Halvorsenhytta

  Legg til huskeliste
  602
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Halvorsenhytta ligger fint til med utsikt ut over Skaugumåsen og Oslofjorden. Hytta ble oppført i 1899, og bærer navn etter første eier, komponist Johan Halvorsen. For større grupper har hytta en egen storstue for pene selskaper.

  Halvorsenhytta ligger på Tveitersetra ovenfor Tveiter gård og kan nås til fots, trillende, syklende eller på ski fra Semsvannet. I sommerhalvåret beiter det sauer i området. 

  Bestilling  

  Halvorsenhytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

  Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

  Utstyr 

  Hytta har støm. Det er komfyr inkl. stekeovn, peis, vedovner til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Det er ikke kjøleskap på hytta. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og ullpledd, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy. 

  Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

  Beskrivelse av hytta 

  Første etasje består av gang, kjøkken og to stuer, tilsammen 52 m2. Begge stuene er møblert med langbord og benker. Andre etasje er ca. 35 m2, med to soverom. Totalt er det plass til 9 personer. OBS! Det er dobbeltsenger.

  Ved siden av hytta er det satt opp en egen hengekøyepark med plass til 15 personer.

  Vannkilde 

  Vann fra brønnen må kokes før det drikkes. Det går fint å bruke det til å vaske gulv ol.
  Gjelder også vinterstid.

  Andre hytter 

  DNT Oslo og Omegn har 39 ubetjente hytter i Marka.  

  Andre DNT-hytter i Marka 

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking

  Passer for

  • Barnevennlig
  • Barnevogn
  Annonse
  OslomarkaVestmarka

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Offentlig transport:

  Fra Oslo
  - tog til Asker
  - gå til Asker busstasjon
  - buss 275 til Vøyen
  - gå ca. 15 min. til Holtmarksvei p-plass

  Du kan gå blåmerkede stier fra Gjertrudsløkka, Solli og Vestmarksetra. Kortest vei er fra utfartsparkeringen i Holtmarksvei, ca. 4-5 km. Vei nesten helt frem.
  Husk å ta med kart om du ikke er kjent.

  Adkomst vinter

  Skiløype fra Sem, se mer på Skiforeningen

  SjekkUT | Halvorsenhytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  602

  SjekkUT-besøk