Fieldfarehytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Fieldfarehytta kan nå brukes til overnatting igjen. Vi vil legge ut for sengebestilling seinere i høst.

Fieldfarehytta er en tro kopi av krigskvarteret som Kompani Linge- offiserene og Ålesund-Sunnmøre Turistforening-medlemmene Joachim Rønneberg, Birger Strømsheim og Olav Aarsæther bygde våren 1944, og hvor de tilbrakte det siste krigsåret. De tre hadde utdannelse som sabotører fra Storbritannia, og med flere forskjellige oppdrag i Norge og England bak seg ble de sluppet ned i Tafjordfjella for å ødelegge kommunikasjonene i Romsdal og Lesja. Hytta er oppkalt etter navnet på operasjonen Rønneberg, Strømsheim og Aarsæther skulle utføre, "Fieldfare", som betyr gråtrost.

Hytta ble gjenreist av Joachim Rønneberg sommeren 1990 og deretter gitt som gave til Ålesund-Sunnmøre Turistforening. Fieldfarehytta er en nødbu med svært enkel standard. Den har tre brisker/sengeplasser og ligger skjult under et stup en kilometer fra Veltdalshytta. Sovepose, liggeunderlag og primus er nødvendig. Den har ikke oppvarming eller kokemuligheter, og er delvis nedsnødd vinterstid.

Hytta har 3 senger som kan forhåndsbestilles. Siden Fieldfarehytta er et museum har andre likevel rett til å se innom hytta.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene. 

På Veltdalshytta er det soveposer til bruk på Fieldfarehytta. Posene må tilbake til Veltdalshytta etter bruk. Husk egen lakenpose inni soveposen.

Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Omlag 10 minutters gange fra Veltdalshytta mot Reindalseter og Hulderkoppen. Hytta ligger svært bortgjemt til under et stup ved et lite vann.

Annonse

SjekkUT | Fieldfarehytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
2

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Fieldfarehytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT