BT-hytten

Annonse

Om hytta

BT-hytten ligger på Vesete, et flott turområde med mange turmål som egner seg både på sommer- og vinterstid. I hytten finner du et oppholdsrom med fullt utstyrt kjøkken (ingen proviant), spiseplass, sofabenk. Det er ett soverom med 6 sengeplasser i den gamle delen. (2 stk dobbeltsenger og 2 stk enkle senger). I tilegg er det plass for to personer å sove på sofaen. WC i eget bygg. Hytten er på ca 40 m2.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Hytten ble gitt av Bergens Tidende til Bergen og Hordaland Turlag i forbindelse med BT sitt 150-årsjubileum i 2017.

Fiskemuligheter

Nede ved vannet ligger en båt du kan bruke. Den er låst med DNT-nøkkel og om vinteren tas båten inn. Årer, tollepinner og flytevester finner du i kjelleren under hytten. Det er tillat og fiske med stang og garn. Du trenger ikke fiskekort. Ta med eget garn og fiskeutstyr om du skal bruke det.

Skorafjellet, Raundalsryggen, Mjølfjell og andre fine toppturmål ligger i nær avstand til hytten, så denne hytten egner seg også for de fine vinter- og vårskiturene.

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Booking
  • Steikeovn
  • Wc
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Mjølfjell togstasjon: Gå på T-merket sti ca 2 timer i variert terreng inn til hytten. Ved stistart krysser du en bro over Raundalselven. Denne broen tas inn etter 1. oktober. Når broen er tatt inn kan du gå over den andre broen som ligger ved Austmannaholen, knappe 2 kilometer sørvest for Mjølfjell togstasjon. Derfra kan du følge stien som går langs elven (retning Urlandsstølen) inntil du treffer på T-merket sti.

Adkomst vinter

Fra Mjølfjell: Start ved bro ved Austmannaholen, knappe 2 km sørvest for togstasjonen. Traséen går på østsiden av Haganuten mot Rundavatn og dernest mot Vesetvatnet hvor hytten ligger.

Annonse