Halvorsenhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  9 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Halvorsenhytta ligger med nydelig utsikt ut over Skaugumåsen og videre utover Oslofjorden mot Danmark. Dette er en hytta med aner tilbake til tidlig 1900-tall og for større grupper har hytta en egen storstue for pene selskaper.

Hytta må forhåndsbestilles.

 • Hele hytta reserveres ved bestilling.
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
 • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Halvorsenhytta - hytta med vid utsikt i Vestmarka, ikke langt fra Semsvannet i Asker. Hytta har 9 sengeplasser fordelt på 2 rom. OBS det er dobbeltsenger.

Standard utrustet for selvhushold. Hytta har strøm og stor peis. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sengetøy. Vann hentes i brønn og må kokes før det kan drikkes. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass. Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Halvorsenhytta ble oppført i 1899, og bærer navn etter første eier, komponist Johan Halvorsen. Hytta ligger på Tveitersetra ovenfor Tveiter gård og kan nås til fots, trillende, syklende eller på ski fra Semsvannet. Du kan også gå stiene fra Gjertrudsløkka, Solli og Vestmarksetra. Kortest vei er fra utfartsparkeringen i Holtmarksvei. Hytta har fin utsikt over Askerbydga og Oslofjorden. I sommerhalvåret beiter det sauer i området. 

Ved siden av hytta er det satt opp en egen hengekøyepark med plass til 15 personer.

Bestilling  

Halvorsenhytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. Minst en i gruppa må være medlem. Du forhåndsbestiller og betaler før du drar på tur. Kan du forevise bekreftelse på bestillingen, har du fortrinnsrett til sengeplass på hytta. Bestilte plasser disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen.

Utstyr 

Hytta er utstyrt med komfyr inkl. stekeovn, peis, vedovner til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og ullpledd, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy. Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Vannkilde 

Vann fra brønnen må kokes før det drikkes. Det går fint å bruke det til å vaske gulv ol.

Beskrivelse av hytta 

Første etasje består av gang, kjøkken og to stuer, tilsammen 52 m2. Andre etasje er ca. 35 m2, med to soverom. Totalt er det plass til 9 personer. Begge stuene er møblert med langbord og benker.

Andre hytter DNT Oslo og Omegn har 32 ubetjente hytter i Marka.  

Andre DNT-hytter i Marka 

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Offentlig transport:

Fra Oslo
- tog til Asker
- gå til Asker busstasjon
- buss 275 til Vøyen
- gå ca. 15 min. til Holtmarksvei p-plass

Du kan gå blåmerkede stier fra Gjertrudsløkka, Solli og Vestmarksetra. Kortest vei er fra utfartsparkeringen i Holtmarksvei, ca. 4-5 km. Vei nesten helt frem.
Husk å ta med kart om du ikke er kjent.

Adkomst vinter

Skiløype fra Sem, se Skiforeningen for mer informasjon. 

Adkomst med offentlig transport

Ja

SjekkUT | Halvorsenhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

410

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Halvorsenhytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT