Gammeløya

  Legg til huskeliste
  9
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Sørlandsk kyststemning 

  På Gammeløya kan du nyte skjærgårdslivet på en "egen" øy. Selv om øya har offentlig brygge, og hele øya er tilgjengelig for allmenheten, kan man selv midtsommers oppleve å finne roen, og være alene her. 

  Beliggenhet

  Gammeløya ligger i Vestergapet, like sørvest for Kristiansand sentrum, og tett på Flekkerøya. Gjestene har selv ansvar for å komme seg til Gammeløya.

  Om det er lite vind har DNT Sør to robåter som du kan låne for å komme deg ut om du skal overnatte. Disse båtene ligger på Flekkerøya, som er tilgjengelig med bil. Robåtene er i utgangspunktet tilgjengelig mellom påske og høstferie, men mindre avvik kan forekomme. Ta kontakt mail.dntsor@dnt.no for å sjekke tilgjengelighet, og for å bestille robåt.

  Utstyr

  Hytta er låst med egen nøkkel som ligger i nøkkelboks utenfor inngangsdøra. Kode til denne fås ved bestilling av opphold. Hytta er forøvrig tilgjengelig hele året.

  Hytta er ubetjent, og du må ta med all maten du trenger selv. Du finner alt du trenger for matlaging og opphold; kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er strøm på hytta, og oppvarming må skje ved bruk av strøm da ildstedene akkurat nå ikke kan brukes. Gjestene ordner selv med matlaging, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eget sengetøy, eller sovepose, skal brukes i sengene.

  Det er sommervann på hytta, tilgjengelig på yttervegg, i perioden fra mai - midten av september. Dette vannet kan trygt drikkes. Vinterstid må vann medbringes.

  Hund

  Det er ikke tilrettelagt for å ta med seg hund på hytta. Hund skal derfor ikke tas inn. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund.

  Bestilling

  HUSK: selv om du har bestilt overnatting så betyr ikke det at du har tilgang til robåtene. Disse må bestilles separat. Se over for kontaktinformasjon for bestilling av båter.

  Betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet. Last ned vår app "DNT Hyttebetaling" før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker "lagre betaling" og betaler via appen på mobilen når du får dekning.

  Telting

  Det er gode muligheter for telting på østsiden av Gammeløya, like ovenfor den østligste brygga. Her er det muligheter for å plassere minimum 4-5 telt. Her kan det teltes selv om det er gjester på hytta, og avstanden er mindre enn 150 meter.

  Like øst for hytta er det også et platå som egner seg for telting. Denne plassen er kun tilgjengelig for hyttas gjester.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Mobildekning
  • Teltplass
  Annonse
  SørlandskystenOksøy-Ryvingen landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Gjestene har selv ansvare for å komme seg ut til Gammeløya, fortrinnsvis i egen båt eller kajakk. 

  DNT Sør har to robåter til utlån for overnattingsgjester i perioden fra påske til høstferie. Disse er plassert i småbåthavna på Lindebø brygge på Flekkerøya, og må bestilles særskilt. Det tar ca 30 minutter å ro herfra til Gammeløya. Båtene er låst med kodelås. Koden fås ved bestilling.

  Båtene lånes på eget ansvar. Lån av robåter krever roerfaring og trygghet i båt. Når vinden er over 8 m/s (uansett vindretning) FRARÅDER vi å ro til Gammeløya. Kryssingen av sundet over til selve Gammeløya vil kunne være noe eksponert, spesielt ved vinder fra øst/nordøst og fra vest/nordvest. Ved alle andre vindretninger ror man ganske beskyttet. 

  Vi gjør oppmerksom på at dersom været endrer seg under oppholdet slik at det ikke er mulig å komme inn til land, så må leietaker være forberedt på å være på hytta til forholdene igjen er slik at man trygt kan ro i land. Leietaker har selv ansvar for å vurdere om forhold og ferdigheter er slik at transporten til/fra hytta kan gjennomføres på forsvarlig vis.

  Ved lån av båt må redningsvest medtas.

  Sjekk vind- og værvarsel i god tid før oppholdet, slik at du eventuelt kan avbestille i henhold til vilkårene. 

  Parkering: Det er P-plasser ved Lindebø brygge. Sjekk parkeringsbestemmelser.

  Adkomst vinter

  Robåtene kan kun brukes i sommerhalvåret. Resten av året må man bruke egen båt/kajakk/kano for å komme seg til øya.

  SjekkUT | Gammeløya

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  9

  SjekkUT-besøk