Storeskag

Om hytta

Storeskag er et bra utgangspunkt for alle som vil inn i Langsua fra de vestlige områdene. Et bra utgangspunkt på vinteren er parkeringsplassen innafor Yddin og om sommeren er det vei helt fram til hytta. Området er barnevennlig med korte dagsetapper mellom hyttene, og muligheter for ytterligere å korte ned disse med overnattinger på de mange fjellstyrehyttene som står åpne for fjellvandrere.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Espedalen 10057"
Turkart: 1:50 000 Langsua, og Huldreheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

  • Sommerbil

Adkomst sommer

På sommerstid er det kjørevei helt fram til hytta.

Med bil; ta av fra hovedveien på Heggenes (ligger mellom Fagernes og Beitostølen). Følg skilting til Yddin, og veien videre til hytta.

Adkomst vinter

Med bil; ta av fra hovedveien på Heggenes (ligger mellom Fagernes og Beitostølen). Følg skilting til Yddin. Vinterparkeringsplassen ligger litt videre forbi Yddin fjellstugu. Ca. 9 km på ski til hytta.

Papirkart

Kartblad: Kartblad: 065 Beitostølen - Espedalen