Eldåbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  18 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 11. juni - 30. april
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Melding 15. desember 2021

Alle gjester må forhåndsbestille plass på hytta. Det er ikke mulig med drop-in

Eldåbu ble bygd i 1966 og er en hytte med like gode turmuligheter både sommer og vinter. Hovedhytta har tolv senger og sikringshytta seks. Terrenget i området anses som relativt lett, og det er et flott skiterreng på vinteren og spennede fotturmuligheter om sommeren. Ønsker du en rundtur i området kan du ta utgangspunkt i Venabu og derfra ta turen til Eldåbu, Veslefjellbua og tilbake til Venabu. Mellom Eldåbu og Veslefjellbua finner du Ramshøgda, hvor du kan oppleve flott utsikt inn mot Rondane.

Merk deg at hytta er stengt når villreinen kalver, fra 1. mai til 10. juni.

Viktig informasjon

Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.

Om hytta

Antall soveplasser totalt: 18

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 9

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

SAGA

Eldåbu er en del av SignaTur ruta SAGA. Les mer om SAGA på saga.dnt.no/

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android og fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er eget hunderom i uthus med to senger og to hundebur. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein 

Aktuelle kart

 Norge-serien fra Nordeca: "Otta 10065" Turkart: Høvringen-Kvamsfjellet (2010) 1:50000, Rondane sør (2010) 1:50000, Sollia (2011) 1:50000, Rondane (2013) 1:100000/1:50000 fra Cappelen Damm

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kortest er det fra enden av bomveien ved Eldåsæter. Herfra er det 1 1/2 t inn til hytta. Man kan også starte fra rv. 27 mellom Ringebu (Frya) og Folldal. Dette er den Nasjonale turistvegen Rondane og er åpen hele året. I sommerferien går det buss fra Ringebu til Strømbu i Atndalen. Fra der T-stien fra Gråhøgdbu krysser veien er det 4 timers gange til Eldåbu.

Adkomst vinter

Lokalbuss fra Otta til Mysuseter. 26 kilometer langs merket skirute til Eldåbu.
Annonse

SjekkUT | Eldåbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
133

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Eldåbu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT