Kråkenes Fyr

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  15 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Booking trykk her


I fyrbygningen kan du leie STORMSUITEN her er det plass for inntil 4 personer. Her har man hele tredje etasje for seg selv og kan nyte både stormer og fantastiske solnedganger med gode venner. Her er toalett med dusj, soverom med dobbelseng, stue med sovesofa, spisestue og en liten kjøkkenkrok. Stormsuiten leies som en enhet. Fyrbygningen/Stormsuiten har egen nøkkel.

I STORMHUSET som ligger ca 50 meter fra selve fyrbygningen er det 11 sengeplassar fordelt på 4 rom, Rom 1 og 2 leier man pr seng, køyesenger. Rom 1 har 4 senger, rom 2 har 3 senger.Felles toalett og dusj. Rom 3 og 4 leies som en enhet, rommene har dobbelseng med eget toalett. Felles stue, kjøkken og bad, på kjøkkenet finnes det kjøleskap, ovn og det man trenger for å kunne lage seg mat under oppholdet. I Stormhuset benyttes standard DNT nøkkel.

Nøkler finner man i nøkkelboks i boda oppe ved fyret.

Parkering på parkeringsplass ca 350 meter fra fyret

Utvask innen klokken 12:00, Ankomst etter klokken 14:00.

Parkering på parkeringsplass ca 350 meter fra fyret. Veien til fyret er forbeholdt drift og personer med bevegelseshemmingar. Nærmeste dagligvare er på Raudeberg ca 17 km unna. Ellers kan man også handle i kommunesenteret Måløy, ca 25 km unna. Her finnes legekontor, kafe, restauranter og mange andre spennande butikker.

Vi i Ytre Nordfjord turlag har fra 01.01.2019 inngått et samarbeid med Kystverket om å ta over leieavtalen av Kråkenes fyr.
Fyret vart oppretta i 1906 med Stadhavet som nærmaste nabo, det vart automatisert i 1986 og avfolka i 1991.

Når vinterstormane melder sin ankomst høyrer man ofte om Kråkenes fyr på værmeldingane. Her meldast det ofte både storm og orkan og ønsker man å oppleve skikkelig ruskevær så er dette plassen å besøke. Her tek vinden pusten i frå deg mens sjøsprøyten fyller lufta og alt smakar salt. Sjølve fyret er plassert på eit platå 45 moh og omkransa av hav på 3 sider, ein skulle kanskje tru at 45 moh var nok til å holde bølgene på avstand men når stormane herjar som værst, bankar ofta bølger og sjøsprøyt på vindaugene berre for å gi deg beskjed om at det er best å halde seg inne. Fyret har egen værstasjon som sender data til Meteorologisk institutt. Dette er kanskje ein av dei plassane i Norge der det blåser mest langs kysten vår. Det er registrert ca 150 orkanar her ute og storm er nesten for dagligdags å rekne. Under orkanen Tor i 2016, blei det registrert ein middelvind på over 10 minutt på 48,9 m/s.

Det er fasinerande å være her ute på dagar med dårleg vær, når bølgene går høge som hus og slår mot klippene med stor kraft. Man føler seg liten der man står og skuar utover havet. Det er alltid noko å sjå her ute være seg bølger, naturen eller om havørna kjem forbi på inspeksjonsrunda si. Det ein bør legge merke til er lyset her ute, det er eit spessielt lys som skiftar ofte og fort. Frå grått i det eine augnebleket til lyseblått i det neste, være seg solstrålar som kjem ut mellom skyene eller fantastiske fargar under ein solnedgang i havet.

Men det er ikkje alltid dårlig vær her ute, når vårsola steiker på ytterveggane og ein ny vinter er over blir det lenger mellom dagane med dårleg vær. Ingenting er så fint som å stå ved fyret og sjå sola gå ned i havet kveld etter kveld, ikkje eit vindpust i sterk kontrast til berre nokre månadar tidlegare. Om man velger å jakte på ei overnatting under ein storm eller ønsker å nyte ein solnedgang ein varm sommardag føler vi dette er plassen for nettopp deg.

Det er mange gode fiskeplasser i umiddelbar nærhet til fyret der man kan fiske seg dagens middag, ta med fiskestang og prøv fiskelykken. Vær forsiktig, kan være glatte svalberg og sterk strøm. IKKE GÅ NÆR SJØEN NÅR DET ER DÅRLIG VÆR.

Vågsøy Kommune er ein spennande kommune og vi anbefaler turar til dei andre fyra i kommuna, Hendanes, Ulvesund og Skongenes fyr.

Skongenes fyr er en DNT hytte, drevet av oss i Ytre Nordfjord Turlag. Her må man gå i litt over 1 time før man kjem fram, men det er verdt kvart minutt. Vel framme på fyret kan ein sette seg ned i hagen å nyte solnedgangen da er slitet med turen ut gløymt.

Sjølsagt når ein er på utflukt må ein besøke Refvik og sandstranda der, den er blitt kåra til Noregs flottaste strand 2 gonger. Om man er på besøk i begynnelsen av Juli kan man delta på Strandfestivalen, ein festival med kjende artistar. Vi anbefalar eit besøk til Kannesteinen og om man likar surfing er sjølvsagt Stadlandet og Hoddevikstranda ca 2 timar unna. En tur til Selje og klosteret på Selja kan også anbefales.

Frå Ålesund ca 4 timer med bil, 6 timer frå Bergen og 9 timer frå Oslo.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Dusj
 • Vann
 • Wc

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Kjør til byen Måløy på rv 15. Herfra er det ca 25 km til Kråkenes fyr. Følg så rv 617 til Raudeberg. Følg skiltet vei til Kråkenes, rv 600. Når rv slutter følg så lokal skilting til fyret. Parkeringsplass ca 250 meter fra fyret.

Adkomst vinter

Kjør til byen Måløy på rv15. Herfra er det ca 25 km til Kråkenes fyr. Følg så rv 617 til Raudeberg. Følg skiltet vei til Kråkenes, rv 600. Når rv slutter følg så lokal skilting til fyret. Under dårlig vær kan det bli vanskelige kjøreforhold over fjellet mellom Kvalheim og Kråkenes. På dager med snø kan veien bli stengt på kort varsel. Parkeringsplass ca 250 meter fra fyret.

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig