Fjøløy

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  8 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel
Bli DNT-medlem

En hytte med utsikt!

Hytta på Fjøløy ligger like under toppen av det høyeste punktet på øya Fjøløy. Den har en flott beliggenhet med nydelig utsikt! Her er det fint både på stille sommerdager og når det blåser. Hytta ligger perfekt til for å oppleve alt det Fjøløy og øyene rundt har å by på av naturopplevelser. 

OM HYTTA

Fjøløy er en utleiehytte, og man bestiller hele hytta. Hytta er en mannskapsbrakke fra 1942, som ble åpnet som turisthytte i 2014. Den er 45m² og har ett soverom med åtte sengeplasser. Det er dyner og puter, men man må ta med eget sengesett, lakenpose eller sovepose. Det er også en reiseseng for baby tilgjengelig. Ta med egen dyne til baby. 

Det er enkle kjøkkenfasiliteter og utstyr du trenger til å lage mat. Hytta har kjøleskap, vaffeljern og kaffetrakter. Det er lurt å ta med kaffe og filter størrelse 4. Det er ikke matlager. Vann hentes samme sted som det finnes toalett. Krannøkkelen finner du på veggen inne på kjøkkenet. Man må gå 750 meter fra hytta for å gå på det offentlige toalettet, som driftes av Stavanger kommune. Se eget bilde med inntegnet sti. Det planlegges toalettbygg som utenfor hytta, som muligens er klart i løpet av 2022. Husk å ta med ønsket forbruk av ved. Panelovnen gir ikke nok varme, og er kun ment for å holde hytta frostfri. Når det blåser godt kan det være litt utfordrende å få fyr i ovnen. Bruk små-ved og fyr godt i starten. Ta gjerne med deg hodelykt, da det er spennende å utforske alle bunkerne på øya.

BESTILLING

Fjøløy er en utleiehytte og man bestiller hele hytta.  Hytta må bookes og betales på forhånd. Den er også låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Tursenteret i Stavanger før avreise og leveres også her etter turen. Tursenteret finner du i undergangen ved Rogaland Teater, og det er viktig å ta med bookingbekreftelsen når du henter nøkkelen. Fjøløy leies fra kl. 13 på ankomstdag til kl. 13. på avreisedag. 

HUND:

Det er ikke tillatt med hund på hytta. Se her hvilke hytter, som du kan ha med hunden din.

VIKTIG:

Ta med ved til eget forbruk. Man må gå 750 meter fra hytta for å gå på det offentlige toalettet, som driftes av Rennesøy kommune. Se eget bilde med inntegnet sti. Vannet hentes samme sted som det finnes toalett. 

RABATTER:

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Fjøløy er et nytt og spennende friluftsområde med turstier og minner fra andre verdenskrig. Her ute mot Kvitsøyfjorden kan du oppleve litt av norsk krigs- og etterkrigshistorie kombinert med ekte naturopplevelser. Fortet på 270 dekar har mange muligheter. Her kan du gå på tur, fiske, bade, dykke, padle havkajakk – og studere installasjonene fra den militære perioden. Bunkere, løpegraver og deler av den militære hinderløypen venter på besøk. Fra signalstasjonen på toppen av Storevarden har du en fantastisk panoramautsikt. I fjellet under ligger den gamle kommandobunkeren. Området passer godt for barnefamilier. Du kan også oppleve hele Fjøløy med å gå turen Fjøløy rundt.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fjøløy fort ble åpnet for fri ferdsel i 2011, etter at det 270 dekar store området hadde vært stengt for folk flest i over 70 år. Fortet ble etablert av tyskerne i 1941 og overtatt av det norske forsvaret i 1945. Deretter fikk området tjeneste som kystfort t.o.m. 1999 og øvelsesområde t.o.m. 2009. Info er hentet fra http://fjoloyfort.no/. 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Utleie
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hytta ligger på Fjøløy, som er en av de mindre øyene utenfor Mosterøy.

Fra Stavanger kjører man nordover på E39, og tar av mot Mosterøy.

Fra Mosterøy følger man skilting mot Fjøløy fort.

Fra parkeringsplassen like før Fjøløy fyr er det 1,1 kilometer å gå til hytta.

Det er snuplass for buss og busskur like før p-plass Fjøløy Fort. Sjekk buss rute 33.

Adkomst vinter

Hytta ligger på Fjøløy, en liten øy utenfor Mosterøy.

Fra Stavanger kjører man nordover på E39, og tar av mot Mosterøy.

Fra Mosterøy følger man skilting mot Fjøløy fort.

Fra parkeringsplassen like før Fjøløy fyr er det 1,1 kilometer å gå til hytta.

Det er snuplass for buss og busskur like før p-plass Fjøløy Fort. Sjekk buss rute 33.

Annonse

SjekkUT | Fjøløy

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
36

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Fjøløy ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT