Turlagsstua

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

1. november åpner vi for sengebooking på alle våre hytter med unntak av Ingemannhytta. Den vil fortsatt leies ut som en enhet.

Oppdater deg på de siste anbefalingene fra FHI og følg disse før du drar på tur. Gjør deg kjent med hvilke lokale smitteverntiltak som er gjeldende i både din hjemkommune og besøkskommune. Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.

Kommersielle grupper må kontakte oss før booking/besøk.

I linken under finner du nyttige tips om booking, hva du skal gjøre hvis du har problemer med bookingen, avbestilling og refusjon for å nevne noe. https://vesteralen.dnt.no/artikler/nyheter/21318-nyttige-tips-om-booking/  

Hytta ligger i Sortlandsmarka, lett tilgjengelig både sommer og vinter. Hytta ligger langs de populære turstiene opp mot Bøblåheia og Steiraheia. Turlagsstua ble bygget i 1992 av Røde Kors og er for mange kjent som “Røde Kors-hytta” eller “Kovstua”. Hytta er godt egnet for skoleklasser og grupper. Hytta er også velegnet for familier. 

Nøkkel 

Turlagsstua har egen nøkkel som lånes ut til DNT-medlemmer mot et depositum på 500 kroner på Sortland hotell, Vesterålsgata 59. Nøkkel skal leveres snarest mulig etter oppholdet. Depositumet må betales kontant. 

Om hytteanlegget 

Vesterålen Turlag overtok hytta i 2016. I perioden 2017-21 har turlaget renovert og bygget ut hytta og utstyrt den som ei ubetjent turistforeningshytte. 

Hytta har vedbu og toseters utedo i eget bygg. Det er også en åpen dagsturdel med enkle benker og bord (ingen kokemuligheter) og en gapahuk med bålplass nede ved tjernet. 

I vedbua er det vedfyrt badstue, tilgjengelig for betalende gjester. 

Det er solcelleanlegg som gir lys til hele hovedhytta og badstua. Det er mulighet for lading av telefoner fra USB-uttak på kjøkkenet. 

Det er ikke tillatt med hund innendørs. 

Det er tre kanoer ved hytta. I sommerhalvåret kan disse brukes på Presttjønna nedenfor hytta. Det finnes flyteplagg i alle størrelser i vedbua. 

Hovedhytta har fire soverom og en stor hems:

 • Rommene Rundheia og Steiraheia har hver sin familiekøyeseng (120 cm nede, 90 cm oppe) med dyner og puter i hver køyeseng. 

• Rommet Bøblåheia har to familiekøyesenger (som over), totalt 6 sengeplasser.

 • Rommet Ronna har to køyesenger (75 cm) med dyner og puter, totalt fire senger.

 • Hemsen har to dobbeltsenger (150 cm og120 cm) med dyner og puter. Dessuten er det 5 madrasser i karmer, disse har bare puter slik at egen sovepose må tas med. I tillegg er det 10 ekstra madrasser som kan brukes på gulvet på hemsen, soverommene eller på storstua. 

Alle gjester må ha med enten ren lakenpose, rent sengetøy eller sovepose. Ta med alkoholbasert desinfeksjon til eget bruk.

Hytta er fullt utstyrt med kopper og kar, gass, ved, puter og dyner. Det er også stearinlys, tørkeruller og dopapir på hyttene. Ta gjerne med eget tørkehåndkle til oppvasken. Hytta har solcellebelysning. Ingen av hyttene til Vesterålen Turlag har matlager. Det er heller ingen søppelordning på hyttene, så du må ta med alt avfall i retur.

Det er forbudt å bruke piggsko/brodder inne på hyttene.

Hytta har nyrenovert kjøkken (2018) med vedovn og gasskomfyr med stekeovn. På kjøkkenet er det sitteplass for inntil åtte personer. Kjøkkenet har tallerkener og bestikk for 24 personer. Hytta har også ei storstue med sitteplass for 25 personer. Her er det rikelig med brettspill og lesestoff.  

Vann På grunn av beitedyr i området bør vannet som finnes ved hytta ikke drikkes slik det er. Det bør kokes eller behandles med vannrensetabletter før det drikkes. Alternativt kan man ha med seg eget drikkevann. Vannet kan brukes til kroppsvask, oppvask og gulvvask. 

Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail. 

Turlagsstua har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping, Samfunnsløftet og Nordenfjeldske Bykreditts Stiftelse.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Kano
  • Peis
  • Mobildekning
  • Badstu
  • Wc
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Korteste vei til hytta er merket sti fra parkeringsplassen ved skibua i Vestmarka på Sortland. Ruta går først på grusvei, deretter tar man av på sti nord for Ramnberget. Denne ruta er ca. 1,7 km lang, med en stigning på ca. 150 meter. Normal gangtid er ca. 30 minutter.

En annen merket rute til hytta går fra Lamarka skole og opp Prestdalen. Denne ruta er ca. 2,5 km og har en stigning på ca 200 meter. Normal gangtid er ca. 45 minutter.

Adkomst vinter

Start ved skibua i Vestmarka, gå 300 meter sørover i lysløypa og gå oppover umerket men god trase mot Koven og hytta. Sammenlagt er turen knapt 2 kilometer. Alternativt kan man starte lenger sør i lysløypa/Lamarka skole og så gå opp Prestdalen. Omtrent samme distanse å gå. Denne følger i hovedsak samme rute som sommerruta. Det er som regel skispor langs begge ruter, og på ettervinteren har ofte skiklubbens tråkkemaskin laget brede og god traséer.

SjekkUT | Turlagsstua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

12

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Turlagsstua ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT