Stølsmaradalen

  Legg til huskeliste
  10
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Nå trenger du ikke lenger å forhåndsbestille plass på selvbetjeningshyttene.

  Det er ikke så mange som har funnet denne lille perlen, så ofte har du hytta og landskapet i Stølsmaradalen helt for deg selv. Og hvilken dal dette er! Her har du fin utsikt mot Stølsnostind, Falketind og de andre toppene som rager opp på østside...

  Fasiliteter

  • Vedovn
  Annonse
  JotunheimenUtladalen landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Ekspressbuss til Øvre Årdal og lokalbuss inn til Hjelle. Eventuelt bil til Hjelle. Derfra kan man gå via Vetti Gard eller Avdalen til Stølsmaradalen. Fra Vetti er det ca 3 timer å gå opp til Stølsmaradalen. Fra Avdalen er det ca 4 timer å gå.

  Den letteste ruta opp til Stølsmaradalen er å følge merkingen fra Avdalen. En tyngre rute er å gå via Vetti og opp den bratte Brendeteigen. Dette er mer anstrengende, men særlig utsikten mot Vettisfossen oppveier for dette.

  Adkomst vinter

  Ikke tilgjengelig.

  Vinterstid gjør snømassene og rasfaren terrenget ufremkommelig, og hele hytta vil store deler av vinteren være begravet i snø og umulig eller vanskelig å finne. Den må også graves fram svært grundig for å unngå faren for kullosforgiftning når man fyrer. Hytta er egentlig ikke fysisk stengt om vinteren.

  SjekkUT | Stølsmaradalen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  10

  SjekkUT-besøk