Fuglemyrhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  10 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
NB! Pga. den raske spredningen av koronavirus er DNT Oslo og Omegns ubetjente hytter i Marka stengt med umiddelbar virkning fra og med 16.3.2020. Det er ikke bestemt hvor lenge hyttene skal være stengt. Følg gjerne med på dntoslo.no for informasjon om når hyttene åpner igjen. Due to the corona situation (COVID-19) and advice from Norwegian authorities, the Norwegian Trekking Association (DNT) is closing down its unstaffed cabins in Oslomarka. It is not decided how long the cabins will stay closed.

Fuglemyrhytta - kortreist turglede! Korteste adkomst er fra Skådalen t-banestasjon. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm, men lys fra solcellepanel. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i bekk, ta med drikkevann. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass. Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er derfor ikke anledning til å ha fest på hytta. Det er ikke tillatt å videreselge overnattingsplasser til andre. PS: Ta med lykt/hodelykt. God tur!


Ubetjent hytte
Fuglemyrhytta er ubetjent turisthytte. Hver enkelt må selv sørge for DNT-nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Oslo kommune, Bymiljøetaten.

Les artikkelen om den bynære hytta Fuglemyrhytta datert 5. april 2018
Les
artikkelen om Oslos nye populære utested datert 12. oktober 2018
Les artikkelen om Mer ut på tur i 2019? datert 26.desember 2018

Bestilling av sengeplasser
For å kunne bestille overnatting må minst én i turfølget være medlem i DNT og ha DNT-nøkkelen. Dere som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Bestilte plasser disponeres fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 11:00 avreisedagen (merk at tidspunktene er spesielle for akkurat Fuglemyrhytta).

Dagsbesøk
Du er velkommen til å besøke hytta på dagsbesøk mellom kl. 11 og 15. Husk å skrive deg inn i protokollen, å ta av skoene når du går inn i hytta og å koste/vaske etter deg. Hvis du benytter utedo, vedovn og/eller kjøkken, skal du betale for dagsbesøk. Pris for dagsbesøk er kr. 25,- i 2020. Betales med Vipps DNT Fuglemyrhytta #540344. Merkes med dagsbesøk Fuglemyrhytta. Hvis du ikke har mulighet til å betale med Vipps, kontakter du DNT Oslo og Omegn på info@dntoslo.no

Om hytta
Fuglemyrhytta har utsyn over Oslofjorden, Nesoddlandet og Holmenkollen. Snøhetta har tegnet hytta som reises i løpet av sommeren og høsten. Hytta har 10 sengeplasser fordelt på to soverom. I tillegg er det oppholdsrom med stue og kjøkken, og et tørkerom. Hytta har store vinduer mot sør og vest.

Vann
Drikkevann må medbringes. Vann til oppvask og vask av hytta hentes enten i bekk eller i sisternen (stor blå beholder) like bak hytta.

Historien
Den gamle hytta som sto der er revet og fraktet ut. Den ble bygd ca. 1910 av Samuel Johnson og hans fire barn. Samuel var opptatt av at barna skulle få dele gleden av natur og friluftsliv.

Fasiliteter

 • Booking
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Korteste adkomst er fra Skådalen t-banestasjon. Følg blåmerket sti.

Adkomst vinter

1 På ski opp Skådalsløypa til Frøensvollstråkka og opp til Fuglemyra og over denne frem til hytta.

2 På ski fra Frognerseteren - følg lysløypa til Frøensvollstråkka og over Fuglemyra frem til hytta.

3 På bena fra Skådalen/Vettakollen stasjon : Følg veien til enden av Vettaliveien og derifra stien opp til hytta.( ca. 15 min fra enden av veien )

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig