Turlagsstua

  Legg til huskeliste
  121
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Et flott overnattingssted og dagsturmål og veldig bra utgangspunkt for korte og lengre turer i Sortlandsmarka.
  Hytta er lett tilgjengelig både sommer og vinter. Hytta ligger langs de populære turstiene opp mot Bøblåheia og Steiraheia. Hytta er godt egnet for skoleklasser og også mindre grupper og familier.

  Rom
  H...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Kano
  • Badstu

  Passer for

  • Skoleklasser
  Annonse
  Lofoten, Vesterålen og HinnøyaVesterålen uten HinnøyaVesterålen Turlag

  Adkomst sommer

  Korteste vei til hytta er merket sti fra parkeringsplassen ved skibua i Vestmarka på Sortland. Ruta går først på grusvei, deretter tar man av på sti nord for Ramnberget. Denne ruta er ca. 1,7 km lang, med en stigning på ca. 150 meter. Normal gangtid er ca. 30 minutter.

  En annen merket rute til hytta går fra Lamarka skole og opp Prestdalen. Denne ruta er ca. 2,5 km og har en stigning på ca 200 meter. Normal gangtid er ca. 45 minutter.

  Adkomst vinter

  Start ved skibua i Vestmarka, gå 300 meter sørover i lysløypa og gå oppover umerket men god trase mot Koven og hytta. Sammenlagt er turen knapt 2 kilometer. Alternativt kan man starte lenger sør i lysløypa/Lamarka skole og så gå opp Prestdalen. Omtrent samme distanse å gå. Denne følger i hovedsak samme rute som sommerruta. Det er som regel skispor langs begge ruter, og på ettervinteren har ofte skiklubbens tråkkemaskin laget brede og god traséer.

  SjekkUT | Turlagsstua

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  121

  SjekkUT-besøk