Legg til huskeliste
  448
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  For english, see below.

  Skålabu har en arkitektur som er tilpasset stedet den ligger på, og er i seg selv en severdighet på Skåla. Hytten er åpen hele året, det trengs ikke nøkkel.  

  Alle sengene i Skålabu kan forhåndsbestilles, mens sengen i Tårnet er holdt av til gjester uten reservasjon.

  Det er t...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Mobildekning
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Breheimen med JostedalsbreenJostedalsbreen nasjonalpark

  Adkomst sommer

  Letteste adkomst er fra Loen i Nordfjord.

  Med bil: Fra tettstedet kjører man knapt to km. på vei langs Loelva, til Tjugen (Tyva). Her er det parkering mot avgift.

  Med buss: Fra Bergen: Ekspressbussen Bergen-Trondheim (Nor-Way bussexpress) går daglig fra Bergen. Fra Oslo: Møreekspressen (Nor-Way bussekspress) går daglig fra Oslo og korresponderer med buss til Loen i Stryn.

  Kommer man til Loen med buss, kan man gå eller ta taxi til stistart. Det er en trivelig vei å gå på. Så begynner stigningen som i vedvarer til man er på toppen, bare med noen korte ”letter” på veien opp før de siste kneikene utfordrer kondisjon og styrke. Det er god sti opp og deler av den er restaurert. Ta gjerne en dag eller to i området er i Stryn, naturen er fantastisk. 4-5 timer opp, 3 timer ned. Stien er tydelig og T-merket.

  Om vinteren går man samme ruten, men den anbefales kun når snøen har satt seg skikkelig, og er ikke egnet for uerfarne skiløpere.

  Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

  Adkomst vinter

  Om vinteren går man samme ruten, men den anbefales kun når snøen har satt seg skikkelig, og er ikke egnet for uerfarne skiløpere. Vintersesong: Mars, april, mai.

  Midt i mai må man regne med å bære skia opp til ca750 moh. (Tjugensætra) Vær obs på mulig skredfare langs elvene Fosdøla og Skålaelva, og pass opp for skred på nordsida av sommerruta etter passering av Skålavatnet.

  Dersom tåka kommer sigende bør en være veldig forsiktig mot slutten av denne turen, da det er bratt på begge sider av toppen. Husk kart og kompass!

  SjekkUT | Skålabu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  448

  SjekkUT-besøk