Spritfritt

  Legg til huskeliste
  9
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Ved utløpet av Halåa i Gravberget i Våler kommune finner du fløterkoia Spritfritt. Koia ligger rett på nedsiden av fløterdammen Haldammen.

  Koia har briskplass til mange. Navnet stammer fra den tiden man fløtet tømmer i vassdraget. De som var avholds bodde i Spritfritt, mens de som likte å ta seg en dram bodde på koia Fyllerud på andre siden av elva. Halsjøen er en perle for friluftsliv.

  Nord på sjøen er det flotte badestrender på Langneset. På ei øy utenfor Langneset finner du også en åpen trelavvo kalt Kompasset. Denne kan du vasse ut til på normal vannstand. Helt sør i sjøen, ikke langt fra koia er det en fin plass med flere gapahuker.

  Gravberget er et eldorado for den som er glad i jakt, fiske og friluftsliv. Det godt utbygde skogsbilvegnettet gir deg fantastiske muligheter for sykling. Det finnes også koselige hytter til leie i tillegg til flere åpne koier.

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Finnskogen og Omegn

  Adkomst mulig med

  • Bil hele året
  • Bil om sommeren

  Adkomst sommer

  Kjør fylkesveg 471 til Gravberget og videre sørover ca 5 kilometer. Ta til venstre der det er skiltet mot Haldammen. Etter 0,6 km er du framme ved koia.

  SjekkUT | Spritfritt

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  9

  SjekkUT-besøk