Skagastølsbu - Hytta på Bandet

    Legg til huskeliste
    8
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Skagastølsbu er ei nødbu for alle som er på tur i området. Hytta eies av DNT Oslo og Omegn, og tilsynet av hytta skjer i samarbeid med Luster Røde Kors Hjelpekorps.

    Det er ikke tilrettelagt for overnatting på hytta, da Skagastølsbu ligger i den strengeste sonerte delen av Jotunheimen nasjonalpark. I denne delen av Hurrungane er det gjennom verneforskriftene satt begrensninger om minst mulig inngrep og tilrettelegginger. Med hensyn til overnatting reguleres også dette av brannverforskriftene, som krever mulig rømning til en annen bygning ved brann. Dette er ikke mulig på Skagastølsbu. 

    Det ble under vedlikehold av hytta satt inn vedovn. Denne er til bruk under redningsaksjoner, men brukere av hytta i forbindelse med klatring/vandring i området kan om de ønsker det bære med seg noen vedkubber for å få en lunk i hytta. Om en nødsituasjon oppstår finnes det førstehjelps- og nødutstyr. Dette kontrolleres årlig av Luster Røde Kors Hjelpekorps.

    Vi håper du som fjellvandrer/klatrer får en fin tur i området, og om du benytter hytta forlater den ryddig og i god stand.

    Dersom du tar i bruk førstehjelpsutstyret eller ønsker annen informasjon kontakt:

    DNT Oslo og Omegn tlf 22 82 28 00 e-post: info.oslo@dnt.no. 

    Luster Røde Kors Hjelpekors tlf 917 00 447.

    Aktuelle kart

    Norges-serien fra Nordeca: "Bygdin 10056"Turkart: Jotunheimen Vest (2013) 1:50 000, Breheimen (2008) og Jotunheimen (2013) 1:100 000 fra Nordeca, Hurrungane (2011) 1:25 000 fra Mesterkart

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Annonse
    JotunheimenJotunheimen nasjonalpark

    Adkomst sommer

    Nærmeste adkomst med buss eller bil via Turtagrø, som ligger langs Sognefjellsveien. Det går lokalbuss til Turtagrø fra Lom/ Sogndal og fra Øvre Årdal (Ringruten) i sommersesongen. Det går ekspressbusser til Lom/ Sogndal/ Øvre Årdal fra Oslo/ Trondheim/ Bergen.

    Adkomst vinter

    Sognefjellsvegen er vinterstengt. Adkomst med bil til Turtagrø via Sogndal.

    SjekkUT | Skagastølsbu - Hytta på Bandet

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    8

    SjekkUT-besøk