Toveseter

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Toveseter er en nostalgisk gammel seter, og særpreget er beholdt innvendig i form av delvis originalt interiør. På Toveseter opplever du en lun og intim hyttefølelse som bringer tankene langt tilbake i tid.

BELIGGENHET: Toveseter ligger på ruten Norefjell - Hardangervidda, mellom Haglebu og Høgevarde. Hytta ligger åpent og flott til 970 moh

UTSTYR: Det er totalt 14 soveplasser fordelt på to soverom, samt en bred, men kort (180 cm) dobbeltseng i stua. Over stua/kjøkken er det en hems med madrasser og ulltepper til 4 personer. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold; kjøkkenutstyr, dekketøy. Det er dyner og puter i sengene, men du må ha eget sengetrekk eller lakenpose.. Her er ikke strøm, men gassbluss til matlaging, vedfyring for oppvarming, og stearinlys som lyskilde, husk hodelykt. I sikringshytta(uoppvarmet) er det 4 ekstra brisker. Det er madrasser der, men ta med sovepose.

Det er ikke mobildekning ved hytta.

VANN: Det er skiltet til brønn. Vintertid må du smelte snø.

HUND: Du kan ha hund i sikringsbua. Hunden skal ikke inn i hovedhytta.

BESTILLING: Overnatting kan forhåndsbestilles. Se egen knapp for bestilling lenger opp på denne siden. For dropin-besøk, gjør du opp for opphold i appen "DNT Hyttebetaling". Du kan forhåndsbooke alle senger, unntatt madrassene på hemsen. 

AKTIVITETER: Topptur til Toveåsen like vest for hytta. Gå Norefjellryggen med Gråfjell, 1466 moh, og Høgevardetoppen (7 meter lavere enn Gråfjell) som har den videste utsikten over store deler av Sør-Norge nest etter Gaustatoppen. Sikteplate som peker mot topper i Sør-Norges fjellheim.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping. 

Fasiliteter

  • Booking
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bil til Sandvasseter i Eggedal (bomvei), derfra ca 1 times gange fra bilvei til hytta.
Buss/bil til Haglebu, 3-4 timers gange langs merka sti til Tovester.
Bil til Tempelseter i Eggedal, el. buss til Eggedal og taxi til Tempelseter, derfra 4-5 timers gange langs merka sti til Tovester.
Bil/buss til Norefjell skisenter, 3 timers gange til Høgevarde turisthytte, videre 4 timers gange til Toveseter.
Bil til Bøseter/SPA-hotellet.

Adkomst vinter

Bil til Sandvassdammen i Eggedal (bomvei). Der kommer du rett ut i skisporet som følges til løypekryss hvor du krysser den permanent staka løype mellom Haglebu og Norefjell. Fra krysset og inn til hytta må du tråkke spor selv. Det er altså ikke kjørt spor inn til hytta, så følg med på kartet. 

Eller bil til Haglebu, på ski i permanent staka løype mot Toveseter/Norefjell. Siste delen inn til Toveseter er det ikke staka løype herfra heller.

SjekkUT | Toveseter

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

3

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Toveseter ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT