Eldåbu

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    18 sengeplasser
  • Åpningstider
    Stengt i perioden 1. mai - 10. juni

Gråhøgdbu stenges og nedlegges som selvbetjent hytte fra 1.1 2020. Gråhøgdbu erstattes med Veslefjellbua som åpner 2. november 2019.
De merkede stiene vil også bli lagt om slik at merkingen går til og fra Veslefjellbua. Det betyr at dagens merking fra Eldåbu og forbi Muen til Gråhøgbu vil bli fjernet, og at stien som går via Venåssætra og forbi Spidsbergseter opprettholdes. Fra Gråhøgdbu mot Jammerdalsbu fjernes merkingen fra Gråhøgdbu og ca. 3,5 km sørover til den treffer stien som kommer fra Dørfallet og ny merket sti fra Veslefjellbua.

Eldåbu ble bygd i 1966 og er en hytte med like gode turmuligheter både sommer og vinter. Hovedhytta har tolv senger og sikringshytta seks. Terrenget i området anses som relativt lett, og det er et flott skiterreng på vinteren og spennede fotturmuligheter om sommeren. Ønsker du en rundtur i området kan du ta utgangspunkt i Venabu og derfra ta turen til Eldåbu, Gråhøgdbu og tilbake til Venabu. Mellom Eldåbu og Gråhøgdbu finner du Ramshøgda, hvor du kan oppleve flott utsikt inn mot Rondane.

Merk deg at hytta er stengt når villreinen kalver, fra 1. mai til 10. juni.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norge-serien fra Nordeca: "Otta 10065"
Turkart: Høvringen-Kvamsfjellet (2010) 1:50000, Rondane sør (2010) 1:50000, Sollia (2011) 1:50000, Rondane (2013) 1:100000/1:50000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kortest er det fra enden av bomveien ved Eldåsæter. Herfra er det 1 1/2 t inn til hytta. Man kan også starte fra rv. 27 mellom Ringebu (Frya) og Folldal. Dette er den Nasjonale turistvegen Rondane og er åpen hele året. I sommerferien går det buss fra Ringebu til Strømbu i Atndalen. Fra der T-stien fra Gråhøgdbu krysser veien er det 4 timers gange til Eldåbu.

Adkomst vinter

Lokalbuss fra Otta til Mysuseter. 26 kilometer langs merket skirute til Eldåbu.

Papirkart

Kartblad: 067 Lillehammer

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig