Skålabu

Om hytta

Skålabu har ca 20 sengeplasser, hvorav 10 kan forhåndbookes. Det er derfor alltid plass også for gjester som ankommer uten å ha reservert seng. Skålabu har en arkitektur som er tilpasset de spesielle stedet den ligger på, og er i seg selv en severdighet på Skåla. Hytten er åpen hele året, det trengs ikke nøkkel.

I tillegg til 20 sengeplasser har hytten 10 ekstra madrasser. Det er tilrettelagt med to hundebur under trappen på Skålabu, hundeeier kan sove på hemsen i tilknytning til disse.

Skålabu erstatter Skålatårnet som hovedhytte på Skåla i Loen i Nordfjord. Vedovnen i Skålatårnet er stengt fra 1. september til 20. juni, for å bevare tårnet.

Husk å rydde etter deg når du har vært på besøk og ta med deg bosset.

Skålabu ble ferdigstilt i oktober 2016.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Vedlikehold av sti

Det er brukt betydelig midler for å bygge stien til Skåla og det koster å holde den ved like. Det er Skålastilaget som vedlikeholder stien. Ønsker du å støtte dette arbeidet, kan du vippse dem en sum. Vipps-nummer er 128234. Vi er takknemlig for all støtte til dette arbeidet.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Letteste adkomst er fra Loen i Nordfjord.

Med bil: Fra tettstedet kjører man knapt to km. på vei langs Loelva, til Tjugen (Tyva). Her er det parkering mot avgift.

Med buss: Fra Bergen: Ekspressbussen Bergen-Trondheim (Nor-Way bussexpress) går daglig fra Bergen. Fra Oslo: Møreekspressen (Nor-Way bussekspress) går daglig fra Oslo og korresponderer med buss til Loen i Stryn.

Det er flotte bussturer. Kommer man til Loen med buss, kan man gå eller ta taxi til stistart. Det er en trivelig vei å gå på. Så begynner stigningen som i vedvarer til man er på toppen, bare med noen korte ”letter” på veien opp før de siste kneikene utfordrer kondisjon og styrke. Det er god sti opp og deler av den er restaurert. Ta gjerne en dag eller to i området er i Stryn, naturen er fantastisk. Se ellers rutebeskrivelse i link under. 4-5 timer opp, 3 timer ned. Stien er meget tydelig og T-merket.

Om vinteren går man samme ruten, men den anbefales kun når snøen har satt seg skikkelig, og er ikke egnet for uerfarne skiløpere.

Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

Adkomst vinter

Om vinteren går man samme ruten, men den anbefales kun når snøen har satt seg skikkelig, og er ikke egnet for uerfarne skiløpere. Vintersesong: Mars, april, mai.

Midt i mai må man regne med å bære skia opp til ca750 moh. (Tjugensætra) Vær obs på mulig skredfare langs elvene Fosdøla og Skålaelva, og pass opp for skred på nordsida av sommerruta etter passering av Skålavatnet.

Dersom tåka kommer sigende bør en være veldig forsiktig mot slutten av denne turen, da det er bratt på begge sider av toppen. Husk kart og kompass!

Papirkart

Kartblad: 10063 Jostedalsbreen

Bestill papirkart