Kråkenes fyr

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  15 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel
Bli DNT-medlem

SE KRÅKENES FYR LIVE MED VÅRT NYE WEBCAMERA

 LIVE WEB CAMERA  

PÅ GRUNN AV SMITTESITUASJONEN LEIER VI UT STORMHUSET PÅ KRÅKENES FYR SOM EN ENHET TIL EN KOHORT/FAMILIE, TIL 30.04.2022. FRA 01.05.2022 LEIER VI UT ROM I STORMHUSET . 

Kråkenes fyr ligger ytterst i havgapet ved Stadthavet, lengst nordvest på øya Vågsøy i Kinn kommune. Fyret vart oppretta i 1906 med Stadhavet som nærmeste nabo, det vart automatisert i 1986 og avfolka i 1991.

Ytre Nordfjord turlag har fra 01.01.2019 inngått et samarbeid med Kystverket om å ta over leieavtalen av Kråkenes fyr og driver fyret på frivillig basis. Vi driver med utleie og en liten kafe i sesong.

Fyret er blitt en del oppgradert de siste to årene siden vi overtok driften. Stormhuset har fått nye vinduer/bordkledning og er nymalt. Fyrhuset har fått en del nye vinduer og er blitt malt. Stormsuiten i fyrhuset er oppusset med nytt bad og nye møbler. Fyrkaffen er oppusset i 2021

På grunn av korona situasjonen i landet vårt har vi følgende informasjon vedr overnatting på Kråkenes fyr. Overnattingsgjestene skal forholde seg til gjeldene smittevernregler. Informasjonsplakater henger i husene. Benytt håndvask / sprit som er satt ut.  All overnatting må bestilles på forhånd i vårt bookingsystem, se link på vår hjemmeside, eller link på denne siden. 

 I Fyrbygningen kan du leie STORMSUITEN her er det plass for inntil 4 personer. Her har man hele tredje etasje for seg selv og kan nyte både stormer og fantastiske solnedganger. Her er bad med dusj, soverom med dobbeltseng, stue med sovesofa, spisestue og en liten kjøkkenkrok. Stormsuiten leies som en enhet. Her må en ta med eget rent sengetøy, lakenpose med putetrekk eller en kan leie sengetøy og handkle hos oss. I sommermånedene har vi en liten kafè i hovedetasjen på fyret. Der kan en få kjøp kaffe, te, kakao, saft, fyrvafler, kaker og gjærbakst.

STORMHUSET som ligger ca 50 meter fra selve fyrbygningen leies nå ut som en enhet inntil 30.04.2022, fra 01.05..2022 leier vi ut rom. Det betyr at du har en enestående sjangs for å ha hele huset for deg selv. En må bruke medbrakt rent sengetøy, lakenpose/m. putetrekk, eller leie sengetøy og handkle av oss.

Der er det 11 sengeplassar fordelt på 4 rom, Rom 1 er 3 sengs med køyesenger og en enkeltseng . Rom 2 har 4 senger. Felles toalett og dusj. Rom 3 og 4 har dobbelseng med eget toalett. 2 stk felles stuer, kjøkken, bad og vaskerom. På kjøkkenet finnes det stort kjøleskap, komfyr, kaffetrakter, vannkoker og det man trenger for å kunne lage seg mat under oppholdet.  Stormhuset har egen nøkkel.

Der er begrenset med elektrisitet på fyret så begrens bruken ellers går sikringen.

Nøkler finner man i nøkkelboks i boden oppe ved fyret. Begge husene har egne nøkler. For kode ring tlf 92997913 eller send en epost til ytre.nordfjord.turlag@gmail.com

Utvask innen klokken 12:00, Ankomst etter klokken 16:00.

Parkering på parkeringsplass ca 300 meter fra fyret. Veien til fyret er forbeholdt drift og personer som er bevegelseshemmet. Kun tillatt for av og pålessing ved mye bagasje. Parkering oppe ved fyret ikke tillatt. Veien opp til fyret er usikret så vær forsiktig. Ladding av Elbil er ikke tillatt.

PRISER PR. DØGN pr. enhet/rom , medlem/ikke medlem

 • Stormsuiten i fyrhuset kr. 1700,- / 2000,- 
 • Hele Stormhuset kr. 2200,-/ kr. 2500,- til (30.04.2022)
 • Stormhuset rom 1 og 2 (3 og 4 sengs ) kr. 800/1000 
 • Stormhuset rom 3 og 4 (dobbeltrom m/eget toalett) kr. 1100 / 1250
 • leie sengetøysett KR. 150,- pr. person
 • leie av handkle Kr. 50,- pr. person

PRIS FOR LEIE HELE ANLEGG, SEND OSS EN MAIL.

KRÅKENES FYRKAFÉ

Fyrkaféen er stengt for sesongen, åpner påsken 2022

Vi serverer hjemmebakte kaker, gjærbakst, vafler, kaffe, te, kakao og saft. Iskrem i sesong.

Nærmeste dagligvare er på Raudeberg ca 17 km unna. Ellers kan man også handle i kommunesenteret Måløy, ca 25 km unna. Her finnes legekontor, kafe`, restauranter og mange andre spennende butikker.

Når vinterstormene melder sin ankomst hører man ofte om Kråkenes fyr på værmeldingene. Her meldest det ofte både storm og orkan og ønsker man å oppleve skikkelig ruskevær så er dette plassen å besøke. Her tek vinden pusten i frå deg mens sjøsprøyten fyller lufta og alt smaker salt. Sjølve fyret er plassert på eit platå 45 moh og omkransa av hav på 3 sider, ein skulle kanskje tru at 45 moh var nok til å holde bølgene på avstand men når stormane herjar som værst, bankar ofta bølger og sjøsprøyt på vindaugene berre for å gi deg beskjed om at det er best å halde seg inne. 

Ovenfor Fyret er det en værstasjon som sender data til Meteorologisk institutt. På YR.no kan en se vindstyrke og temperatur. Dette er kanskje ein av dei plassane i Norge der det blåser mest langs kysten vår. Det er registrert ca 150 orkanar her ute og storm er nesten for dagligdags å rekne. Under orkanen Tor i 2016, blei det registrert ein middelvind på over 10 minutt på 48,9 m/s.

Det er fasinerande å være her ute på dagar med dårleg vær, når bølgene går høge som hus og slår mot klippene med stor kraft. Man føler seg liten der man står og skuar utover havet. Det er alltid noko å sjå her ute være seg bølger, naturen eller om havørna kjem forbi på inspeksjonsrunda si. Det ein bør legge merke til er lyset her ute, det er eit spessielt lys som skiftar ofte og fort. Frå grått i det eine augnebleket til lyseblått i det neste, være seg solstrålar som kjem ut mellom skyene eller fantastiske fargar under ein solnedgang i havet.

Men det er ikkje alltid dårlig vær her ute, når vårsola steiker på ytterveggane og ein ny vinter er over blir det lenger mellom dagane med dårleg vær. Ingenting er så fint som å stå ved fyret og sjå sola gå ned i havet kveld etter kveld, ikkje eit vindpust i sterk kontrast til berre nokre månadar tidlegare. Om man velger å jakte på ei overnatting under ein storm eller ønsker å nyte ein solnedgang ein varm sommardag føler vi dette er plassen for nettopp deg.

Det er mange gode fiskeplasser i umiddelbar nærhet til fyret der man kan fiske seg dagens middag, ta med fiskestang og prøv fiskelykken. Vær forsiktig, kan være glatte svalberg og sterk strøm. IKKE GÅ NÆR SJØEN NÅR DET ER DÅRLIG VÆR.

Vågsøy Kommune er ein spennande kommune og vi anbefaler turar til dei andre fyra i kommuna, Hendanes, Ulvesund og Skongenes fyr.

Skongenes fyr er en DNT hytte, drevet av oss i Ytre Nordfjord Turlag. Her må man gå i litt over 1 time før man kjem fram, men det er verdt kvart minutt. Vel framme på fyret kan ein sette seg ned i hagen å nyte solnedgangen da er slitet med turen ut gløymt.

Sjølsagt når ein er på utflukt må ein besøke Refvik og sandstranda der, den er blitt kåra til Noregs flottaste strand 2 gonger. Om man er på besøk i begynnelsen av Juli kan man delta på Strandfestivalen, ein festival med kjende artistar. Vi anbefalar eit besøk til Kannesteinen, et besøk til fuglefjellet Einevarden og om man likar surfing er sjølvsagt Stadlandet og Hoddevikstranda ca 2 timar unna. En tur til Selje og klosteret på Selja kan også anbefales.

Frå Ålesund ca 4 timer med bil, 6 timer frå Bergen og 9 timer frå Oslo.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Servering
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Utleie

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Kjør til byen Måløy på rv 15. Herfra er det ca 25 km til Kråkenes fyr. Følg så rv 617 til Raudeberg. Følg skiltet vei til Kråkenes, rv 600. Når rv slutter følg så lokal skilting til fyret. Parkeringsplass ca 300 meter fra fyret. På grunn av usikret vei ønsker vi minst mulig kjøring opp til fyret og er derfor forbeholdt HC og drift. Kjøring ellers er kun tillatt for av og pålessing av mye bagasje.

Adkomst vinter

Kjør til byen Måløy på rv15. Herfra er det ca 25 km til Kråkenes fyr. Følg så rv 617 til Raudeberg. Følg skiltet vei til Kråkenes, rv 600. Når rv slutter følg så lokal skilting til fyret. Under dårlig vær kan det bli vanskelige kjøreforhold over fjellet mellom Kvalheim og Kråkenes. På dager med snø kan veien bli stengt på kort varsel. Parkeringsplass ca 300 meter fra fyret.

Annonse

SjekkUT | Kråkenes fyr

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
133

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Kråkenes fyr ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT