Liomseter

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Betjent (selvbetjent nå)
 • Sengeplasser
  Ingen sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 1. nov. - 26. mars
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Vakkert beliggende på setervollen er denne flotte hytta midtpunktet i Langsua. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for både dagsturer og fisking, og er et populært sted for hele familien. Liomseter har vært seter for gausdølene i lange tider. Etter hvert som turisttrafikken tiltok og setervegen ble for lang, ble DNT bedt om å overta hytta. I dag fremstår hytta moderne og solid, innredet i tradisjonsrik stil.

Bestilling av overnatting gjøres direkte til hytta/bestyrer. Send bestilling pr e-post til liomseter@turistforeningen.no

Turmuligheter

Liomseter er sentralt plassert med turmuligheter i alle retninger og egner seg ypperlig til et fast opphold. Hytta er det naturlige startpunktet for turer i Langsua og for langturer mot Joutunheimen. Herfra kan du begi deg ut i nettet av selvbetjeningshytter i retning Sikkilsdalen og Jotunheimen.

Les mer om turer og aktiviteter på Liomseter og i området rundt.

Fasiliteter

Hytta har totalt 40 senger, med 2-, 3-, 4-sengs rom. Rommene ligger hovedsaklig i andre etasje på hovedbygget. I tillegg leier DNT Eldhuset som ligger på tunet. Her er det plass til 5 gjester, fordelt på 2 rom.

Det er aggregatstrøm på hytta. Dusj og vask finnes i kjelleren i hovedbygget. Soverommene er opplyst med stearinlys. Hytta er sentralfyrt med vannbåren varme. I tillegg finnes det to trivelige peiser, en i stua og en ved resepsjonen.

Tilrettelegging for funksjonshemmede

God tilrettelegging. Full tilgjengelighet i 1. etasje til spise- og oppholdsrom. Utedo tilpasset rullestol. Må ha hjelp til soverom i 2. etasje og dusj/vask i kjeller. OBS!: Vennligst ikke send sms i sessongen da det kan være problemer med mottak av SMS.

Selvbetjeningshytte

Når Liomseter er stengt er Fehytta selvbetjeningsalternativet deler av året. Se åpningtider. Fehytta er stengt når Liomseter er åpen som betjent hytte, og åpner 1. november hvert år.

Medlemskort

Husk å ta med gyldig medlemskort.

Det er fint hvis dere sender mail:liomseter@turistforeningen.no eller prøver å ringe oss :)

OBS: Det kan være litt dårlig dekning på telefon på Liomseter.

Fasiliteter

 • 220v
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Servering
 • Strømovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Handikap
 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Kollektivtransport
 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Bilvei helt frem til hytta. Fra Lillehammer følger du E6 nordover et lite stykke og tar av mot Gausdal. Følg fv. 255 til Forset. Ta av til venstre mot Fagernes og ned i bakken til høyre mot Fagernes, følg så fv. 204 til Holsbru Kafé, knappe 2 mil. Derfra til høyre mot Liomseter, ca. 22 km, bomvei. Fra Fagernes kjører du mot Lillehammer og tar av til venstre mot Liomseter ved Holsbru Kafé (bomveg).

Fra Dokka: Følg FV 250 - Lillehammervegen i fra Dokka. Etter ca 17 km. ta til venstre i mot Nord-Torpa. Følg veien frem til Joker Torpa - Fagerlund handel. Ta til høyre i mot Spåtind hotell. Følg veien forbi hotellet til Oppsjøkrysset. Ta til høyre på fv 204 og følg denne i ca 5 km. Ta til venstre ved Holsbru Kafe. Bomveg. Følg veien i ca. 2 mil til Liomseter.

Du kan ta toget til Lillehammer, og deretter buss 200 mot Forset. Bussene går fra Lillehammer skyss-stasjon klokken 14.35, 15.45 og 17.20 på hverdager og 14.35 på lørdager, men det kan være smart å dobbelsjekke med Lillehammer skysstasjon på tlf 61 24 70 03 da rutene kan variere på sommeren.

Fra Forset er det mulig å bestille drosje på fra Gausdal drosjesentral på tlf 61 22 02 08. Det er også mulig vi kan hente dere i Forset, men dette må avtales på forhånd ved å sende oss en e-post.

Adkomst vinter

Bil
Vegen til Liomseter er vinterstengt, og for å komme hit om vinteren må du kjøre en litt annen veg enn om sommeren.

Fra Lillehammer følger du E6 nordover et lite stykke, og tar av mot Gausdal. Så følger du Riksvei 255 til Øvre Svatsum, deretter tar du av mot Revsjøen til Synsgardsetra (bomveg, tar kort). Her er det parkering.

Fra parkeringsplassen på Synsgardsetra er det ca 14 km i lettgått terreng inn til Liomseter.

Transport
Kontakt oss for transport av barnefamilier eller bagasje fra Synsgardsetra. Snøscooterturen koster 1000 kr per vei og tar ca 50 minutter (bestilling via epost). Alle transport må avtales på forhånd.

Tog og Buss
Tog til Lillehammer og buss mot Øvre Svatsum.

Varsel

Værvarsel for Liomseter. Vis på YR.no
Søn (23.02)Klarvær-3º0 mm
Laber bris (7.5m/s) Vest-nordvest
Man (24.02)Delvis skyet-4º0 mm
Laber bris (5.8m/s) Vest
Tir (25.02)Snø-8º1 mm
Laber bris (5.7m/s) Øst-nordøst
Ons (26.02)Skyet-5º0 mm
Flau vind (1.4m/s) Nord-nordøst
Tor (27.02)Skyet-6º0 mm
Flau vind (1.1m/s) Nord
Fre (28.02)Skyet-6º0 mm
Flau vind (1.5m/s) Sør-sørvest
Lør (29.02)Skyet-5º0 mm
Flau vind (0.9m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 066 Skeikampen - Synnfjellet

Annonse
Værvarsel for Liomseter. Vis på YR.no
Søn (23.02)Klarvær-3º0 mm
Laber bris (7.5m/s) Vest-nordvest
Man (24.02)Delvis skyet-4º0 mm
Laber bris (5.8m/s) Vest
Tir (25.02)Snø-8º1 mm
Laber bris (5.7m/s) Øst-nordøst
Ons (26.02)Skyet-5º0 mm
Flau vind (1.4m/s) Nord-nordøst
Tor (27.02)Skyet-6º0 mm
Flau vind (1.1m/s) Nord
Fre (28.02)Skyet-6º0 mm
Flau vind (1.5m/s) Sør-sørvest
Lør (29.02)Skyet-5º0 mm
Flau vind (0.9m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt