Rauhelleren selvbetjent

  Legg til huskeliste
  36
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  RAUHELLEREN SELVBETJENT

  DNT stenger hyttene på Hardangervidda fra 1. mai 2024 til 15. juni som et tiltak for å bevare nødvendig ro til reinsdyra. I denne perioden vil det ikke bli påfyll av ved og proviant.

  Hytta er kun åpen når den betjente Rauhelleren-hytta er stengt og er et noe enklere tilbud enn de permanente selvbetjeningshyttene .

  Klikk her for å lese mer om den betjente hytta og reservere plass. 

  BELIGGENHET: Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet på Hardangervidda, men området rundt byr også på gode muligheter for dagsturer som egner seg for barnefamilier, fiske, padling, samt flere lett tilgjengelige og spennende topper.

  UTSTYR: Hytta har 5 soverom med totalt 10 sengeplasser, samt sovesal på hemsen med 20 madrasser. Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. HUSK bruk lakenpose. I tillegg vil du finne et nødvendig utvalg av mat på proviantr5ommet. På grunn av korte åpninngsperioder vil det aldri være mye mat på hytta slik at matsvinn på grunn av holdbarthet blir minst mulig. Det er ikke strøm på hytta, men gass og vedfyring. Hytta har også solcelleanlegg som gir lys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Det ligger ved i boden inne på hytta. Lakenpose skal alltid brukes ved overnatting. 

  VANN: Sommerstid hentes vann i Langesjøen, om vinteren må du smelte snø.

  HUND: Det er hundebur i gangen og inne på det ene soverommet. Hund skal ikke inn i hytta forøvrig.

  BETALING: Det er mulig å forhåndsbestille opphold. Ved opphold uten forhåndsbestilling, gjør man opp for opphold og evt. matuttak via appen "DNT Hyttebetaling". Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

  VILLREIN:

  Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

  Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Hardangervidda er Norges største villreinområde. Reinen bruker ulike deler av vidda til ulike årstider. Se områder her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert. Du kan lese mer her.

  Hytta er stengt i reinens kalvingstid.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Fiske
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund

  Lenker

  Annonse
  HardangerviddaHardangervidda nasjonalpark

  Adkomst sommer

  Korteste alternativ er fra Halne ved rv. 7 med båt over Halnefjorden til Skaupa, derfra til fots til Rauhelleren ca 13km/4t i lett terreng langs merket rute. Til Halne kommer man med tog til Geilo, eller Haugastøl, og buss videre til Halne, eller med buss fra Eidfjord/Odda. Ev. med egen bil til Halne. 

  Båttider finner du på www.halne.no

  Alternativt kan man starte fra Tinnhylen ved enden av sideveien fra rv. 7 litt øst for Dyranut. 

  Adkomst vinter

  Tog til Ustaoset, eller bil/buss til Solheimstulen og videre langs kvistet løype til Rauhelleren.

  KUN kvistet, ikke oppkjørt spor.

  SjekkUT | Rauhelleren selvbetjent

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  36

  SjekkUT-besøk