes som en enhet, med fast pris per hytte uavhengig av antall gjester. (max 5 per hytte). Alle hyttene har heldekkende panoramavinduer, som vender ut mot det lille vannet Soddatjørn. I hver hytte finnes også en vedovn. To av hyttene har hundebur ( nr 4 og nr 5). Hyttene står åpne hele året, så man trenger ikke å ha med seg nøkkel. Skåpet er selvbetjent som betyr at her finnes det proviantlager. Oversikt og priser over proviant finner du her 

Skåpet er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Egen lakenpose, sengesett eller sovepose skal brukes i sengene. Det er solstrøm slik at man kan skru på lys, men om vinteren er det ikke nok sol til å lade batteriene så man må ha med hodelykt. Det er ellers gass til matlaging, vedfyring og stearinlys. 

Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Om alle gjør det lille ekstra trenger ikke en å gjøre alt. Stavanger Turistforening forsøker så langt som mulig å ha hyttevert tilstede i sesong og helger. 

Etter turen kan du nyte både badstu og utedusj. Badstuen en er mulig å forhåndsbooke. Man betaler kr 250/350 per time. Badstuen bruker en god time på å bli varm, så det er lurt å begynne å fyre opp en god stund før det klokkeslettet man har booket. 

Skåpet kan også skilte med en egen bakeovn. Peisen i hovedhytta har nemlig en egen bakeluke øverst, som varmes opp når du fyrer i peisen. Steinplata i denne er perfekt til å steke pizza og annet bakverk på. Vi anbefaler at du tar med bakepapir og eventuelt et steketermometer, da temperaturen i ovnen reguleres etter hvor mye du fyrer i peisen.

BESTILLING

For å bestille overnatting på Skåpet trykk her.

HUND

Hytte nr 4 og 5 har hundebur. Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

BETAL ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har booket og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Det er masse fine turmuligheter rundt hytta. Skåpet er innfallsporten til Stavanger Turistforenings omfattende hytte- og rutenett i Frafjordheiene, og til ukesturen Lysefjorden Rundt. Den fantastiske fjordbygda Flørli 4444 ligger kun en snill dagsmarsj unna. Flotte bademuligheter i Soddatjørn, og masse bær i heiene rundt hytta.

MER INFORMASJON:

Hytte nummer 6 av småhyttene har vært på utstilling i slottsparken i forbindelse med feiringen av kongeparets 25 år på tronen. Utstillingen het "Kongepar i 25 år" og bestod av 2 hytter fra Den Norske Turistforeningen. Stavanger Turistforening er stolte over at Skåpet ble plukket ut til å representere det moderne innen turisthytter. Ta turen til Skåpet og opplev hyttene du også!

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Steikeovn
 • Badstu
 • Dusj
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

30 km. med bil fra Oanes. Kjør over Lysefjordbroa mot Forsand. Derfra følger man mot Øvre Espedal og videre på bygdeveg inn til Vinddalen. Merk at veien er smal og svingete, ta hensyn til fastboende og folk som beveger seg langs veien.

Siste 6 km. er på en smal svingete vei. 1 time og 10 minutters (pause ikkje medregnet) gange til hytta. Skåpet ligger på ruten Lysefjorden Rundt og har merking videre til Fossmark og Flørli, samt resten av rute- og hyttenettet i Frafjordheiene.

I perioder med mye snøsmelting og/eller nedbør blir det mye vann i stien, og turen inn blir adskillig mer krevende enn på tørt sommerføre.

Turbeskrivelse Vinddalen-Skåpet  

Informasjon om kollektivtilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Vinterstid kan forholdene til Skåpet være krevende, det vil ofte være vanskelige forhold for å ta seg inn med ski. Veien fra Øvre Espedal brøytes normalt ikke om vinteren, så skituren må starte der snøen begynner. Veien brøytes som regel til vinterferien. Det er mulig å parkere på p- plass Røssdalen. Avstanden er 6,5 km. fra Øvre Espedal til Vinddalen + 1 km. om du parkerer på p-plass ved Røssdalen.

SjekkUT | Skåpet

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
9

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Skåpet ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT