Hovinkoia

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Hovinkoia ligger i den sørøstlige delen av Holleia og er lett tilgjengelig. Terrenget er lett og området er ikke så mye besøkt. Her er det gode muligheter for fredelige turer i skogsterreng. Lenger vekk fra byen trenger du ikke å dra for få en flott naturopplevelse. 

Viktig informasjon: På grunn av smitteverntiltak MÅ du i år forhåndsbestille plass på koiene. Det er kun mulig å leie Hovinkoia i sin helhet til kr 1100,- per døgn. Dette gjelder inntil videre. Da får du og ditt følge koia alene og vi bidrar på denne måten med å minske smittespredning. Du må selv ta ansvar for hvem du reiser på tur med. 

Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innebærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 2 meters avstand mellom gjester som ikke er fra samme husstand. Dra ikke på hyttetur dersom du ikke føler deg 100% frisk!

Koia skal vaskes med klorvann, som du finner på koia. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke.

· Ta med deg ren lakenpose/sovepose inkl. putetrekk eller fullt sengetøy.· Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.· Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene under oppholdet. 

Når du bestiller plass på koiene våre, bekrefter du samtidig at du har godtatt våre vilkår og avbestillingsregler.

 GPS-posisjon for Hovinkoia: UTM 32V 556421 6666525

Koia har enkel standard med to soverom med familiekøyer. I tillegg er det sovesofa i stua. Det er eget hunderom med bur og køyeseng. Hunder skal ikke opp i sengene. Det er dessverre ingen oppvarmingsmulighet på dette rommet. Vi jobber med å finne en løsning på dette. Dermed er rommet vanskelig å få brukt på vinterstid.

Fiske i flere vann på Holleia bl.a. Setertjern ved Hovinkoia–. Fiskekort fås kjøpt fra selvbetjeningskasse ved bom på skogsbilveien inn til koia.  

Forslag for dagsturer

1. Klomshue, 3 timer, merket sti.

2. Langdalsgruvene (nikkelgruver), 4 timer til fots eller 2 timer på sykkel (se tur 35 i "40 trivelige turer på Ringerike").

3. Natursti rundt Setertjern, ca. 1 time (se tur 36 i "40 trivelige turer på Ringerike").

Booking

Alle kan bruke koia, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl 14. ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. (NB! Egne regler om dette i forbindelse med Covid-19-pandemien. Da MÅ alle forhåndsbestille og fra og med november 2020 kan man bare booke hele koia. Se egne regler om dette lenger opp).

Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Kano
  • Fiske
  • Bade
  • Teltplass
  • Vann
  • Vedovn

Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er fra Tyristrand, 2 1/2 t fra bussholdeplass, delvis på vei delvis på blåmerket sti inn til koia. Man kan kjøre bil eller sykle til nordenden av Svartvann, herfra er det 500 m på blåmerket sti til koia.

Adkomst vinter

Vanligvis er det brøytet inn til Svartvann om vinteren, men det er ingen merkete skiløyper til koia.

SjekkUT | Hovinkoia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
2

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Hovinkoia ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT