Svartvassbu

    Legg til huskeliste
    22
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    NB! Grunnet liten kapasitet og mye besøk er det forhåndsbestilling på alle senger. Svartvassbu består av en hovedhytte (sort) med seks sengeplasser og en sikringshytte (rød) med seks sengeplasser. Vi kan derfor ikke garantere sengeplass dersom man ikke forhåndsbestiller. Ikke medlem? Meld deg inn her .

    Svartvassbu ligger midt mellom Grøvdalen (Isfjorden) og Meringdal (Eikesdalsvatnet) på 900 m.o.h. og er en del av Romsdalstien. Fiskemuligheter i Svartevatnet og Røndølskarsvatnet. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for toppturer både sommer og vinter; Nebba, Sjøvdøla, Nyheitinden og Helvetestinden. Det er to små hytter med to rom og seks senger i hver av hyttene.

    Den nyeste er bygget som sikringshytte og ligger i skaret, ca. 150 meter fra gamlehytta. Gamlehytta ligger fint til ovenfor Svartevatnet som er drikkevann for hyttene. Isen kan ligge langt utover sommeren på Svartevatnet. Utedoen ligger midt i mellom hyttene.

    Dette er en ubetjent hytte. Det betyr at du må ha med egen mat, eget sengtøy / sovepose eller lakenpose/silkesengesett, samt rydde og vaske hytta etter bruk slik at den fremstår som ren og ryddig for neste besøkende som kommer. Her kan du lese mer om hvordan du bruker en DNT hytte: https://www.dnt.no/hytteguide/

    Hund: Tillatt i uthus/vedbod ved hovedhytta

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Fiske
    • Mobildekning
    • Vann
    • Vedovn
    Annonse
    Romsdalen og Eikesdalen

    Adkomst sommer

    1. Fra Meringdalen ved Øverås: I skoletiden bussruter fra Eresfjord og Vistdalen. Ellers dårlig med bussforbindelser. 25,5 km fra Eidsvåg til Meringdal . T-merket sti herfra.

    2. Fra Grøvdal i Isfjorden: Buss fra Molde og Åndalsnes til Hen (sentrum i Isfjorden). Bilvei (delvis bomvei) 10,8 km til Rabben hyttegrend med merket sti til Svartvassbu.

    3. Merket sti fra Hoemsbu ved Eikesdalsvannet og fra Måsvassbu via Vasstindbu.

    4. Merket sti fra storsvingen i Vistdalheia. Skolebuss over Visdalsheia.

    Adkomst vinter

    Ingen vintermerking til hytta, men flott toppturmuligheter rundt hytta.

    SjekkUT | Svartvassbu

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    22

    SjekkUT-besøk