Skagastølsbu - Hytta på Bandet

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    Ingen sengeplasser
  • Åpningstider
    Hele året
  • Nøkkel
    Ulåst

Hytta er nødbu for alle som er på tur i området. Hytta eies av DNT Oslo og Omegn, og tilsynet av hytta skjer i samarbeid med Luster Røde Kors Hjelpekorps.

Hyttas status som nødbu endres ikke selv om hytta nå er satt i god stand. Den er ikke tilrettelagt for overnatting i mangel av alternative bygninger å rømme til i tilfelle brann. Det er vedovn på hytta, men ikke ved på grunn av manglende transportløyve i nasjonalparken. De som vil kan selvsagt bære med seg noen vedkubber og få en lunk i hytta. Om en nødsituasjon oppstår finnes det førstehjelps- og nødutstyr.

Vi håper du som fjellvandrer/klatrer får en fin tur, og om du benytter hytta forlater den ryddig og i god stand.

Dersom du tar i bruk førstehjelpsutstyret eller ønsker annen informasjon kontakt:

DNT Oslo og Omegn tlf 22 82 28 00 e-mail: post@dntoslo.no

Luster Røde Kors Hjelpekors tlf 917 00 447

DNT Oslo og Omegn tar ikke betalt for bruk av hytta, men send gjerne et bidrag for å være med å sikre drift og fremtidig vedlikehold av denne unike hytta. Slik bidrar du: Overfør et ønsket beløp på Vipps til DNT Skagastølsbu 125318

Aktuelle kart:Norges-serien fra Nordeca: "Bygdin 10056"Turkart: Jotunheimen Vest (2013) 1:50 000, Breheimen (2008) og Jotunheimen (2013) 1:100 000 fra Nordeca, Hurrungane (2011) 1:25 000 fra Mesterkart

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Nærmeste adkomst med buss eller bil via Turtagrø, som ligger langs Sognefjellsveien. Det går lokalbuss til Turtagrø fra Lom/ Sogndal og fra Øvre Årdal (Ringruten) i sommersesongen. Det går ekspressbusser til Lom/ Sogndal/ Øvre Årdal fra Oslo/ Trondheim/ Bergen.

Adkomst vinter

Sognefjellsvegen er vinterstengt. Adkomst med bil til Turtagrø via Sogndal.
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 0 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: