Mårbu selvbetjent

  Legg til huskeliste
  19
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  MÅRBU SELVBETJENT ER STENGT 15 OKT-1 MARS

  DNT stenger hytter på Hardangervidda fra 15 oktober 2023 til 1 mars 2024 som et tiltak for å bevare nødvendig ro til reinsdyra. I denne perioden vil det ikke bli påfyll av ved og proviant.

  Hytta er kun åpen når den betjente Mårbu-hytta er stengt og er et noe enklere tilbud enn de permanente selvbetjeningshyttene .

  Klikk her for å lese mer om den betjente hytta og reservere plass. 

  BELIGGENHET: Ved vannet Mår i starten av Hardangervidda øst ligger flotte Mårbu.Rundt selve hytta finner du et vennlig småkupert terreng, og lenger unna høyreiste nuter og daler med topper opp i 1400 m høyde. Sommerstid er det mulig å ta båt over Mår helt fram til hytta, eller man kan gå inn. Mårbu ligger på Skartåkervollen langs Søre Nordmannsslepa. Hytta er et naturlig stoppested under en hytte-til-hyttetur på Hardangervidda, men området innbyr også til flotte dagsturer og egner seg godt for barnefamilier som ønsker å bo fast i flere dager. Det er i tillegg gode fiskemuligheter i nærheten av hytta. Vintertid er det kvistet, men ikke oppkjørte løyper.

  UTSTYR: Hytta har 3 soverom med en køyeseng hver, samt sovesal med plass til 20. I tillegg er det 1 køyeseng og 1 enkeltseng i stua. Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og dyner og puter. Lakenpose eller sengetøy skal alltid brukes i senga. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. 

  VANN: Det er skiltet til vannkilden. Vinterstid må du smelte snø. 

  BETALING: Det er mulig å forhåndsbestille opphold. Ved opphold uten forhåndsbestilling, gjør man opp for opphold og evt. matuttak via appen "DNT Hyttebetaling". Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

  VILLREIN: Det du blir glad i, tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/ 

  Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Hardangervidda er Norges største villreinområde. Reinen bruker ulike deler av vidda til ulike årstider. Se områder her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk, så hold deg i ro til dyrene har passert. Du kan lese mer her.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund

  Lenker

  Annonse
  HardangerviddaHardangervidda Sør

  Adkomst sommer

  Buss fra Oslo via Drammen og Kongsberg, eller fra Skien via Notodden til Rjukan. Derfra buss til Synken. Med bil rv. 37 mot Rjukan. Ved Mæl ta av til rv. 364 mot Austbygdi. Ved Atrå ta av til Kalhovd, 33 km (bomvei) og videre til Synken. Herfra båt til Mårbu turisthytte (første stoppested). Man kan også gå inn til hytta fra bommen vest for Sønstevatn innenfor Imingen. Med sykkel videre til der stien tar av fra veien øst for Gvonneviertjønne, er det knapt 5 timers gangtid inn til hytta. 5 timer å gå er det også fra Solheimstulen i Jønndalen helt øverst i Uvdal.

  Adkomst vinter

  Buss til Uvdal og bil videre til Solheimstulen. Veien inn til Solheimstulen brøytes. Herfra er det kvistet rute til Mårbu. Det er også kvistet fra Imingfjell Turistheim (26 km). 

  KUN kvistet, ikke oppkjørt spor.

  SjekkUT | Mårbu selvbetjent

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  19

  SjekkUT-besøk