Ringkolltoppen

    Legg til huskeliste
    2
    SjekkUT-besøk

    Annonse


    Ringkolltoppen ble gitt i gave til DNT Ringerike av SpareBank 1-stiftelsen Ringerike våren 2024. Koia har en fantastisk beliggenhet oppe på Ringkolltoppen (702 moh.), med utsikt i alle himmelretninger. Her kan du våkne til en soloppgang og følge sola med en 360 graders utsikt, før den går ned igjen på kvelden. Vinterstid går skiløypene rett forbi hyttedøra, og du kan gå milelange skiturer i Nordmarka og på Krokskogen. Sommerstid kan du vandre langs blåmerka ruter.

    Ringkolltoppen har blitt restaurert flere ganger av tidligere eiere, den har kjøkken, koselig stuekrok og tre soverom med totalt 8 sengeplasser. Pluss en koselig niende sengeplass under trappa, som er perfekt for barn. Koia har strøm og vedfyring. I løpet av høsten 2024 skal det bygges hunderom, inntil det er på plass blir det mulighet for hund i bur på et rom innenfor gangen. Foreløpig sover ikke hund sammen med eier.

    Koia er låst med DNT-nøkkel og kan brukes hele året.

    Beliggenhet: Koia ligger midt på Ringkolltoppen, 702 moh.

    Utstyr: Det er strøm på Ringkolltoppen. Koia er utstyrt med elektrisk komfyr m/ 4 plater til koking av mat, stekeovn, vedovn til oppvarming, kjøleskap og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på koia skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Koia har dyner og puter, men lakenpose eller eget sengetøy er påbudt. Det er ikke tillatt å bruke sovepose! All mat må du ta med selv, og du må ta med det som er til overs tilbake igjen. Det skal aldri stå igjen mat på hytta.
    Viktig! På Ringkolltoppen må du også ta med eget drikkevann. Vannkilden på kjøkkenet som er en elektrisk vannpumpe, brukes til håndvask og oppvask. Vannet du har med deg og ikke bruker opp må du gjerne sette igjen på badet så kan andre bruke det til vask. Koia har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Koia har strømfyring og vi ønsker at panelovnene skal stå på 15 grader når dere reiser. Fyr med måte både når det gjelder strøm og vedovn, bruk ullgenser og tøfler, i stedet for å sprengfyre! (da blir vi glade)

    Romfordeling: Koia har 4 rom med totalt 9 senger og 2 hundebur. Disse har fått navnene Turisten, Kolltjern, Øyangen og Røstjern. Røstjern ligger oppe og består av 1 køyeseng og 2 enkeltsenger, dette fordeler seg på seng 1, 2, 3 og 4. Øyangen ligger også i andre etasje og består av en dobbeltseng, det er seng 5 og 6. Turisten ligger nede og består også av en dobbeltseng, her er det også mulig å legge madrass på gulv. Dette rommet ligger nærmest hunderommet, og har du hund bør du kanskje bestille dette rommet. Hundebur må forhåndsbestilles slik at dere vet at det er ledig bur. Hunderommet har vi kalt Krokskogen.
    Den 9. senga er i stua under trappa til andre etasje. Dette er en dropp-inn seng og er ikke mulig å forhåndsbooke. Den er også litt kort og egner seg best for barn. Men barna vil elske denne!

    Ro: Det er vanlig i DNT med ro kl. 2300. Er det barn i følget er det fint om man går til ro ennå tidligere, så kommer man seg heller tidlig ut på tur!

    Rengjøring: Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Det er støvsuger og vaskesaker på koia. Bruk vannet fra Siusterna eller resten av det du hadde med deg selv. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

    Vann: Det er en sisterne inne på koia, den kan brukes til oppvask og gulvvask. Utover det må man ta med drikkevann selv! Pumpa er litt tung, men med muskelkraft blir det vann i bøtta!

    Utedo: Inntil videre benyttes utedoen nede ved skiforeningens grillhytte, den ligger ca. 150 meter unna. Vi merker stien tydelig, så ingen skal gå feil. Det henger en hodelykt ved døra hvis man må ut natterstid.

