Grønningen fyr i Kristiansand

  Legg til huskeliste
  1
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Grønningen fyr ligger naturskjønt, men værhardt til på en holme åtte kilometer sørøst for Kristiansand. Fyret er tilgjengelig for overnattining omtrent som på en vanlig turistforeningshytte om sommeren. Bragdøya kystlag forvalter fyret etter avtale med Kystverket, og har de senere år pusset opp slik at det er nå et flott og sjarmerende sted å overnatte.

  Om sommeren er fyret åpent med vertskap for besøk og overnatting. I vertskapsperioden er ikke bestilling nødvendig, men plass kan reserveres en uke før besøk. Gjester må ta med sovepose og mat. Overnatting koster kr 150,- for medlem av DNT og kystlaget og kr 200,- for andre. Barn halv pris.

  Vår og høst kan fyret leies av skoleklasser, bedrifter, foreninger og private grupper.

  Fyret har fem bygninger med kjøkken, oppholdsrom og flere soverom med tilsammen 30 senger. Standarden er enkel med gasskomfyr og kjøleskap, vann fra sisterne, utedo og uten dusj. Det er ikke strøm på fyret.

  Havna er grunn og værutsatt, og spesielt vanskelig ved mye vind fra øst og ved havdønninger etter uvær. Trygg innseiling er å holde midt i sundet og gå rett inn mot brygga. Dybde utenfor brygga er ca. 1,2 m. På østsida av brygga er dybden ca 0,8 m og inni havna ca 0,6 m.

  Fyret ble tent i 1878, og ble automatisert og avbemannet i 1980. Fyrstasjonen er fredet. Grønningen er et naturreservat med sjøfuglhekking. Det er ferdselforbud øst for bygningene i perioden 15/4-15/7 og båndtvang for hunder hele året.

  Telefon vertskap om sommeren (uke 26 - 33): 951 02 523

  Bestilling av leie vår og høst: saltebua@bragdoya.no / 38 08 55 66

  Fasiliteter

  • Fiske
  • Utleie
  • Bade
  Annonse
  SørlandskystenTerneholmen og Grønningen naturreservat

  Adkomst sommer

  Havna er grunn og værutsatt, og spesielt vanskelig ved mye vind fra øst og ved havdønninger etter uvær. Trygg innseiling er å holde midt i sundet og gå rett inn mot brygga. Dybde utenfor brygga er ca 1,2 m. På østsida av brygga er dybden ca 0,8 m og inni havna ca 0,6 m.

  SjekkUT | Grønningen fyr i Kristiansand

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  1

  SjekkUT-besøk