Liomseter

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  48 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 1. nov. - 31. mars
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Vakkert beliggende på setervollen er denne flotte hytta midtpunktet i Langsua. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for både dagsturer og fisking, og er et populært sted for hele familien. Liomseter har vært seter for gausdølene i lange tider. Etter hvert som turisttrafikken tiltok og setervegen ble for lang, ble DNT bedt om å overta hytta. I dag fremstår hytta moderne og solid, innredet i tradisjonsrik stil.

Bestilling av overnatting gjøres direkte til hytta/bestyrer. Send bestilling pr e-post til liomseter@dnt.no

Åpningstider

Liomseter er vanligvis åpen i uken før påske og i påsken samt i sommersesongen omtrent fra slutten av juni til midten av september. Åpningstidene for 2022 kommer i løpet av oktober. Du kan også se åpningstidene på hjemmesiden til Liomseter.

Vi viderefører ordningen med forhåndsbooking av senger på de betjente hyttene, men hyttene er nå også åpne for dem som kommer uten å ha bestilt.

Her finner du DNTs oppdaterte informasjon om hytter og aktiviteter i forbindelse med smittevern.

Turmuligheter

Liomseter er sentralt plassert med turmuligheter i alle retninger og egner seg ypperlig til et fast opphold. Hytta er det naturlige startpunktet for turer i Langsua og for langturer mot Joutunheimen. Herfra kan du begi deg ut i nettet av selvbetjeningshytter i retning Sikkilsdalen og Jotunheimen.

Les mer om turer og aktiviteter på Liomseter og i området rundt.

Fasiliteter

Hytta har totalt 40 senger, med 2-, 3-, 4-sengs rom. Rommene ligger hovedsaklig i andre etasje på hovedbygget. I tillegg leier DNT Eldhuset som ligger på tunet. Her er det plass til 8 gjester, fordelt på 2 rom.

Det er aggregatstrøm på hytta. Dusj og vask finnes i kjelleren i hovedbygget. Soverommene er opplyst med stearinlys. Hytta er sentralfyrt med vannbåren varme. I tillegg finnes det to trivelige peiser, en i stua og en ved resepsjonen.

Selvbetjeningskvarteret på Liomseter

Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret Fehytta.

Les mer og bestill overnatting

Tilrettelegging for funksjonshemmede

God tilrettelegging. Full tilgjengelighet i 1. etasje til spise- og oppholdsrom. Utedo tilpasset rullestol. Må ha hjelp til soverom i 2. etasje og dusj/vask i kjeller. 

Medlemskort

Husk å ta med gyldig medlemskort.

Det er fint hvis dere sender mail:liomseter@dnt.no eller prøver å ringe oss :)

OBS: Det kan være litt dårlig dekning på telefon på Liomseter. Vennligst ikke send sms i sessongen da det kan være problemer med mottak av SMS.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Servering
 • Strømovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport
 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Bilvei helt frem til hytta. Fra Lillehammer følger du E6 nordover et lite stykke og tar av mot Gausdal. Følg fv. 255 til Forset. Ta av til venstre mot Fagernes og ned i bakken til høyre mot Fagernes, følg så fv. 204 til Holsbru Kafé, knappe 2 mil. Derfra til høyre mot Liomseter, ca. 22 km, bomvei. Fra Fagernes kjører du mot Lillehammer og tar av til venstre mot Liomseter ved Holsbru Kafé (bomveg).

Fra Dokka: Følg FV 250 - Lillehammervegen i fra Dokka. Etter ca 17 km. ta til venstre i mot Nord-Torpa. Følg veien frem til Joker Torpa - Fagerlund handel. Ta til høyre i mot Spåtind hotell. Følg veien forbi hotellet til Oppsjøkrysset. Ta til høyre på fv 204 og følg denne i ca 5 km. Ta til venstre ved Holsbru Kafe. Bomveg. Følg veien i ca. 2 mil til Liomseter.

Du kan ta toget til Lillehammer, og deretter buss 140 til Segelstad Bru. Bussene går fra Lillehammer skyss-stasjon hver halvtime, men det kan være smart å dobbelsjekke med www.innlandstrafikk.no da rutene kan variere på sommeren.

Fra Segelstad Bru er det mulig å bestille drosje på fra Gausdal drosjesentral på tlf 61 22 02 08.

Adkomst vinter

Bil
Vegen til Liomseter er vinterstengt, og for å komme hit om vinteren må du kjøre en litt annen veg enn om sommeren.

Fra Lillehammer følger du E6 nordover et lite stykke, og tar av mot Gausdal. Så følger du Riksvei 255 til Øvre Svatsum, deretter tar du av mot Revsjøen til Synsgardsetra (bomveg, tar kort). Her er det parkering.

Fra parkeringsplassen på Synsgardsetra er det ca 14 km i lettgått terreng inn til Liomseter.

Transport
Kontakt oss for transport av barnefamilier eller bagasje fra Synsgardsetra. Snøscooterturen koster 1000 kr per vei og tar ca 50 minutter (bestilling via epost). Alle transport må avtales på forhånd.

Tog og Buss
Tog til Lillehammer og buss mot Øvre Svatsum.

Annonse

SjekkUT | Liomseter

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
29

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Liomseter ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT