Bakken gard

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Bakken gard er en flott gammel gård som ligger halvveis inne i Lysefjorden, mellom Bratteli og Songesand. Stavanger Turistforening har overtatt selve huset fra Forsand kommune, og dette er nå rehabilitert.

UTSTYR

Bakken Gard består av et hovedhus med totalt 18 senger. På grunn av Covid 19 kan 13 av disse forhåndsbestilles. (Rom 1 har 1 seng. Rom 2 har 2 senger. Rom 3 har 2 senger. Rom 4 har 4 senger og Rom 5 har 4 senger)

I annekset er det 2 rom. I hunderommet er det 2 hundebur og 4 senger. Disse kan forhåndsbookes. Rom nr 2 har 1 familieseng og 2 køyer. Dette rommet kan ikke forhåndsbookes og satt av til hyttevakten.

På låven er det 4 senger og 4 madrasser. Merk at låven har svært lav standard og ingen senger eller madrasser kan forhånsbookes her. Hvis du skal overnatte på låven anbefaler vi å ta med egen sovepose.

Bakken Gard er ubetjent, og du må ta med all maten du trenger selv, da hytta ikke ikke har proviantlager. I sesong er det oftest hyttevakt tilstede.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er solstrøm (220v), gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose eller sovepose skal brukes benyttes ved overnatting i sengene. Oppslag finnes på hytta.

Bakken gard er også utstyrt med en utendørs pizzaovn som er til fri benyttelse av gjestene.

På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved).

BOOKING

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Bakken kan du trykke her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER: Bakken gard ligger på rundløypa Lysefjorden rundt, her er fine turer mot både Songesand og Bratteli på vei mot Preikestolen. På dagtur fra hytta kan man følge umerket sti vestover på en fjellrygg med flott utsikt over fjorden, før man kommer til en bratt trapp som krysser Skurvedalsånå på vei mot Bratteli kai. Herfra kan man gå bratt opp gjennom lia til man treffer stien fra Preikestolen, og følge denne tilbake til Bakken.

Også innover Skurvedalen er det fine turmuligheter. Her går det delvis merket sti inn dalen, og rundt Sundmorksvannet. Tjernet som ligger innerst i Skurvedalen ble kalt Paradis av beboerne på Bakken. Ta turen inn med fiskestang eller badehåndkle så vil du forstå hvorfor.

HUND: 2 hundebur på eget rom i annekset. Har du med hund må du også booke seng på dette rommet. Vi anbefaler at 1 i følget sover med hunden slik at andre også kan bentytte seg av tilgjengeligt hundebur.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Mobildekning
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Båttransport

Adkomst sommer

Båt fra Lauvvik/Oanes til Bakken kai. Derfra er det ca 30 min gange i bratt terreng. Alternativt merket sti fra Songesand eller Preikestolen. Det er også mulig å gå inn fra Lyngsheia, enten ved å følge stien fra Leiken til Sundmork eller fra Kåsastølen. Begge alternativene er god og tydelig sti, men bare delvis merket.

Adkomst vinter

Bakken er tilgjengelig om vinteren, men det er vanligvis ikke skiføre. Vær obs på isete forhold, det kan være rasfare langs stien fra Songesand.

Varsel

Værvarsel for Bakken gard. Vis på YR.no
Fre (13.08)Lettskyet19º0 mm
Flau vind (1.5m/s) Nord
Lør (14.08)Delvis skyet22º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sørvest
Søn (15.08)Klarvær23º0 mm
Svak vind (1.6m/s) Vest-nordvest
Man (16.08)Lettskyet25º0 mm
Flau vind (0.8m/s) Øst-sørøst
Tir (17.08)Delvis skyet24º0 mm
Svak vind (1.7m/s) Sør-sørvest
Ons (18.08)Regnbyger21º4 mm
Flau vind (1.0m/s) Sørøst
Tor (19.08)Delvis skyet20º2 mm
Svak vind (2.1m/s) Vest-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Annonse
Værvarsel for Bakken gard. Vis på YR.no
Fre (13.08)Lettskyet19º0 mm
Flau vind (1.5m/s) Nord
Lør (14.08)Delvis skyet22º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sørvest
Søn (15.08)Klarvær23º0 mm
Svak vind (1.6m/s) Vest-nordvest
Man (16.08)Lettskyet25º0 mm
Flau vind (0.8m/s) Øst-sørøst
Tir (17.08)Delvis skyet24º0 mm
Svak vind (1.7m/s) Sør-sørvest
Ons (18.08)Regnbyger21º4 mm
Flau vind (1.0m/s) Sørøst
Tor (19.08)Delvis skyet20º2 mm
Svak vind (2.1m/s) Vest-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt