Prestholtseter

    Legg til huskeliste
    167
    SjekkUT-besøk

    Annonse

     Prestholtseter ligger helt oppunder Hallingskarvet på 1242 moh, rett ved Hallingskarvet Nasjonalpark. Det er et yndet turmål både sommer og vinter. 

    Her finner du kafé som kan friste med blant annet vafler, boller, lefsekling, rømmebrød, kaker, omelett, horn og rundstykker. På sommeren kan man også få spekemat og den velsmakende rømmegrøten.

    Ved Prestholtseter finner du flotte turmuligheter både sommer og vinter. Om sommeren kan man gå på grusveier eller stier, enten flatt eller den steinlagte Prestholtstien opp til Hallingskarvet. Om sommeren er det vei helt inn til Prestholtseter (bomvei). Vinterstid er det flotte skiløyper som prepareres daglig, en fra Havsdalen og to fra Ustaoset. 

    Prestholtseter kan også ta i mot grupper fra 15 -100 personer til middag eller lunsj. Et hyggelig lag ved foten av Hallingskarvet gir en helt spesiell, og flott ramme rundt arrangementet. Prestholtseter ble satt opp i 1904 og har vært i familien Uthus hele tiden. I begynnelsen var det en ren sommerstøl, hvor det kun ble solgt det man produserte selv. Det finnes hyttebøker tilbake til ca 1936, og driften har med årene gått over til kafédrift. I dag er det drift av Ida og jarle Uthus, som er fjerde generasjon Uthus.

    Veien åpner vanligvis rundt 1.Juli for sommeren - følg med på facebook.

    Fasiliteter

    • Servering
    • Strømovn
    • Mobildekning

    Passer for

    • Barnevennlig
    • Skoleklasser
    Annonse
    SkarvheimenHallingdal

    Adkomst mulig med

    • Bil om sommeren

    Adkomst sommer

    Bomvei 40 kroner 

    Adkomst vinter

    Vinterstid er det flotte skiløyper som prepareres daglig, en fra Havsdalen og to fra Ustaoset.

    SjekkUT | Prestholtseter

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    167

    SjekkUT-besøk