Bakken gard

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  34 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Bakken - et historisk midtpunkt i Lysefjorden.

Bakken gard er en flott gård som ligger halvveis inne i Lysefjorden, mellom Bratteli og Songesand. Den gamle fjellgarden er på mange måter et historisk midtpunkt i Lysefjorden og hjemstedet til fjordens mest kjente karakter, Pilt-Ola. Annlegget har gjennomgått omfattende renovering og byr nå på spennende historie og egen vedfyrt pizzaovn. 

OM HYTTA

Antall soveplasser totalt: 34

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 4 i annekset og 8 i hovedhytta

Fra 9 desember 2021 er det igjen obligatorisk sengebooking på hyttene. En meters-regelen er tilbake, noe som betyr at vi må begrense antall gjester på hyttene våre. Vi har derfor redusert antall tilgjengelige senger på hver hytte i bestillingssystemet, slik at gjestene kan overholde meteren under hytteoppholdet.

Bakken gard er ubetjent som betyr at det ikke er proviantlager. Du må derfor ta med all maten du trenger. På hytta finnes det du trenger for å lage mat, vaske opp og rydde. Det er solstrøm (12v), gass, vedfyring og stearinlys. NB: Solcellene på Bakken er for tiden ute av drift, derfor må du huske å ta med hodelykt. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Det er dyner og puter i sengene. Men du må ha med eget sengesett eller lakenpose. 

Bakken gard har også en vedfyrt utendørs pizzaovn. Man bør bestille tid til denne når man bestiller seng. Man bestiller for 2 timer. Har ingen andre varmt opp ovnen så må du begynne å fyre opp 2 timer før din tid. Temperatur måler er fastmontert på ovnen. 

På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved).

BESTILLING

For å bestille overnatting på Bakken kan du trykke her

Hovedhuset har totalt 18 senger. Rom 1 har en seng. Rom 2 har to senger. Rom 3 har to senger. Rom 4 har fire senger og Rom 5 har fire senger

I annekset er det 2 rom. I hunderommet er det to hundebur og fire senger. Disse kan forhåndsbookes. Rom nr 2 har 1 familieseng og 2 køyer. Dette rommet kan ikke forhåndsbookes og satt av til hyttevakten og låst med egen nøkkel. 

På låven er det 4 senger og 4 madrasser. Merk at låven har svært lav standard og ingen senger eller madrasser kan forhånsbookes her. Hvis du skal overnatte på låven anbefaler vi å ta med egen sovepose.

HUND: 2 hundebur på eget rom i annekset. Har du med hund må du også booke seng på dette rommet. Vi anbefaler at 1 i følget sover med hunden slik at andre også kan bentytte seg av tilgjengeligt hundebur.

BETAL ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for ved, stearinlys, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris. 

TURMULIGHETER: Bakken gard ligger på rundløypa "Lysefjorden rundt". Her er fine turer mot både Songesand og Bratteli og videre mot Preikestolen. På dagtur fra hytta kan man følge umerket sti vestover på en fjellrygg med flott utsikt over fjorden, før man kommer til en bratt trapp som krysser Skurvedalsånå på vei mot Bratteli kai. Herfra kan man gå bratt opp gjennom lia til man treffer stien fra Preikestolen, og følge denne tilbake til Bakken.

Også innover Skurvedalen på nordsiden av nordsiden av hytta er det fine turmuligheter. Her går det delvis merket sti oppover dalen, og rundt Sundmorksvannet. Tjernet som ligger innerst i Skurvedalen ble kalt Paradis av beboerne på Bakken. Ta turen inn med fiskestang eller badehåndkle så vil du forstå hvorfor.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Peis
 • Mobildekning
 • Teltplass
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Båt fra Lauvvik/Oanes til Bakken kai. Derfra er det ca 30 min gange i bratt terreng. Alternativt merket sti fra Songesand eller Preikestolen. Det er også mulig å gå inn fra Lyngsheia, enten ved å følge stien fra Leiken til Sundmork eller fra Kåsastølen. Begge alternativene er god og tydelig sti, men bare delvis merket.

Adkomst vinter

Bakken er tilgjengelig om vinteren, men det er vanligvis ikke skiføre. Vær obs på isete forhold, det kan være rasfare langs stien fra Songesand.

Annonse

SjekkUT | Bakken gard

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
4

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Bakken gard ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT