Fuglemyrhytta

Annonse

Om hytta

Bestilling av Markahyttene for 2020 åpner i slutten av oktober. Det er derfor ikke mulig å bestille lenger frem i tid enn til 31.12.2019.

Fuglemyrhytta - kortreist turglede! For å bestille overnatting på Fuglemyrhytta må det minimum være et
DNT-medlem med gyldig medlemsnummer i gruppen/følget. Korteste adkomst er fra Skådalen t-banestasjon. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm, men lys fra solcellepanel. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i bekk, ta med drikkevann. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass. Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er derfor ikke anledning til å ha fest på hytta. Det er ikke tillatt å videreselge overnattingsplasser til andre. PS: Ta med lykt/hodelykt. God tur!

Ubetjent hytte
Fuglemyrhytta er ubetjent turisthytte. Hver enkelt må selv sørge for DNT-nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Oslo kommune, Bymiljøetaten.

Les artikkelen om den bynære hytta Fuglemyrhytta datert 5. april 2018
Les
artikkelen om Oslos nye populære utested datert 12. oktober 2018
Les artikkelen om Mer ut på tur i 2019? datert 26.desember 2018

Bestilling av sengeplasser
For å kunne bestille overnatting må minst én i turfølget være medlem i DNT og ha DNT-nøkkelen. Dere som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 11:00 avreisedagen (merk at tidspunktene er spesielle for akkurat Fuglemyrhytta).

Bestill plass på hytta

Dagsbesøk
Du er velkommen til å besøke hytta på dagsbesøk mellom kl. 11 og 15. Husk å skrive deg inn i protokollen, å ta av skoene når du går inn i hytta og å koste/vaske etter deg. Hvis du benytter utedo, vedovn og/eller kjøkken, skal du betale for dagsbesøk. Pris for dagsbesøk er kr. 25,- i 2018. Betales med Vipps DNT Fuglemyrhytta #540344. Merkes med dagsbesøk Fuglemyrhytta. Hvis du ikke har mulighet til å betale med Vipps, kontakter du DNT Oslo og Omegn på post@dntoslo.no

Om hytta
Fuglemyrhytta har utsyn over Oslofjorden, Nesoddlandet og Holmenkollen. Snøhetta har tegnet hytta som reises i løpet av sommeren og høsten. Hytta har 10 sengeplasser fordelt på to soverom. I tillegg er det oppholdsrom med stue og kjøkken, og et tørkerom. Hytta har store vinduer mot sør og vest.

Vann
Drikkevann må medbringes. Vann til oppvask og vask av hytta hentes enten i bekk eller i sisternen (stor blå beholder) like bak hytta.

Historien
Den gamle hytta som sto der er revet og fraktet ut. Den ble bygd ca. 1910 av Samuel Johnson og hans fire barn. Samuel var opptatt av at barna skulle få dele gleden av natur og friluftsliv.

Fasiliteter

  • Booking
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Korteste adkomst er fra Skådalen t-banestasjon. Følg blåmerket sti.

Adkomst vinter

1 På ski opp Skådalsløypa til Frøensvollstråkka og opp til Fuglemyra og over denne frem til hytta.

2 På ski fra Frognerseteren - følg lysløypa til Frøensvollstråkka og over Fuglemyra frem til hytta.

3 På bena fra Skådalen/Vettakollen stasjon : Følg veien til enden av Vettaliveien og derifra stien opp til hytta.( ca. 15 min fra enden av veien )

Annonse

Eier

Bymiljøetaten i Oslo Kommune

Kontakt hytte