Legg til huskeliste
  198
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Vakkert beliggende på setervollen er denne flotte hytta midtpunktet i Langsua. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for både dagsturer og fisking, og er et populært sted for hele familien. Liomseter har vært seter for gausdølene i lange tider. Etter hvert som turisttrafikken tiltok og setervegen ble for lang, ble DNT bedt om å overta hytta. I dag fremstår hytta moderne og solid, innredet i tradisjonsrik stil.

  Åpningstider

  Liomseter er vanligvis åpen i uken før påske og i påsken samt i sommersesongen omtrent fra slutten av juni til midten av september. Du kan også se åpningstidene på hjemmesiden til Liomseter. 

  Vi viderefører ordningen med forhåndsbooking av senger på de betjente hyttene, men hyttene er nå også åpne for dem som kommer uten å ha bestilt.

  Turmuligheter

  Liomseter er sentralt plassert med turmuligheter i alle retninger og egner seg ypperlig til et fast opphold. Hytta er det naturlige startpunktet for turer i Langsua og for langturer mot Jotunheimen. Herfra kan du begi deg ut i nettet av selvbetjeningshytter i retning Sikkilsdalen og Jotunheimen.

  Les mer om turer og aktiviteter på Liomseter og i området rundt.

  Fasiliteter

  Hytta har totalt 49 senger, med 2-, 3- og 4-sengs rom. Rommene ligger hovedsaklig i andre etasje på hovedbygget. I tillegg leier DNT Eldhuset og Konebua, og begge hyttene ligger på tunet. I Eldhuset er det et koselig og romslig 6-sengsrom, og et 3-sengsrom der det er tillatt med hund. I Konebua er det tre 2-sengsrom (stua, og to små soverom innenfor) og også her er det lov med hund.

  Det er aggregatstrøm på hytta. Dusj og vask finnes i kjelleren i hovedbygget. Soverommene er opplyst med stearinlys. Hytta er sentralfyrt med vannbåren varme. I tillegg finnes det to trivelige peiser, en i stua og en ved resepsjonen.

  Selvbetjeningskvarteret på Liomseter

  Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret Fehytta.

  Les mer og bestill overnatting

  Tilrettelegging for funksjonshemmede

  God tilrettelegging. Full tilgjengelighet i 1. etasje til spise- og oppholdsrom. Utedo tilpasset rullestol. Må ha hjelp til soverom i 2. etasje og dusj/vask i kjeller. 

  Medlemsbevis

  Husk å ta med gyldig medlemsbevis.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Kano
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske
  • Servering

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  LangsuaDokkfaret landskapsvernområde

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Bilvei helt frem til hytta. Fra Lillehammer følger du E6 nordover et lite stykke og tar av mot Gausdal. Følg fv. 255 til Forset. Ta av til venstre mot Fagernes og ned i bakken til høyre mot Fagernes, følg så fv. 204 til Holsbru Kafé, knappe 2 mil. Derfra til høyre mot Liomseter, ca. 22 km, bomvei. Fra Fagernes kjører du mot Lillehammer og tar av til venstre mot Liomseter ved Holsbru Kafé (bomveg).

  Fra Dokka: Følg FV 250 - Lillehammervegen i fra Dokka. Etter ca 17 km. ta til venstre i mot Nord-Torpa. Følg veien frem til Joker Torpa - Fagerlund handel. Ta til høyre i mot Spåtind hotell. Følg veien forbi hotellet til Oppsjøkrysset. Ta til høyre på fv 204 og følg denne i ca 5 km. Ta til venstre ved Holsbru Kafe. Bomveg. Følg veien i ca. 2 mil til Liomseter.

  Du kan ta toget til Lillehammer, og deretter buss 140 til Segalstad Bru/Forset. Bussene går fra Lillehammer skyss-stasjon hver halvtime, men det kan være smart å dobbelsjekke med www.innlandstrafikk.no da rutene kan variere på sommeren.

  Fra Segalstad Bru er det mulig å bestille drosje fra Gausdal drosjesentral på tlf 61 22 02 08.

  Om sommeren blir det satt opp bestillingsbuss fra Lillehammer. Avganger på torsdager og søndager. Mer informasjon om busstilbudet på Liomseter sine hjemmesider. 

  Adkomst vinter

  Bil
  Vegen til Liomseter er vinterstengt, og for å komme hit om vinteren må du kjøre en litt annen veg enn om sommeren.

  Fra Lillehammer følger du E6 nordover et lite stykke, og tar av mot Gausdal. Så følger du Riksvei 255 til Øvre Svatsum, deretter tar du av mot Revsjøen til Synsgardsetra (bomveg, tar kort). Her er det parkering.

  Fra parkeringsplassen på Synsgardsetra er det ca 14 km i lettgått terreng inn til Liomseter.

  Transport
  Kontakt oss for transport av barnefamilier eller bagasje fra Synsgardsetra. Snøscooterturen koster 1100 kr per vei og tar ca. 50 minutter (bestilling via e-post). All transport må avtales på forhånd.

  Tog og buss
  Tog til Lillehammer og buss mot Øvre Svatsum.

  SjekkUT | Liomseter

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  198

  SjekkUT-besøk