Pråmvika

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Det er ikke lov å oppholde seg på hyttene dersom du er i karantene!

Ikke belag deg på at hytta har antibac eller annen desinfeksjonssprit

_________________________________________________

I 2018 åpnet vi vår nyeste hytte, Pråmvika ved Kolsjø. Dette er en hytte satt sammen av to eldre tømmerkasser fra området. Smørklepphytta er hentet sør for Øksne, og Brusta med uthus fra Jondalen. Begge husene ble tatt ned, fraktet inn til plassen, restaurert og satt opp igjen. Mellom de to gamle hyttene er det bygget en ny del, med kjøkken og inngang.

Uthuset ble satt opp og rommer anneks, do, båthus og boder.

Hytta har god plass og den er tilrettelagt slik at vi håper alle kan får stor glede av den. Det er mulighet for hund i annekset/stallen.

Plasseringa av hytta er nær vannkanten langs Kolsjø, dette gjør at vi kan tilby både kano og kajakk til våre gjester. Det er også gode badeforhold langs kanten utenfor hytta.

Bevegelseshemmede som ønsker benytte Pråmvika, bes ta kontakt med kontoret. Det er ingen fremkommelighet med kjøretøy i vinterhalvåret. Kjøring er kun mulig i spesielle tilfeller.

Utstyr:

Det er gass til matlaging både i hovedhytta og annekset.

Det du trenger av kjeler osv.

Ved og vedovn både i hovedhytta og annekset. Det er IKKE ved til utendørs bruk!

Vann via pumpe fra brønn.

Det er noen redningsvester til kano, men lønner seg å ta med noen selv.

Om området:

Kolsjø er tre km lang, og med tilstøtende vann i rimelig nærhet byr området på flotte muligheter for de som vil ferdes i kano. I det hele tatt er Pråmvika det perfekte sted å ha med seg unger. Turterrenget er flott, med stort sett åpen furuskog. Øst for hytta hever det seg en bratt ås, men litt mot sørøst er det fint å gå opp til setrene Kolknutsetra og Slåttemyrene.

Det er blåmerka stier både nordover mot Meheia og sørover til Fossvannet. Nord for Kolsjø ligger Karlstjern, og det er ikke mange steder det er mulig å studere beverens aktiviteter på så nært hold.

Skiløype: Følger man veien som går øst for Kolsjø litt sørover, kommer man snart til skilting og merking som leder en inn på det flotte løypenettet mellom Meheia og Bjørndalssetra.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.  

Fasiliteter

  • Kano
  • Mobildekning

Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Sykkel

Adkomst sommer

a) Bil fra Kongsberg vestover på E134, ca 16,5 km til der Øksnesveien tar til venstre. Her kommer du til parkeringsplassen ved Kolsjøhyttene på vestsida av Kolsjø. Her er det skilt og merka sti til Pråmvika. Først nordover og deretter sørover på østsida av Kolsjø. (3,5 km).

Alternativ rute fra parkeringsplassen ved Kolsjøhyttene:

På veien litt tilbake fra parkeringa, over bru over Kolsjøelva. Herfra på merka sti sørover til stidelet ved Bjørkeseter. Over Bjørkeseterbekken og først nordøstover, deretter sørøstover til Fossvann. Over på dammen forbi Fossvannshytta (åpen Statskoghytte) og nordover, først kort langs vei, deretter på sti til Pråmvika. (6 km)

b) Bil eller buss på E134 mot Meheia. Omlag 14 km fra Kongsberg, ved den nedlagte Meheia stasjon, er det en bomvei til venstre. Parkeringsmuligheter og KOT-skilt viser vei. (ca. 6,5 km)

c) Fra Kongsberg kjør E134 vestover i ca. 6 km mot Saggrenda. Følg Kisgruveveien (bompenger) ca 3.km sørover til bom. Herfra går umerka sti opp til Trytetjerna, videre til Slåttemyrsetrene, Kolknutsetra og ned til Pråmvika. (ca. 7 km)

d) Med sykkel kommer man helt fram til hytta langs den stengt bomveien, vei fra Meheia på ca.6 km(Steingrunnsvannet) og vei fra Raje på 7 km (Laua).

Link til mer info og forslag til adkomst her

Bevegelseshemmede som ønsker benytte Pråmvika bes ta kontakt med kontoret.

Adkomst vinter

Vi gjør oppmerksom på at merket skiløype ikke er det samme som oppkjørt skiløype. Sjekk skisporet.no for nærmeste oppkjørte skiløype.

a) Bil fra Kongsberg vestover på E134, ca 16,5 km til der Øksnesveien tar til venstre. Denne er vanligvis brøyta. Videre på østsida av Øksne til Kolsjøhyttene. ca. 4,5 km fra E134. Herfra er det ca. halvannen kilometer på ski sørøstover Kolsjø til Pråmvika.

b) Samme startsted som sommerrute fra Meheia. Skiltet, men ikke merka. Følg veien (vanligvis ubrøyta) sørover og på østsida av Karlstjern og Kolsjø til skilt som viser til Pråmvika. (ca. 6 km)

c) Fra parkeringsplassen ved Øksne: Gå vannet sørover. Rett sør for noen små øyer i Øksnes sør-østre vik tar ei merka løype av rett sørover. Den følges til Kolsjø der man tar rett østover over vannet til Pråmvika. (4 km)

d) Fra Kongsberg, forbi Heistadmoen og til Raje. Ikke merka. Følg veien rett nordover på østsida av vassdraget. Løype på veien mot Meheia. (Vanligvis ikke brøyt). Skilt viser til Pråmvika. (7 km)

e) Fra Sveinsbu: Følg merka og preparert løype vestover Sveinsbufjellet til Neråsvannet. Løypekryss ved nordbredden. Rett nordover og ut Helvetesdalen til Bjørkeseter og videre til løypekryss vest for Kolsjø. Til høyre, ned til Kolsjø og tvers over vannet til Kolsjø. (10 km)

Obs! Ferdsel over isen frarådes hvis man ikke er 100% prosent trygg på at isen på Øksne og Kolsjø er trygg!

Link til mer info og forslag til adkomst her 

SjekkUT | Pråmvika

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
14

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Pråmvika ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT