Fieldfarehytta

  Legg til huskeliste
  16
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Fieldfarehytta er en tro kopi av krigskvarteret som Kompani Linge- offiserene og turistforeningsmedlemmene Joachim Rønneberg, Birger Strømsheim og Olav Aarsæther bygde våren 1944, og hvor de tilbrakte det siste krigsåret. De tre hadde utdannelse som sabotører fra Storbritannia, og med flere forskjellige oppdrag i Norge og England bak seg ble de sluppet ned i Tafjordfjella for å ødelegge kommunikasjonene i Romsdal og Lesja. Hytta er oppkalt etter navnet på operasjonen Rønneberg, Strømsheim og Aarsæther skulle utføre, "Fieldfare", som betyr gråtrost.

  Les mer om operasjonen på Lokalhistoriewiki og se gjerne Fieldfare-ruta , Historisk Vandrerute.

  Hytta ble gjenreist av Joachim Rønneberg sommeren 1990 og deretter gitt som gave til DNT Sunnmøre. 

  Overnatting
  Fieldfarehytta er en nødbu med svært enkel standard. Den har tre brisker/sengeplasser og ligger skjult under et stup en kilometer fra Veltdalshytta. Sovepose, liggeunderlag og primus er nødvendig. Den har ikke oppvarming eller kokemuligheter, og er delvis nedsnødd vinterstid.

  På Veltdalshytta er det soveposer til bruk på Fieldfarehytta. Posene må tilbake til Veltdalshytta etter bruk. Husk egen lakenpose inni soveposen. Husk at Fieldfarehytta også er et museum, og at andre gjester kan komme innom og se på hytta selv om de ikke har bestilt plass.

  Betaling skjer på hytta. Last ned appen DNT Hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene via smarttelefonen i stedet for skjema for fakturabetaling. Om du ikke har mobildekning legger du inn dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen

  Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  Annonse
  Tafjordfjella og Reinheimen

  Adkomst sommer

  Omlag 10 minutters gange fra Veltdalshytta mot Reindalseter og Hulderkoppen. Hytta ligger svært bortgjemt til under et stup ved et lite vann.

  SjekkUT | Fieldfarehytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  16

  SjekkUT-besøk