Mårbu selvbetjent

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  29 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 6. sep. - 31. des.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Mårbu ligger idyllisk til ved nordenden av vannet Mår rett ved grensa til Hardangervidda nasjonalpark.

Mårbu selvbetjening er bare åpen når den betjente DNT-Mårbu hovedhytte er stengt.

Grunnet covid19 er det kun mulig å leie hytta i sin helhet. 

Mårbu selvbetjent er KUN åpen for de som har booket på forhånd, grunnet covid 19. Du kan ikke komme på uanmeldt overnatting her i vinter.

BELIGGENHET: Ved vannet Mår i starten av Hardangervidda øst ligger flotte Mårbu.Rundt selve hytta finner du et vennlig småkupert terreng, og lenger unna høyreiste nuter og daler med topper opp i 1400 m høyde. Sommerstid er det mulig å ta båt over Mår helt fram til hytta, eller man kan gå inn. Mårbu ligger på Skartåkervollen langs Søre Nordmannsslepa. Hytta er et naturlig stoppested under en hytte-til-hyttetur på Hardangervidda, men området innbyr også til flotte dagsturer og egner seg godt for barnefamilier som ønsker å bo fast i flere dager. Det er i tillegg gode fiskemuligheter i nærheten av hytta. Vintertid er det kvistet, men ikke oppkjørte løyper.

UTSTYR: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta. Hytta har 3 soverom med en køyeseng hver, samt sovesal med plass til 20. I tillegg er det 1 køyeseng og 1 enkeltseng i stua. 

VANN: Det er skiltet til vannkilden. Vintertid må du smelte snø. 

BETALING: DNT hyttebetaling-appen. Når det er booket er det betalt.

BOOKING: Alle våre hytter må i vinter pga Covid19 bookes i sin helhet.

VILLREIN:

Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Hardangervidda er Norges største villreinområde. Reinen bruker ulike deler av vidda til ulike årstider. Se områder. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert. Du kan lese mer her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss fra Oslo via Drammen og Kongsberg, eller fra Skien via Notodden til Rjukan. Derfra buss til Synken. Med bil rv. 37 mot Rjukan. Ved Mæl ta av til rv. 364 mot Austbygdi. Ved Atrå ta av til Kalhovd, 33 km (bomvei) og videre til Synken. Herfra båt til Mårbu turisthytte (første stoppested). Man kan også gå inn til hytta fra bommen vest for Sønstevatn innenfor Imingen. Med sykkel videre til der stien tar av fra veien øst for Gvonneviertjønne, er det knapt 5 timers gangtid inn til hytta. 5 timer å gå er det også fra Solheimstulen helt øverst i Uvdal.

Adkomst vinter

Buss til Uvdal og bil videre til Solheimstulen. Herfra er det kvistet rute til Mårbu. Når hytta er betjent, er det mulighet for skutertransport. Det er også kvistet fra Imingfjell Turistheim (26 km). KUN kvistet ikke oppkjørt spor.

SjekkUT | Mårbu selvbetjent

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Mårbu selvbetjent ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT