Øitangen

  Legg til huskeliste
  210
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  På nordspissen av Jomfruland, midt i hjertet av Nasjonalparken, tilbys gode overnattingsmuligheter og herlige turomgivelser.

  Øitangen er til for alle institusjoner, brukergrupper, skoler, barnehager og private. Alle de fire utleiehusene kan leies samlet eller hver for seg.

  OBS. Det er midlertidig ikke mulig å bestille sengetøy eller utvask.

  De 4 utleieenhetene har til sammen 52 sengeplasser og muligheter for ekstra madrasser. Sengeplassene er fordelt slik:

  Forvalterboligen 11 sengeplasser
  Låven 21 sengeplasser
  Hovedhuset 13 sengeplasser
  Sjøbua 7 sengeplasser

  Utleieområdet har store uteplasser, badestrand og brygge. Alle hus har kjøkken med oppvaskmaskin, kjøleskap, litt frysekapasitet og komfyr, bad med dusj og toaletter. Godt drikkevann kommer i vannrør fra Kragerø.

  Hovedhuset og Forvalterboligen har ildsted for oppvarming. Det er to kullgriller til utlån for gjester som vil grille.

  Det er mulig å få kjøpt grillkull og ved. Da er prisen:

  – Kr 135/ sekk for grillkull 2,5kg, inkl. tennvæske.

  – Kr 145/ sekk for ved.

  Ankomst med taxibåt direkte til brygga på Øitangen, eller med rutebåter/ferje til Tårnbrygga. Ingen motorisert ferdsel til Øitangen, det er kun HC-transport det kan gis tillatelse til.

  Husk at overnatting må bookes på forhånd.

  1. Forvalterboligen, Hovedhuset og Sjøbua, de kan bookes selv her.
  2. Låven må bookes i sin helhet via oss på mail, her. NB! Det er kun mulig å booke bare rom/seng i Låven fra april til og med september.

  Mailen må inneholde hvilke bygg som ønskes, hvilke datoer, postadresse, mailadresse og event. medlemsnummer for medlemspris, også info om utvask/sengetøy

  NYTTIG OM PRISER:

  • Bookingen for 2025 åpner 1/11 2024.
  • Prisene varierer etter sesong og årstider.
  • Ved bestilling av hel hytte til medlemspris må minst 50% av følget være medlem i DNT

  Telt på Øitangen

  På eiendommen er det teltforbud. Det er mulighet for leie og oppsetting av egen lavvo i forbindelse med overnatting med større grupper. Ta kontakt for tillatelse til dette på oitangen@dnt.no.

  Hund på Øitangen

  Hunder er velkomne på Øitangen. Vi har 2 bur som kan lånes når de er ledige, de finner du i vedskjulet. Hunder skal ikke oppholde seg i senger eller sofaer/ lenestoler. I Låven kan hunder ikke oppholde seg i fellesområdene.

  Jomfrulandguiden:
  Ønsker du guidet opplevelsestur med lokalguide på jomfruland?
  Ta kontakt med Besøkssenteret Jomfruland Nasjonalpark
  Telefon: 481 38 294. E: post@jomfrulandbesokssenter.no

  Vi ønsker velkommen til Øitangen - Telemarks kystperle - hele året rundt!

  Fasiliteter

  • Sykkelutleie
  • Booking
  • Peis
  • Fiske
  • Strømovn
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Utleie

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  TelemarkNedre Telemark

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  TAXIBÅT:

  Egen taxibåt fra Kragerø (tlf. 90804444) eller Valle (tlf. 40604000) til brygga på Øitangen. Kom deg frem til Valle Sjøbua taxibåt. Se lenke eller tast "Valleveien 1000, 3960 Statelle" inn på GPSen. Parkering finner du der det er plass langs Valleveien, husk betaling!

  EGEN BÅT:

  Brygga ved Øitangen har ikke uteliggere. De som har egen båt kan ligge på svai med eget anker så sant det er ledig båtplass. Det er kun de to båtplassene som er merket DNT som kan benyttes, da de andre plassene er forbeholdt andre bedrifter og privatpersoner.

  FERGE:

  En kan ta rutebåt til ferjeanløpene. En går da av på Tårnbrygga, herfra er det ca. 2 km å gå. Vi kan kun gi egen kjøretillatelse med bil i forbindelse med transport av handicapede. For informasjon om ferge og hurtigbåten Perlen, se Fjordbat.no for rutetider.

  Kom deg frem til langtidsparkering ved ferja i Kragerø. Se lenke eller tast "Stillnestangen, 3770 Kragerø" inn på GPSen. Når du parkere er det 500m å gå langs vannet til kaia.

  MYE BAGASJE?:
  Vi har per i dag 1 transporttralle som tilhører DNT Øitangen.
  Denne skal stå sammen med de andre trallene og syklene på Tårnbrygga og den skal leveres tilbake dit etter bruk. Vi har imidlertid ikke kontroll på denne og kan ikke garantere at den står på Tårnbrygga når du ankommer.  Adkomst vinter

  TAXIBÅT

  Egen taxibåt fra Kragerø (tlf. 90804444) eller Valle (tlf. 40604000) til brygga på Øitangen, så fremt ikke vannet er islagt. Kom deg frem til Valle Sjøbua taxibåt. Se lenke eller tast "Valleveien 1000, 3960 Statelle" inn på GPSen. Parkering finner du der det er plass langs Valleveien, husk betaling!

  FERJE

  Kom deg frem til langtidsparkering ved ferja i Kragerø. Se lenke eller tast "Stillnestangen, 3770 Kragerø" inn på GPSen. Når du parkere er det 500m å gå langs vannet til kaia.

  Ved isvintre er det kun ferja som går. En kan også ta rutebåt til ferjeanløpene. En går da av på Tårnbrygga, herfra er det ca. 2 km å gå. Vi kan kun gi egen kjøretillatelse med bil i forbindelse med transport av handicapede. Se fjordbat.no for rutetider.

  EGEN BÅT

  Brygga ved Øitangen har ikke uteliggere. De som har egen båt kan ligge på svai med eget anker så sant det er ledig båtplass. Det er kun de to båtplassene som er merket DNT som kan benyttes, da de andre plassene er forbeholdt andre bedrifter og privatpersoner.

  SjekkUT | Øitangen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  210

  SjekkUT-besøk