Ellingseterkoia

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Ellingseterkoia ligger idyllisk til ved Ellingsetertjern 6,2 km fra Veme kirke. Koia er ei gammel koie for folk som drev tømmerdrift i skogen rundt Ellingsetertjern. Høsten 2016 besluttet DNT Ringerike å få en leieavtale for koia, og da denne var i havn ble restaureringsarbeidet satt i gang. Koia med 1 rom fremstår nå som "ny" med nye gulv, vinduer, panel og utstyr. Den har 4 sengeplasser med 2 ekstra madrasser plassert under køyene.

Viktig informasjon: På grunn av smitteverntiltak MÅ du i år forhåndsbestille plass på koiene. Det er kun mulig å leie Ellingseterkoia i sin helhet til kr 650,- per døgn. Dette gjelder inntil videre. Da får du og ditt følge koia alene og vi bidrar på denne måten med å minske smittespredning. Du må selv ta ansvar for hvem du reiser på tur med. Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innebærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 2 meters avstand mellom gjester som ikke er fra samme husstand. Dra ikke på hyttetur dersom du ikke føler deg 100% frisk! Koia skal vaskes med klorvann, som du finner på koia. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke.

· Ta med deg ren lakenpose/sovepose inkl. putetrekk eller fullt sengetøy.· Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.· Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.

Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene under oppholdet.

 Når du bestiller plass på koiene våre, bekrefter du samtidig at du har godtatt våre vilkår og avbestillingsregler. For øvrig er Ellingseterkoia utstyrt som de øvrige ubetjente hyttene med alt utstyr som: sengeklær, dekketøy, kjeler, gass, vedovn, ved, stearinglys, fyrstikker etc. Man trenger å ha med mat, lakenpose/sovepose og personlig utstyr. Vann kan hentes i bekken ved brua sør for koia, men ved mye nedbør er det noe misfarget.

Spisebordet mellom sengene er festet til veggen med hemper. Disse kan løsnes slik at bordet kan fjernes og legges under en av sengene. Da blir det plass til to ekstra soveplasser på gulvet ved behov.

En gammel stall inneholder ved og noe verktøy etc. I enden av denne finner man også utedoen. Nøkkel til denne finner man i koia.

Det er 2 gassflasker i gass- skap på vegg utenfor koia.

Tjernet har fiskemuligheter, og det vil etter hvert bli lagt ut en kano for koias brukere.

Det er foreløpig ikke anledning til å ha hund i koia, men på sikt vil det bli etablert et hundebur og enkel feltseng i stallen.

BookingAlle kan bruke koia, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl 14. ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. (NB! Egne regler om dette i forbindelse med Covid-19-pandemien. Da MÅ alle forhåndsbestille og fra og med november 2020 kan man bare booke hele koia. Se egne regler om dette lenger opp).Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

Fasiliteter

  • Booking
  • Kano
  • Mobildekning
  • Teltplass
  • Vann
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Sykkel

Adkomst sommer

Kjør Flismoveien inn til låst bom, herfra er det 4 km å gå langs grusvei inn til koia. Merket sti går også fra parkering ved Heggelia. Ellingseterkoia er også et naturlig stopp for de som vil gå Vassfarstien fra Hønefoss til Tjuenborgkoia.

Adkomst vinter

På vinterstid følger man samme trasé som på sommeren, men det er ikke preparerte løyper.

SjekkUT | Ellingseterkoia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Ellingseterkoia ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT