Lågaros

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    38 sengeplasser
  • Åpningstider
    Stengt i perioden 15. okt. - 28. feb.
Bli DNT-medlem

Lågaros ligger i krysningspunktet for flere merkede ruter på Hardangervidda, og er et fint mål for en første etappe om du tar turen fra Møsvatn og innover på vidda. Den T-merka stien går i lett terreng fra Møsstrond via Mogen og langs Gjuvsjåen inn til Lågaros. Hytta ble åpnet i 1960 og sikringshytte ble bygget ferdig i 1985. Hytta ligger høyt og åpent til med godt utsyn mot de vestlige delene av Hardangervidda.

Til orientering har hovedhytta egen inngang bygd for bruk om vinteren. Inngangsdøra tettes av snø og den er derfor låst av sikkerhetsmessige hensyn. Benytt derfor egen snøfri vinterinngang på sørsiden av hytta (retning Mogen). Døra er låst med DNT standardlås.

Viktig informasjon

Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.

Om hytta

Antall soveplasser totalt: 38

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 19

Gjester med forhåndsbestilling har fortrinnsrett på seng.

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene. Les mer på dntoslo.no

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android og fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er tre hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper. Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom.

Flere hytter på Hardangervidda

Se oversikt over alle DNT-hyttene på Hardangervidda 

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Tørkerom
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst fra sør: Fem timers gange fra Mogen Turisthytte. Båten M/S Fjellvåken til Mogen fra Skinnarbu. Parkering ved Skinnarbu, eller lokalbuss fra Rjukan. Rjukanekspressen fra Oslo til Rjukan.

Adkomst fra nord: Parkering eller buss langs Rv 7. To til tre dagsmarsjer inn til Lågaros via Sandhaug eller Rauhelleren avhengig av startsted.

Annonse

SjekkUT | Lågaros

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
7

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Lågaros ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT