Gjestgiveriet

  Legg til huskeliste
  1
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Gjestgiveriet ligger i Våler kommune og er en åpen enkel tømmerkoie med brisker til fem-seks personer.

  Dette er en koie det hører krigshistorie til. Gjestgiveriet var et av motstandsbevegelsen Milorgs mange skjulesteder under krigen og huset radiostasjonen Egret. Denne radiostasjonen spilte en viktig rolle for kampen mot tyskerne og koordinering av flyslipp fra England.

  Tyskerne, ved NS’s grensepoliti fant og angrep radiostasjonen i 1944. To av de fire som var i hytta ble truffet av kuler fra nazistene, mens de to andre klarte å flykte til Sverige etter en dramatisk kamp. Etter angrepet brente nazistene ned koia. I 1990 ble det reist ei ny koie like ved, og denne står nå åpen for allmennheten.

  Gravberget er et eldorado for den som er glad i jakt, fiske og friluftsliv. Det godt utbygde skogsbilvegnettet gir deg fantastiske muligheter for sykling. Det finnes også koselige hytter til leie i tillegg til flere åpne koier.

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Finnskogen og Omegn

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren

  Adkomst sommer

  Fra Elverum følger du riksveg 25 i 9 kilometer. Ta så til høyre og følg skilting til Gravberget. Passer Gravberget og ta etter 2 kilometer til venstre skiltet mot Tjernmoen. Følg skogsbilveg 11 kilometer og sving så til venstre der det er skiltet mot Gjestgiveriet. Etter 2,5 kilometer parkerer du og går sti 0,5 kilometer fram til koia.

  SjekkUT | Gjestgiveriet

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  1

  SjekkUT-besøk