Legg til huskeliste
  1
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Man kan forhåndsbestille 9 av 9 sengeplasser. Det forutsettes ankomst før kl 21.00. Hund er kun tillatt i soverom med inngang fra gangen (rom 2). Det står et hundebur i gangen.

  Plantegning ...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Dusj
  • Teltplass
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Saltfjellet og SvartisenSvartisen GlomfjordfjelletBodø og Omegns Turistforening

  Adkomst sommer

  Fra Beiardalen
  Det går T-merket sti inn til Gråtådalstua fra Rengård i Beiardalen, nær Beiarstua. Ruta er 17 km, dvs. 5-6 timers gange. Stien starter 120 m o.h. med en ca 500 høydemeter bratt stigning, for så å flate ut til en mere moderat stigning til du er oppe i en høyde på 980 m o.h. På slutten faller den ned mot hytta.

  Fra Gråtådalen
  Fra Kysknes i Gråtådalen går det også sti, men den er umerket. Etter ca 1 km deler den seg i to; den ene går noenlunde rett fram langs Reinfjellryggen til den treffer på den merka stien opp fra Rengård, den andre tar av til høyre til ei gjeterbu ved indre Svartoksen.

  Fra Glomfjord
  Om sommeren vanligst å starte turen fra parkeringsplassen ved Namnlausvatnet. Etter oppdemmingen av Storglomvatnet må du nå også gå rundt Litle Storglomvatnet. Turen er ca 22 km, men strekningen byr ikke på de store høydeforskjeller og den er god å gå. Tidligere var det vanlig å gå Vegdalen mellom Glomfjellet og Gråtådalen, men pga. rasfare hele vinteren og langt utover sommeren har BOT ikke opprettholdt merkinga av denne ruta. Om vinteren er det brøytet vei bare til parkeringsplassen like ovenfor den nederste tunnelen opp fra Fykan. Det kan derfor by på vansker å komme herfra og til eller fra Storglomvassdammen når snøen ligger på bakken.

  For å komme til Rengård eller Glomfjord må du enten ha privatbil eller ta buss.
  Se Nordland fylkeskommunes ruteinformasjon for busstider.

  SjekkUT | Gråtådalstua

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  1

  SjekkUT-besøk