Skålabu

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Skålabu har en arkitektur som er tilpasset stedet den ligger på, og er i seg selv en severdighet på Skåla. Hytten er åpen hele året, det trengs ikke nøkkel. Halvparten av det totale antallet senger på hytten kan forhåndbestilles, mens andre halvparten er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten.

Det er tilrettelagt med to hundebur under trappen på Skålabu, hundeeier kan sove på hemsen i tilknytning til disse (sengeplass og hundebur må bestilles på forhånd).

Skålatårnet har kjøkken med kokemuligheter. Gjester kan bruke toalettene og hente ut mat fra proviantlageret på Skålabu. Vedovnen i Skålatårnet er stengt fra 1. september til 20. juni, for å bevare tårnet.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Husk å rydde etter deg når du har vært på besøk og ta med deg bosset ned igjen.

NB! Det er tilgang på snø like ved hytten som kan smeltes/kokes til drikkevann, men om sommeren kan det være nødvendig å bære med seg vann til matlaging/drikke. Siste mulighet for å finne rennende vann er ved Skålavatnet på 1142 moh., eller en bekk som renner noen hundre meter lenger oppe. Dersom snøfonnen ved hytten er smeltet, finner du snø til smeltevann 2́–300 meter øst for hytten, mot Stryneskåla. 

Skålabu erstatter Skålatårnet som hovedhytte på Skåla i Loen i Nordfjord. Skålabu ble ferdigstilt i oktober 2016.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Vedlikehold av sti

Det er brukt betydelig midler for å bygge stien til Skåla og det koster å holde den ved like. Det er Skålastilaget som vedlikeholder stien. Ønsker du å støtte dette arbeidet, kan du vippse dem en sum. Vipps-nummer er 128234. Vi er takknemlig for all støtte til dette arbeidet.

Denne hytten har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Mobildekning
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Letteste adkomst er fra Loen i Nordfjord.

Med bil: Fra tettstedet kjører man knapt to km. på vei langs Loelva, til Tjugen (Tyva). Her er det parkering mot avgift.

Med buss: Fra Bergen: Ekspressbussen Bergen-Trondheim (Nor-Way bussexpress) går daglig fra Bergen. Fra Oslo: Møreekspressen (Nor-Way bussekspress) går daglig fra Oslo og korresponderer med buss til Loen i Stryn.

Kommer man til Loen med buss, kan man gå eller ta taxi til stistart. Det er en trivelig vei å gå på. Så begynner stigningen som i vedvarer til man er på toppen, bare med noen korte ”letter” på veien opp før de siste kneikene utfordrer kondisjon og styrke. Det er god sti opp og deler av den er restaurert. Ta gjerne en dag eller to i området er i Stryn, naturen er fantastisk. 4-5 timer opp, 3 timer ned. Stien er tydelig og T-merket.

Om vinteren går man samme ruten, men den anbefales kun når snøen har satt seg skikkelig, og er ikke egnet for uerfarne skiløpere.

Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

Adkomst vinter

Om vinteren går man samme ruten, men den anbefales kun når snøen har satt seg skikkelig, og er ikke egnet for uerfarne skiløpere. Vintersesong: Mars, april, mai.

Midt i mai må man regne med å bære skia opp til ca750 moh. (Tjugensætra) Vær obs på mulig skredfare langs elvene Fosdøla og Skålaelva, og pass opp for skred på nordsida av sommerruta etter passering av Skålavatnet.

Dersom tåka kommer sigende bør en være veldig forsiktig mot slutten av denne turen, da det er bratt på begge sider av toppen. Husk kart og kompass!

Annonse

SjekkUT | Skålabu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
388

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Skålabu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT