Legg til huskeliste
  95
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Gamleselet (sikringshytta) vil være stengt i perioden 04.-09. august grunnet beising. Nystugu er fortsatt åpen.

  Storeskag er et bra utgangspunkt for alle som vil inn i Langsua fra de vestlige områdene. Et bra utgangspunkt på vinteren er parkeringsplassen innafor Yddin og om sommeren er det vei helt fram til hytta. Området er barnevennlig med korte dagsetapper mellom hyttene, og muligheter for ytterligere å korte ned disse med overnattinger på de mange fjellstyrehyttene som står åpne for fjellvandrere.

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt (begge hytter): 19

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 9

  Antall senger for drop-in: 10

  Sengene som kan forhåndsbestilles, er nummererte (se plantegninger under Bilder). Alle sengene i Nystogo kan bestilles, mens Gamleselet er forbeholdt gjester uten forhåndsbestilling.

  Utstyr

  Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret
  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
  Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Hund

  Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er eget rom for hund og eier. Begge sengene og hundeburene kan forhåndsbestilles. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

  Betaling

  Priser på overnatting og proviant
  Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
  Gå til prisliste 

  Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt
  Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no  kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

  Betal med DNT Hyttebetaling
  Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling  . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

  Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

  Betalingsblankett
  Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

  Flere hytter i Langsua

  Se oversikt over alle DNT-hyttene i Langsua

  Aktuelle kart

  Norges-serien fra Nordeca: "Espedalen 10057"

  Turkart: 1:50 000 Langsua, og Huldreheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Tørkerom
  • Mobildekning
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  LangsuaHaldorbu landskapsvernområde

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren

  Adkomst sommer

  På sommerstid er det kjørevei helt fram til hytta.

  Med bil; ta av fra hovedveien på Heggenes (ligger mellom Fagernes og Beitostølen). Følg skilting til Yddin, og veien videre til hytta.

  Parkering litt før man kommer til hytta.

  Adkomst vinter

  Med bil; ta av fra hovedveien på Heggenes (ligger mellom Fagernes og Beitostølen). Følg skilting til Yddin. Vinterparkeringsplassen ligger litt videre forbi Yddin fjellstugu. Ca. 9 km på ski til hytta.

  SjekkUT | Storeskag

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  95

  SjekkUT-besøk