Fjøløy

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  8 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Det er viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta. English infomation

En hytte med utsikt!

Hytta på Fjøløy ligger like under toppen av det høyeste punktet på Fjøløy. En flott beliggenhet med nydelig utsikt! Her er det fint både på stille sommerdager og når det blåser! Hytta ligger perfekt til for å oppleve alt det Fjøløy har å by på av naturopplevelser.

UTSTYR:

Det er enkle kjøkkenfasiliteter med et 2-bluss gassapparat, og utstyr man trenger for enkel kokkelering. Bordet kan dekkes til 10 personer. Ellers er det kjøleskap, vaffeljern og kaffetrakter på hytta. Det er lurt å ta med kaffe og filter nr 4.Det er ikke matlager på denne hytta, eller innlagt vann. Vannet hentes samme sted som det finnes toalett. Man må gå 750 meter fra hytta for å gå på det offentlige toalettet, som driftes av Rennesøy kommune. Se eget bilde med inntegnet sti. Det planlegges toalettbygg like utenfor hytta, som muligens er klart høsten 2020. Husk å ta med ønsket forbruk av ved. Panelovnen gir ikke nok varme (kun 10 amper sikring), og denne er kun ment for å holde hytta frostfri. Når det blåser godt kan det være litt utfordrende å få fyr i ovnene. Men trikset er å bruke små-ved og fyre godt i starten. Ta gjerne med deg en hodelykt, da det er spennende å sjekke ut alle bunkerene på øya.

BOOKING:

Hytta er 45m² og har 1 soverom med 8 sengeplasser,samt 2 ekstra madrasser uten dyner. Overnattingskapasiteten er altså maks 10 personer. Hytten må bookes på forhånd og er låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Tursenteret i Stavanger før avreise. Tursenteret finner du i undergangen ved Rogaland Teater, og det er viktig å ta med bookingbekreftelsen når du henter nøkkelen. Utleiehytter leies fra kl. 19 på ankomstdag til kl. 19. på avreisedag.

Booking trykk her

RABATTER:

Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

VIKTIG:

Ta med mat og ved til eget forbruk.

TURMULIGHETER:

Fjøløy er et nytt og spennende friluftsområde med turstier og minner fra andre verdenskrig. Her ute mot Kvitsøyfjorden kan du oppleve litt av norsk krigs- og etterkrigshistorie kombinert med ekte naturopplevelser. Fortet på 270 dekar har mange muligheter. Her kan du gå på tur, fiske, bade, dykke, padle havkajakk – og studere installasjonene fra den militære perioden. Bunkere, løpegraver og deler av den militære hinderløypen venter på besøk. Fra signalstasjonen på toppen av Storevarden har du en fantastisk panoramautsikt. I fjellet under ligger den gamle kommandobunkeren. Området passer godt for barnefamilier. Du kan også oppleve hele Fjøløy med å gå turen Fjøløy rundt.

HUND:

Det er ikke tillatt med hund på hytta. Se her hvilke hytter, som du kan ha med hunden din.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fjøløy fort ble åpnet for fri ferdsel i 2011, etter at det 270 dekar store området hadde vært stengt for folk flest i over 70 år. Fjøløy fort ble sikret i 2009/2010 som friluftslivsområde i et spleiselag mellom Rennesøy kommune og staten. Fortet ble etablert av tyskerne i 1941 og overtatt av det norske forsvaret i 1945. Deretter fikk området tjeneste som kystfort t.o.m. 1999 og øvelsesområde t.o.m. 2009. Info er hentet fra http://fjoloyfort.no/.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Utleie
 • Vann
 • Wc
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hytta ligger på Fjøløy, som ligger i Rennesøy kommune.

Fra Stavanger kjører man nordover på E39 og tar av mot Mosterøy.

Fra Mosterøy følger man skilting mot Fjøløy fort.

Fra parkeringsplassen like før Fjøløy fyr er det 1,1 kilometer å gå til hytta.

Det er nå laget egen snuplass for buss og busskur like før p-plass Fjøløy Fort. Sjekk buss rute 33.

Adkomst vinter

Hytta ligger på Fjøløy, som ligger i Rennesøy kommune.

Fra Stavanger kjører man nordover på E39 og tar av mot Mosterøy.

Fra Mosterøy følger man skilting mot Fjøløy fort.

Fra parkeringsplassen like før Fjøløy fyr er det 1,1 kilometer å gå til hytta.

Det er nå laget egen snuplass for buss og busskur like før p-plass Fjøløy Fort. Sjekk buss rute 33.

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig