Gammeløya

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  8 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel
Bli DNT-medlem

Sørlandsk kyststemning 

På Gammeløya kan du nyte skjærgårdslivet på en "egen" øy. Selv om øya har offentlig brygge, og hele øya er tilgjengelig for allmenheten, kan man selv midtsommers oppleve å finne roen, og være alene her. 

Beliggenhet

Gammeløya ligger i Vestergapet, like sørvest for Kristiansand sentrum, og tett på Flekkerøya. Gjestene har selv ansvar for å komme seg til Gammeløya. Om det er lite vind har DNT Sør to robåter som du kan låne for å komme deg ut om du skal overnatte. Disse ligger på Flekkerøya, som er tilgjengelig med bil.

Utstyr

Hytta er låst med egen nøkkel som ligger i nøkkelboks utenfor inngangsdøra. Kode til denne fås ved bestilling av opphold. Hytta er forøvrig tilgjengelig hele året.

Hytta er ubetjent, og du må ta med all maten du trenger selv. Du finner alt du trenger for matlaging og opphold; kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er strøm på hytta, og oppvarming må skje ved bruk av strøm da ildstedene akkurat nå ikke kan brukes. Gjestene ordner selv med matlaging, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eget sengetøy, eller sovepose, skal brukes i sengene.

Det er ikke vann på hytta, så drikkevann må medtas. Det er cisterne for samling av takvann. Dette vannet benyttes til vask av hytta. Se bilder for instruksjon på bruken av cisternen.

Hund

Det er ikke tilrettelagt for å ta med seg hund på hytta. Hund skal derfor ikke tas inn. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund.

Booking

HUSK: selv om du har bestilt overnatting så betyr ikke det at du har tilgang til robåtene. Robåtene må bestilles spesifikt.

Betaling

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet. Last ned vår app "DNT Hyttebetaling" før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker "lagre betaling" og betaler via appen på mobilen når du får dekning.

Telting

Det er gode muligheter for telting på østsiden av Gammeløya, like ovenfor den østligste brygga. Her er det muligheter for å plassere minimum 4-5 telt. Her kan det teltes selv om det er gjester på hytta, og avstanden er mindre enn 150 meter.

Like øst for hytta er det også et platå som egner seg for telting. Denne plassen er kun tilgjengelig for hyttas gjester.

Fasiliteter

 • 220v
 • Mobildekning
 • Utleie
 • Teltplass

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Gjestene har selv ansvare for å komme seg ut til Gammeløya, fortrinnsvis i egen båt eller kajakk. 

Om det er lite vind har DNT Sør to robåter til utlån for overnattingsgjester. Disse er plassert i småbåthavna i Alsviga på Flekkerøya og må bestilles særskilt. Alsviga får du på høyre side med en gang når du kommer ut av tunnelen på Flekkerøya. Det tar ca 30 minutter å ro herfra til Gammeløya. Båtene er låst med kodelås. Koden fås ved bestilling.

Båtene lånes på eget ansvar. Lån av robåter krever roerfaring og trygghet i båt. Når vinden er over 8 m/s (uansett vindretning) FRARÅDER vi å ro til Gammeløya. Det er mulig å velge noe mindre eksponert og alternativ trase, via kanal innerst i Kårholmsundet. Da er man kun i eksponert farvann et kort strekk på ca. 2-300 meter, før det blir smulere. Kryssingen av sundet over til selve Gammeløya vil også være noe eksponert. Kart for de ulike traseene finner du under "Bilder". Det er vindretninger fra sørvest, vest og nordvest som gir utfordrende forhold.

Vi gjør oppmerksom på at dersom været endrer seg under oppholdet slik at det ikke er mulig å komme inn til land, så må leietaker være forberedt på å være på hytta til forholdene igjen er slik at man trygt kan ro i land. Leietaker har selv ansvar for å vurdere om forhold og ferdigheter er slik at transporten til/fra hytta kan gjennomføres på forsvarlig vis.

Egen båt/kajakk/kano for å komme til øya.

Parkering: Det er P-plasser i Alsviga (rett til høyre når du kommer ut av tunnelen). Sjekk parkeringsbestemmelser.

Adkomst vinter

Robåtene kan kun brukes i sommerhalvåret. Resten av året må man bruke egen båt/kajakk/kano for å komme seg til øya.

SjekkUT | Gammeløya

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Gammeløya ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT