BT-hytten

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

BT-hytten ligger på Vesete, et flott turområde med mange turmål som egner seg både på sommer- og vinterstid. I hytten finner du et oppholdsrom med fullt utstyrt kjøkken (ingen proviant), spiseplass og sofabenk. WC i eget bygg. Hytten er på ca 40 m2. Hytten ble gitt av Bergens Tidende til Bergen og Hordaland Turlag i forbindelse med BT sitt 150-årsjubileum i 2017.

Halvparten av det totale antallet senger på hytten kan forhåndbestilles, mens andre halvparten er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen. 

Fiskemuligheter

Nede ved vannet ligger en båt du kan bruke. Den er låst med DNT-nøkkel og om vinteren tas båten inn. Årer, tollepinner og flytevester finner du i kjelleren under hytten. Det er tillat og fiske med stang og garn. Du trenger ikke fiskekort. Ta med eget garn og fiskeutstyr om du skal bruke det.

Skorafjellet, Raundalsryggen, Mjølfjell og andre fine toppturmål ligger i nær avstand til hytten, så denne hytten egner seg også for de fine vinter- og vårskiturene.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Booking
  • Steikeovn
  • Wc
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Mjølfjell togstasjon: Gå på T-merket sti ca 2 timer i variert terreng inn til hytten. Ved stistart krysser du en bro over Raundalselven. Denne broen tas inn etter 1. oktober. Når broen er tatt inn kan du gå over den andre broen som ligger ved Austmannaholen, knappe 2 kilometer sørvest for Mjølfjell togstasjon. Derfra kan du følge stien som går langs elven (retning Urlandsstølen) inntil du treffer på T-merket sti.

Adkomst vinter

Fra Mjølfjell: Start ved bro ved Austmannaholen, knappe 2 km sørvest for togstasjonen. Traséen går på østsiden av Haganuten mot Rundavatn og dernest mot Vesetvatnet hvor hytten ligger.

SjekkUT | BT-hytten

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
2

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for BT-hytten ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT