Ådneram  anneks

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  14 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Annekset på Ådneram - En kjekk hytte sentralt på Ådneram med innlagt vann, dusj og toalett

Sirdal er et svært populært vintersportsted, og for skientusiaster er Ådneram et eldorado. Hytta ligger like ved et omfattende løypenettverk med muligheter for både familievennlige småturer i nærterrenget til lengre turer gjennom en eller flere av de mange lune dalene. Sommerstid byr Stavanger Turistforenings rutenettverk innover i fjellet på fantastiske fotturer.

UTSTYR:

Annekset på Ådneram er en kjekk hytte med 14 sengeplasser fordelt på 4 rom. I tillegg er det 5 madrasser på hemsen. Her får du god komfort med innlagt vann med dusj og toalett. På kjøkkenet finnes det komfyr, stekeovn og kjøleskap. Det er ikke ved på hytta. Fin vedovn som gir god varme. Vi anbefale rå ta med selv eller kjøpe på fjellbutikken

Gjestene ordner selv med matlaging, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

For å få tilgang til denne hytta må du låne nøkkel, som hentes i fjellbutikken mot et depositum på 500 kr. Husk å ta med medlemskort, da det bare er medlemmer av Turistforeningen som får låne nøkkel.

BOOKING

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Ådneram Anneks trykk her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ELLER PROVIANT ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har booket og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Hvis du ønsker litt ekstra varme i hytta kan du kjøpe med deg ved i butikken, da det ikke er eget vedlager ved hytta.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Sirdal er et svært populært vintersportsted, og for skientusiaster er Ådneram et eldorado. Hytta ligger like ved et omfattende løypenettverk med muligheter for både familievennlige småturer i nærterrenget til lengre turer gjennom en eller flere av de mange lune dalene. Foruten turistforeningens kvistede løyper mellom fjellhyttene, har kommunen et fast løypenett som regelmessig kjøres opp.

Like bak hytta finner du en diger akebakke som byr på utfordringer for store og små. Dette området er også ypperlig for skileikaktiviteter. Mange hoppbakker, orgeltramp samt kuler og staup har vært bygd her. Hytta har også et flott tun for bygging av snøhuler, igloer og borger. Kun 500 meter fra hytta ligger Ådneram skitrekk med gode forhold for både ski og brettkjøring.

Sommerstid byr Stavanger Turistforenings rutenettverk innover i fjellet på fantastiske fotturer. I tillegg ligger topper som Hilleknut, Hadvardshei, Strondefjellet og Ørnefjell like ved hytta og venter på å bli besteget. Å kombinere fotturen med en sykkeltur åpner for nye oppdagelser. Tar dere med sykler er både Flatstøldalen, Lyseveien og Suleskardveien svært velegnet for turer på to hjul.

Oppe i lia like bak hytta har naturen lagt igjen en stor samling kampesteiner ved foten av en klippe. Dette er et fantastisk område for lek og aktiviteter. I Råmarstjørn, 250 meter unna, har gjester på hytta fiskerettigheter.

HUND:

Hunden kan ligge i uteboden, som har en egen inngang ved siden av inngangsdøra til hytta. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

600 meter fra hytta ligger fjellbutikken hvor man kan handle mat, og hente nøkkelen til hytta. Fjellbutikken sine åpningstider kan du se på nettsiden til Fjellbutikken.

Normalt har butikken åpent:

Man-Tors 09-17

Fredag 09-20

Lørdag 09-18

Søndag 10-18

Telefonnummer til butikker er: 38 37 00 10

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Dusj
 • Vann

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Kollektivtransport
 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Med egen bil på E39 til Ålgård. Rv 45 forbi Dirdal, gjennom Hunnedalen til Sinnes. Videre nordover på Rv 45, forbi veiskillet til Setesdalen og fram til hyttene på venstre side av veien.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Samme veibeskrivelse som sommer.

Papirkart

Kartblad: Turkart 10009 Lysebotten i Norgesserien fra Nordeca 1:50.000

Annonse

Eier

Stavanger Turistforening
Værvarsel ikke tilgjengelig