Fjøløy turisthytte

    Legg til huskeliste
    178
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 8 sengeplasser
    • Åpen hele året

    Velkommen til lett tilgjengelige Fjøløy! En hytte der krigshistorien sitter i veggene og hvor du kan oppleve utsikt i alle himmelretninger. Dette er det perfekte stedet å nyte en solnedgang i havet.

    Beliggenhet

    Hytta på Fjøløy ligger like under toppen av det høyeste punktet på øya Fjøløy, én av øyene i tidligere Rennesøy kommune som ligger lengst ute i havgapet. Den har en flott beliggenhet med nydelig utsikt! Her er det fint både på stille sommerdager og når det blåser. Hytta ligger perfekt til for å oppleve alt det Fjøløy og øyene rundt har å by på av naturopplevelser.

    Om hytta

    Antall soveplasser: 8

    Fjøløy er en utleiehytte og er låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Tursenteret i Stavanger før avreise og leveres også her etter turen. Når du bestiller får du tilgang til hele hytta. Den er 45m² og har ett soverom med åtte sengeplasser. Det er dyner og puter, men man må ta med eget sengesett, lakenpose eller sovepose. Det er også en reiseseng for baby tilgjengelig. Ta med egen dyne til baby.

    Det er enkle kjøkkenfasiliteter og utstyr du trenger til å lage mat. Hytta har kjøleskap, vaffeljern og kaffetrakter. Det er lurt å ta med kaffe og filter størrelse 4. Det er ikke matlager. Vann hentes samme sted som det finnes toalett. Krannøkkelen finner du på veggen inne på kjøkkenet.

    Du må gå 750 meter fra hytta for å gå på det offentlige toalettet, som driftes av Stavanger kommune. Se eget bilde med inntegnet sti.

    Husk å ta med ved dersom dere ønsker å fyre i ovnen. Panelovnen gir ikke nok varme på kalde dager, og er kun ment for å holde hytta frostfri. Når det blåser godt kan det være litt utfordrende å få fyr i ovnen. Bruk små-ved og fyr godt i starten.

    Aktiviteter

    Fjøløy er et nytt og spennende friluftsområde med turstier og minner fra andre verdenskrig. Her ute mot Kvitsøyfjorden kan du oppleve litt av norsk krigs- og etterkrigshistorie kombinert med ekte naturopplevelser. Fortet på 270 dekar har mange muligheter. Her kan du gå på tur, fiske, bade, dykke, padle havkajakk – og studere installasjonene fra den militære perioden. Bunkere, løpegraver og deler av den militære hinderløypen venter på besøk. Fra signalstasjonen på toppen av Storevarden har du en fantastisk panoramautsikt. I fjellet under ligger den gamle kommandobunkeren. Området passer godt for barnefamilier. Du kan også oppleve hele Fjøløy med å gå turen Fjøløy rundt.

    Ta gjerne med deg hodelykt, da det er spennende å utforske alle bunkerne på øya.

    Hund

    Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Fjøløy er det dessverre ikke tillatt å ta med hunden inn i hytta. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

    Bestilling og betaling

    Denne hytta er ei utleiehytte. Den bestilles og betales på forhånd og er låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Tursenteret i Stavanger før avreise og leveres også her etter turen. Ta med bookingbekreftelsen. Hytta leies fra kl. 13 på ankomstdag til kl. 13. på avreisedag.

    Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

    DNT-medlemskap

    Som medlem får du medlemspris på DNTs 580 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet.

    Alle medlemmer minst 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene. Som medlem bor alle barn gratis på hyttene.

    Som medlem er du også med å støtte opp om vårt lokale arbeid med å ta vare på naturen vår og tilrettelegge stier både på fjellet og i bygatene.

    Sjekk flere fordeler og se priser for medlemskap.

    Historie

    Fjøløy fort ble åpnet for fri ferdsel i 2011, etter at det 270 dekar store området hadde vært stengt for folk flest i over 70 år. Fortet ble etablert av tyskerne i 1941 og overtatt av det norske forsvaret i 1945. Deretter fikk området tjeneste som kystfort t.o.m. 1999 og øvelsesområde t.o.m. 2009. Info er hentet fra http://fjoloyfort.no/.

    Hytta er en mannskapsbrakke fra 1942, som ble åpnet som turisthytte i 2014.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 220v
    • Booking
    • Strømovn
    • Mobildekning
    • Steikeovn
    • Utleie
    • Vedovn
    Annonse
    Ryfylkeøyene

    Adkomst mulig med

    • Kollektivtransport
    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Hytta ligger på Fjøløy, som er en av de mindre øyene utenfor Mosterøy.

    Fra Stavanger kjører man nordover på E39, og tar av mot Mosterøy.

    Fra Mosterøy følger man skilting mot Fjøløy fort.

    Fra parkeringsplassen like før Fjøløy fyr er det 1,1 kilometer å gå til hytta.

    Det er snuplass for buss og busskur like før p-plass Fjøløy Fort. Sjekk buss rute 33.

    Adkomst vinter

    Hytta ligger på Fjøløy, en liten øy utenfor Mosterøy.

    Fra Stavanger kjører man nordover på E39, og tar av mot Mosterøy.

    Fra Mosterøy følger man skilting mot Fjøløy fort.

    Fra parkeringsplassen like før Fjøløy fyr er det 1,1 kilometer å gå til hytta.

    Det er snuplass for buss og busskur like før p-plass Fjøløy Fort. Sjekk buss rute 33.

    SjekkUT | Fjøløy turisthytte

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    178

    SjekkUT-besøk