Røvollen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  25 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Tiltak for begrensning av koronasmitte

Kommunene i Nord-Østerdalen har definert området som koronafri sone, og DNT Oslo og Omegn henstiller om at våre medlemmer respekterer dette og ikke benytter hytta.

Røvollen ligger som mange av selvbetjeningshyttene på en gammel setervoll, en gang tilhørende Langen gård. Hytta ligger ikke langt fra innsjøen nedre Roasten, den gode fiske-elva Røa, og Femunden er heller ikke mange kilometrene unna - med alle de muligheter det innbyr til. Sommerstid anbefaler vi derfor at du prøver fiskelykken eller tar en padletur i et av de mange vannene i området.

Området er godt egna for barnefamilier, da terrenget er lettgått. Vinterstid er det gode muligheter for skiturer i området med vekslingen mellom høyfjellsskog og topper innover i Femundsmarka. Det er ikke tilrettelagt med kvista skiløyper i området, men sør-samene kvister traseer i forbindelse med ettersyn av tamrein.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: Det er eget isolert hunderom, der du finner to hundebur og en sengeplass. Ingen oppvarming.

Aktuelle kart:Norges-serien fra Nordeca: bl.a. "Feragen 10081"

Turkart: Femunden Nord (2008) 1:50 000, Femunden (2010) 1:100 000 fra Nordeca
Svenske Turkart: Fjällkartan Z59 Rogen (2010) og Z8 Helags-Funäsdalen-Rogen (2011) 1:100 000 fra Lantmäteriet

Fasiliteter

 • Fiske
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Korteste adkomst er fra Røsanden, hvor det er 1,5 t gange inn til Røvollen langs T-merket sti. Fra Røros kan man kjøre eller ta buss til Synnervika, og så ta båt (M/S Fæmund II) fra Synnervika til Røsanden. Man kan også ta båten sørfra, for eksempel fra Femundsvika eller Elgå. Bil eller buss til Femundsvika og Elgå. Med bil fra Oslo til Elgå: Kjør mot Elverum og videre gjennom Trysil og oppover Engerdalen. Deretter videre mot Drevsjø. I Drevsjø tar du veien østover mot Røros/Elgå. Videre følger man skiltingen mot Elgå.

Papirkart

Kartblad: 091 Femunden og 092 Femundsmarka

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig