Garsjøkoia

Annonse

Om hytta

Garsjøkoia ligger idyllisk til kun 50 meter fra vannet Garsjø i Finnemarka. Hytta er lett tilgjengelig med kort vei til parkeringsplass, og passer derfor ypperlig for barnefamilier. Det er ca 500 meter å gå fra nærmeste parkeringsplass til hytta på grusvei/ traktorvei (mulig med barnevogn). Det er i alt 6 sengeplasser. Koia har ikke strøm. Husk hodelykt. Det er ikke telefondekning i området. Medlemsnummer gir korrekt pris ved booking. Du har da hytta fra kl 14 ankomstdag, til kl 14 avreisedag.

Barnestol står i stua, og reiseseng (for barn opptil ca. 3 år) oppbevares bak senga på soverommet. Der er også en overmadrass til sovesofaen, som også kan benyttes som madrass for reisesenga når den brettes dobbelt. Ha gjerne med eget laken og dyne eller sovepose til reisesenga. Ved og ekstra gass finner du i boden med inngang fra utsiden. Drikkevann kan hentes i Garsjø, det står vannkanne i skapet. Det er myggnetting til soveromsvinduene, på gulvet under vinduene. På soverommet er det to køyesenger med 4 sengeplasser, med puter og dyner. HUSK sengetøy til å ha utenpå det som er der, eller bruk lakenpose.
I stua er det to sengeplasser når du drar ut sofaen, overmadrass ligger i oppbevaringsrommet på sofaen, og dyner og puter i overkøya. Kjøkkenet er utstyrt med gasskomfyr, kopper og kar, kjeler og stekepanner. Utedo er ca 20 meter fra hytta.

Veden skal ikke brukes på bål ute, det kan sankes i området.

Det hører robåt til hytta. Båten er låst til land med hengelås. Nøkkelen til låsen befinner seg i hytta. I boden henger 6 padlevester (uten krage), 1 stk XS 25-40 kg, 2 stk S 30-60 kg, 2 stk M/L 50-70 kg, 1 stk XL over 70 kg.

DET MÅ IKKE SETTES IGJEN MAT PÅ KOIA.

Om vannet Garsjø
Garsjø var drikkevann for Lier helt frem til slutten av 1990-tallet. Deretter inngikk det i Glitrevannverkets reservevannforsyning. Da var det selvfølgelig restriksjoner for ferdsel i og rundt vannet. Gleden blant friluftsfolket var derfor stor da Garsjø, blant flere vann, ble frigitt for allmennheten i 2007 som følge av bygging av reservevannforsynings-ledning mot Asker. I dag har Glitrevannverket bare restriksjoner ved Glitre som er vår viktigste drikkevannskilde.

Fasiliteter

  • Båt
  • Steikeovn
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Bil:

Eikseterveien frem til parkeringen ved Solvang. Merk, bom ved Eggevollen, kr. 20,-, kun kontant betaling. Følg grusveien mot Solvang, og ta til venstre og forbi bommen man passerer like før den store parkeringen ved Solvang. Ca 10 minutters gange fra parkeringen til hytta i nordlig retning. Det står skilt til hytta fra grusveien.

Adkomst vinter

Bil:

Parker på Solvang og

Eikseterveien frem til parkeringen på Solvang. Merk, bom ved Eggevollen, kr. 20,-, kun kontant betaling. Følg skiløypa nordover fra Solvang ca 300 meter og ta av til høyre. Hytta ligger ca 100 meter fra skiløypa.

Papirkart

Kartblad: Finnemarka

Annonse