    Bading: Det er mulig å gå ned til Kolltjern for en dukkert. Her er det en liten brygge du kan bade fra, denne brygga er felles for hyttene i området. Du kan også gå til Store Røstjern som er et fint badevann noen kilometer unna, eller kjøre, gå eller sykle ned til Øyangen.

    Skiløyper: Det går preparerte løyper rett forbi Ringkolltoppen. Her kan du gå milelange skiturer i Nordmarka og på Krokskogen.

    Hund: Det er 2 hundebur på et rom inn fra gangen. Dette rommet har vi kaldt Krokskogen. Her er det per i dag et lite og et stort hundebur. På rommet er det ikke oppvarming, men man kan ha døra åpen til gangen, så blir det varmt nok. Hunden får da ikke sove sammen med sin eier, men det er kun en liten gang mellom soverommet nede, Turisten, og der hunden sover. Hunden må være vant til å sove i bur og ikke være til sjenanse for de andre gjestene, og den må være på hunderommet under hele oppholdet. Vi håper å få på plass eget hunderom der hund og eier kan sove sammen i løpet av høsten.

    Fiske: Fiskevannet Øyangen ved Ringkollen. | inatur.no

    Sykkel: Det er flotte sykkel muligheter på Ringkollen, men opp til Ringkolltoppen er det ikke egnet for sykkel. Men du kan låse syklene nede ved Ringkollstua og gå opp.

    Kart:
    Husk alltid kart og kompass på tur. Ringkolltoppen finner du på turkartet Oslo Nordmark sommer og vinter 1:50 000 og Oslo Nordmark nord 1:25 000. Les mer og kjøp kart på Tursenteret vårt i Storgata 6 i Hønefoss eller på dntbutikken.no.

    Tilsyn på Ringkolltoppen:
    I DNT Ringerike har vi vanligvis en koiesjef og en assistent som holder tilsyn med koia. På Ringkolltoppen har vi nå i etableringsfasen nedsatt en tilsynsgruppe som skal se til hytta. Foreløpig rettes alle spørsmål om koia til administrasjonen ved Ellen Næsje på 95 24 06 07 eller styreleder, Tom-Erik Bakkely Aasheim på 47 65 22 14.

    Bestilling
    Ringkolltoppen er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises.

    Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Når du bestiller plass på koiene våre, bekrefter du samtidig at du har godtatt våre vilkår og avbestillingsregler.

    Dagsbesøk
    Dagsbesøkende må betale for opphold dersom de benytter hytta til matlaging eller fyrer opp i ovnen. Da betaler man for dagsopphold. Dagsturister må forlate hytta senest kl. 18 .

    Betaling:
    Ved forhåndsbestilling betaler du med en gang på nett. Ellers kan du betale i etterkant av turen på DNTs hyttebetalings-app, eller vipse til 113915. Husk å merke betalingen med protokollnummer, koie og dato hvis du vipser.

    GPS-posisjon for Ringkolltoppen: UTM 32V N 6670806 Ø 577777

    Fasiliteter

    • 220v
    • Booking
    • Strømovn
    • Mobildekning
    • Steikeovn
    • Vedovn

    Passer for

    • Barnevennlig
    Annonse
    OslomarkaKrokskogen

    Adkomst sommer

    Ringkollen ligger nord i Nordmarka. Kommer du fra Hadeland eller Oslo kjører du til Klækken Hotel og tar deretter opp fv 241 mot Ringkollveien. Fortsett på Ringkollveien til du kommer til den store parkeringsplassen eller Ringkollstua. Herfra er det 1 km inn til Ringkolltoppen til fots.

    Bompenger: Betaling skjer via youpark.no. Kr. 45 ( 2023)

    Adkomst vinter

    Ringkollen ligger nord i Nordmarka. Kommer du fra Hadeland eller Oslo kjører du til Klækken Hotel og tar deretter opp fv 241 mot Ringkollveien. Fortsett på Ringkollveien til du kommer til den store parkeringsplassen eller Ringkollstua. Herfra er det 1 km inn til Ringkolltoppen på ski eller truger.

    Bompenger: Betaling skjer via youpark.no. Kr. 45 ( 2023)

    SjekkUT | Ringkolltoppen

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    2

    SjekkUT-besøk