Pråmvika

Annonse

Om hytta

Vi oppfordrer alle til å følge rettningslinjer om å unngå fritidsreiser i perioden frem til 26. mars.

Dette gjelder også turer til våre hytter.

Det er ikke lov å oppholde seg på hyttene dersom du er i karantene!

Ikke belag deg på at hytta har antibac eller annen desinfeksjonssprit.

_______________________

I 2018 åpnet vi vår nyeste hytte, Pråmvika ved Kolsjø. Dette er en hytte satt sammen av to eldre tømmerkasser fra området. Smørklepphytta er hentet sør for Øksne, og Brusta med uthus fra Jondalen. Begge husene ble tatt ned, fraktet inn til plassen, restuarert og satt opp igjen. Mellom de to gamel hyttene er det bygget en ny del, med kjøkken og inngang.

Uthuset ble satt opp og rommer anneks, do, båthus og boder.

Hytta har god plass og den er tilrettelagt slik at vi håper alle kan får stor glede av den. Det er mulighet for hund i annekset/stallen.

Plasseringa av hytta er nær vannkanten langs Kolsjø, dette gjør at vi kan tilby både kano og kajakk til våre gjester. Det er også gode badeforhold langs kanten utenfor hytta.

Bevegelseshemmede som ønsker benytte Pråmvika, bes ta kontakt med kontoret. Det er ingen fremkommelighet med kjøretøy i vinterhalvåret.

Kolsjø er tre km lang, og med tilstøtende vann i rimelig nærhet byr området på flotte muligheter for de som vil ferdes i kano. I det hele tatt er Pråmvika det perfekte sted å ha med seg unger. Turterrenget er flott, med stort sett åpen furuskog. Øst for hytta hever det seg en bratt ås, men litt mot sørøst er det fint å gå opp til setrene Kolknutsetra og Slåttemyrene.

Det er blåmerka stier både nordover mot Meheia og sørover til Fossvannet. Nord for Kolsjø ligger Karlstjern, og det er ikke mange steder det er mulig å studere beverens aktiviteter på så nært hold.

Skiløype: Følger man veien som går øst for Kolsjø litt sørover, kommer man snart til skilting og merking som leder en inn på det flotte løypenettet mellom Meheia og Bjørndalssetra.

Fasiliteter

  • Kano
  • Mobildekning

Tilpasset for

  • Hund
  • Handikap
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  • Rullestol

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Kollektivtransport
  • Sykkel

Adkomst sommer

Kortest er det fra parkeringsplassen ved Kolsjøhyttene på vestsida av Kolsjø: På merka sti nordover og deretter sørover på østsida av Kolsjø. (3,5 km).

Alternativ rute fra parkerinqsplassen ved Kolsjøhyttene: Kort på vei tilbake til brua over Kolsjøelva. Herfra på merka sti sørover til stidelet ved Bjørkeseter. Over Bjørkeseterbekken og først nordøstover, deretter sørøstover til Fossvann. Over på dammen forbi Fossvannshytta (åpen Statskoghytte) og nordover, først kort langs vei, deretter på sti til Pråmvika. (6 km)

Med sykkel kommer man helt fram til hytta langs den stengt bomveien fra Meheia (Steingrunnsvannet) og fra Raje (Laua).

Bevegelseshemmede som ønsker benytte Pråmvika bes ta kontakt med kontoret.

Adkomst vinter

a) Fra Steingrunnvannet på Meheia: Skiltet, men ikke merka. Følg veien (vanligvis ubrøyta) på østsida av Karlstjern og Kolsjø til skilt viser til Pråmvika. (6 km)

b) Fra parkeringsplassen ved Øksne: Gå vannet sørover. Rett sør for noen små øyer i Øksnes sør-østre vik tar ei merka løype av rett sørover. Den følges til Kolsjø der man tar rett østover over vannet til Pråmvika. (4 km)

c) Fra Raje: Ikke merka. Følg veien rett nordover på østsida av vassdraget. (Vanligvis ikke brøyta. Skilt viser til Pråmvika. (7 km)

d) Fra Sveinsbu: Følg merka og preparert løype vestover Sveinsbufjellet til Neråsvannet. Løypekryss ved nordbredden. Rett nordover og ut Helvetesdalen til Bjørkeseter og videre til løypekryss vest for Kolsjø. Til høyre, ned til Kolsjø og tvers over vannet til Kolsjø. (10 km)

Varsel

Værvarsel for Pråmvika. Vis på YR.no
Lør (04.04)Skyet1º0 mm
Svak vind (2.7m/s) Sørvest
Søn (05.04)Skyet7º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Sørvest
Man (06.04)Klarvær9º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sørøst
Tir (07.04)Lettskyet10º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Nordvest
Ons (08.04)Skyet10º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Sørvest
Tor (09.04)Skyet9º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Vest
Fre (10.04)Skyet8º0 mm
Svak vind (2.4m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: Meheia - Kart Fossøy

Annonse
Værvarsel for Pråmvika. Vis på YR.no
Lør (04.04)Skyet1º0 mm
Svak vind (2.7m/s) Sørvest
Søn (05.04)Skyet7º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Sørvest
Man (06.04)Klarvær9º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sørøst
Tir (07.04)Lettskyet10º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Nordvest
Ons (08.04)Skyet10º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Sørvest
Tor (09.04)Skyet9º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Vest
Fre (10.04)Skyet8º0 mm
Svak vind (2.4m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt